Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Imali smo ovakve teme ranijih godina, ali nesto ne polazi mi za rukom da ih nadjem.

Citajuci komentare na vest sa B92 o Novaku i kolicini aplauza na GS vidim da je osecaj "averzije zapada" prema istoku jos uvek prisutan u Srbalja.
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=874688

Interesuje me u ovom momentu koliko forumska postava smatra da je u pitanju paranoja "niko nas ne voli" ili stvarni elitizam u rukavicama nedosanjanog nam zapada? Koliko je "nedostatak" aplauza za vas paranoja ili averzija?

Slika
Korisnikov avatar
By Dirrty
(Ne)uspeh pojedinca povezati sa zaslugama i sudbinom nacije, apsurdno.

Ostalo, tek debilno.

Đoković je meni recimo prilično antipatičan lik, baš je drven. Lično, ovacije pružam samo pojedincima sa više duha, mnogo više duha.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Mislim da ima i toga, ali da nije samo to u pitanju. Igrao je protiv federera koji je tamo miljenik publike, niko ne bi dobio bolji tretman od djokovica, osim naravno mareja.
Djokovic ima isti problem koji je imao i ivan lendl, mozda je to ta istok-zapad relacija, a mozda prosto nije dopadljiv, s tom razlikom da se on za razliku od lendla trudi da se dopadne.

Generalno mislim da zapadna evropa istocnu posmatra kao svog daljeg retardiranog rodjaka, ali i nije da istocna evropa nije retardirani rodjak.
Ako pitaš mene u pitanju je kompleks više vrednosti koji je kod nas i dalje jako prisutan. Mislimo da smo najbolji i da svi treba da nam aplaudiraju.

Nedostaje nam realnost u sagledavanju šta smo postigli (ili često nismo postigli) i skromnost da, kada i uradimo nešto veliko i bitno, to ne oglašavamo na sva zvona.

Realnost je da zaostajemo i za zapadom i za istokom, samo to ne vidimo.

Moj utisak nedelje na b92 je članak o NISu i finansijskim uspesima kompanije pod ruskim menadžmentom
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=873980

Ne volim mnogo Ruse, najviše zbog proganjanja gejeva i promocije jednoumlja (kao sa zabranom psovanja), ali objektivno gledano, možemo da učimo od njih šta je menadžment, jedna tipično zapadna veština.

Koji stav ćemo imati prema jednom ili drugom? Pa neracionalan i idealizovan, kao i uvek...
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2645912#p2645912]scout_finch napisao:[/url]Mislim da ima i toga, ali da nije samo to u pitanju. Igrao je protiv federera koji je tamo miljenik publike, niko ne bi dobio bolji tretman od djokovica, osim naravno mareja.
Djokovic ima isti problem koji je imao i ivan lendl, mozda je to ta istok-zapad relacija, a mozda prosto nije dopadljiv, s tom razlikom da se on za razliku od lendla trudi da se dopadne.

Generalno mislim da zapadna evropa istocnu posmatra kao svog daljeg retardiranog rodjaka, ali i nije da istocna evropa nije retardirani rodjak.
apsolutno...

jedan od komentara sa index-a:

Emanuel_IX je objavio 6.7.2014 19:12

Koliko mi je samo drago zbog publike sto je Nole dobio. Jebem im mater onu ustogljenu, pokondirenu i hipstersku. Kakvi govnari.

Ovo nije bilo samo duel Novaka protiv Federera. Ovo je bilo daleko vise od toga.

.

..s tim da bih ja voleo da novak prestaje da im se "dopada"-zapravo, da bude nešto kao mekinro...:hys::
novak i ti se poznajete? ^^

ono što se meni ne sviđa kod đokovića je baš ta pokondirenost, i prema zapadu a još više prema srbiji. čovjek je hodajući klišej suvremenog srbijanskog ideala, zastrašujuće precizan odraz njenih ključnih paradigmi. đoković je kao nekakav čarobni proizvod uma prosječnog srpskog nacionalista na temu 'kako treba izgledati savršeni srbin'. a to je loše.

dakle da, neka bude kao mcenroe, ali i za vanjsku i za unutarnju politiku.

OT> oboje.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2645954#p2645954]Srklet napisao:[/url]novak i ti se poznajete? ^^

ono što se meni ne sviđa kod đokovića je baš ta pokondirenost, i prema zapadu a još više prema srbiji. čovjek je hodajući klišej suvremenog srbijanskog ideala, zastrašujuće precizan odraz njenih ključnih paradigmi. đoković je kao nekakav čarobni proizvod uma prosječnog srpskog nacionalista na temu 'kako treba izgledati savršeni srbin'. a to je loše.

dakle da, neka bude kao mcenroe, ali i za vanjsku i za unutarnju politiku.

OT> oboje.
Kao da je pitao kurir i informer kakav da bude i u skladu s tim se ponasa.
Izlivi mozga na FB javnosti po pitanju svadbe, GS, aplauza... su umobolni totalno...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Po pitanju Đokovićeve persone se sa Skrletom slažem 100%.

A što se tiče povezivanja koliline aplauza koje isti dobija i sličnih situacija sa nacijom - apsurdno, ko što reče Drti.

Mada, kontam da takve stvari ipak ponekad i mogu biti blagi odraz odnosa dvaju nacija.

Mi Srbi smo itekako paranoični i mislimo da nas svi mrze i tripujemo da smo bitni i da se čitav svet samo protiv nas uprtio.
A, sa druge strane, i imamo loš imidž na zapadu. Ima predrasuda, i mnogi misle da smo teška beda i sirotinja, ili čak da još uvek traje ratno stanje. Ali to nije zato što imaju stav i zato što smo im bitni, nego zato što su neobavešteni i zanima ih Srbija koliko i nas Honduras.

Sve u svemu, I don't give a fuck.
Korisnikov avatar
By bern
pomiješano je, ne bez osnove. zapad jeste snishodljiv, nekad slučajno, nekad namjerno. mislim, šta da radiš sa ovim patetičnim istočnoevropskim zemljama? da ih hvališ možeš tamo gdje je to zasluženo, ali generalno šta tu trenutno ima da se hvali? rijeke i planine, hrana, maline? right, sve to mukom stečeno.

mene izluđuje ka odem ny yt i vidim komentar "ja sam iz srbije/albanije/crne gore/bosne/neke druge vukojebine i mi volimo beyonce!". wow. just fucking wow. koliko jecaja da se bude prihvaćen i dio zapada kojeg toliko mrzite. to "ja sam iz" je mamino i tatino "mi smo najbolji, tesla je bio srbin/hrvat da nije bilo njega ne bi amerikanci ...". glupe ideje ne ubijaju se dok su mlade, pa onda troluju po netu (ili izazovu građanski rat).

tako i ovo za novaka. moj otac koji će prvi reći da su zapadanjaci hladni skotovi oduševljava se đokovićem, koji je (iako svakako uspješan) imidžom jedan malokrvni everyday srbin koji skakuće po pažljivo odabranim PR performansima. ali, on je "naš" i pokazaće on "njima". naša palanka jača od čeličnog grada. yea right.

PS
da li bih uskratio aplauz ruskim takmičarima jer smatram da bi to bio bunt protv gej politike putina? hmmm ne znam.
Korisnikov avatar
By dharmox
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2645911#p2645911]Dirrty napisao:[/url](Ne)uspeh pojedinca povezati sa zaslugama i sudbinom nacije, apsurdno.
Baš tako.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646063#p2646063]bern napisao:[/url]
da li bih uskratio aplauz ruskim takmičarima jer smatram da bi to bio bunt protv gej politike putina? hmmm ne znam.
Ja ne bih.
Jedno nema veze s drugim kao ni u slučaju Đokovića.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!