Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=QbN0g8-zbdY

Time To Say Goodbye Andrea Bocelli and Sarah Brightman.flv

Sarah:
Quando sono sola
sogno all'orizzonte
e mancan le parole,
si lo so che non c'è luce
in una stanza quando manca il sole,
se non ci sei tu con me, con me.
Su le finestre
mostra a tutti il mio cuore
che hai accesso,
chiudi dentro me
la luce che
hai incontrato per strada.

Time to say goodbye. -- Con te partirò.
Paesi che non ho mai
veduto e vissuto con te,
adesso sì li vivrò.
Con te partirò
su navi per mari
che, io lo so,
no, no, non esistono più,
it's time to say goodbye. -- con te io li vivrò.

Andrea:
Quando sei lontana
sogno all'orizzonte
e mancan le parole,
e io si lo so
che sei con me, con me,
tu mia luna tu sei qui con me,
mio sole tu sei qui con me,
con me, con me, con me.

Time to say goodbye. -- Con te partirò.
Paesi che non ho mai
veduto e vissuto con te,
adesso sì li vivrò.
Con te partirò
su navi per mari
che, io lo so,

Both:
con te io li rivivrò.
Con te partirò
su navi per mari
che, io lo so,
con te io li rivivrò.
Con te partirò

Io con te.
By tasa
:spank: Ledena inbox !!!! Ccccc lol
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=qDuW3NvjqJY

"...solo per te
io cambierò pelle.."

Zelim nekog kome bih to mogla reci i iskreno misliti..

Jedan deo mene zeli se zaljubiti, onako kako nije odavno..onako kako se zaljubila samo jednom..pre sest godina..
Ali ne u onako pogresnu osobu..

Da, verujem da ljubav nije samo jedna, da zaljubljenost pogotovo nije samo jedna..ali zelim bas onakav osecaj...

Drugi deo mene toliko je posvecen sebi da ne nalazi vremena. Control freak ne nalazi mesta u rasporedu za ljubav.(jedna me nazvala tako pih) :) )

Ali daaaaaaaaaj...kako je neverovatan taj osecaj bio...Toliko nekoga zeleti..nestajati u necijem pogledu..mislila sam....

U dodiru dva obraza koja se nezno miluju..usred mnostva ljudi...zatvorenih ociju, ako ne vidimo mi njih ne vide ni oni nas.

Probudjene su mi neke uspomene danas..a nazalost, pamtim samo sretne dane..iako nas nijedan ne bih nazvala bas sretnim..

Imam strasnu memoriju za neke stvari..za proklete stvari..za vecinu stvari koje si mi rekla..napisala..za sve poglede i osecaje..

Zato moram vizualizirati sve momente kad sam se osecala ko posljednja, nebitna, sitna i nevidljiva. Ne zelim niti na trenutak zaploviti tom rekom opet. Lazem, zelim, o da, jaaaaako. Ali slaba sam na tebe i lako bih zazmurila na sve uzase..sve suze i boli i..i maltretiranja ljudi na chatu :)

Bezi.

Zelim se zaljubiti u nekog stvarnog. :::::Zelim ti mir u ljubavi kakvu zasluzujes....

I ja to zelim...

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.

2004

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ali sad sam tek zaljubljena......Napokon, ti....

Tebi....

http://www.youtube.com/watch?v=X-JZ2TlEg2g

ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama
ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama
i kuda krenem, tvoja ruka u mojoj ruci
i kada z"elim nes"to da kaz"em, ja kaz"em mi

ljubav, ljubav
ljubav

i svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi
dvojinu su stari Sloveni imali u rec"niku
i kada z"elim da kaz"em ja, ja kaz"em mi
i kada mislim o sebi, ustvari mislim o nama

ljubav, ljubav
ljubav

kako vreme nam prolazi, da, vreme nam prolazi
i dani i noc'i su slonovi na indijskom crtez"u
i boli i boli i boli i boli, boli nas ljubav
i boli i boli nas ljubav, boli nas ljubav

ljubav, ljubav
ljubav

polako dosada mrsi nam kosu i prlja nam ruke
polako dosda gladi nam bore od noc'nog smeha
nas"a imena ... navika
boli nas ljubav, ljubav, ljubav

ljubav, ljubav
ljubav
Korisnikov avatar
By sofia
Dragi dnevnice :giggle:

Poslednje nedelje donele su mi neobuzdan i nezadrziv apetit i multiple dezavue...vise od tri puta slala sam belu pticu i ona mi se ponovo i opet vracala bez ikakvog znaka,sve do tog carobnog trenutka.Vise nisam ni bila u stanju verovati u magiju,cini mi se,i poslednji izdah poslednje misli i poslednjeg poriva satrunuo je u potpalublju.Izjeden skepticizmom.
Ova ptica koju sam odaslala morala je biti od najvecih i najponosnijih,jedini i jedinstveni predstavnik vrste,sa rasponom krila koja bi pokidala to vekovno sivilo,ne ostavivisi nikakavog traga.I dati mi zaslepljujuci bljesak radjanja,tek da potpuno slepa mogu sagledati taj dokaz.Nije moje bice osetilo prolece,nije ga dozivelo,ono je samo postalo i utkalo se u svaku zilu i sok i drhtaj tog ozivljenog savrsenstva,izviruci iz jezgra zaboravljenog sveta,napustenog sebe,predvodjeno armadom trolova i vilenjaka,prolazeci svakom ustreptalom lati i tekuci sokom svakog stabla,umivsi se i do poslednjeg zraka svetloscu koja ne krepi duh,vec ga besmrtnog radja.Da li ste nekada primili takav dar?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M4Xr3CaT ... re=related[/youtube]
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=QXrQRfM5S2Q

Skunk Anansie - You`ll follow me down

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Svestan covek ne moze uopste da ceni sebe"-Dostojevski

"Buducnost je jedno veliko nista, proslost takodje nista; a covek je bice koje izranja iz tog nistavila". Frankl

"Sreca je samo san, a bol je stvarnost"-Volter

"Nije daleko vreme kada ce se, mozda po dosta skupu cenu, saznati da polazna tacka za nalazenje apsolutnog nije sumnja nego ocajanje" Kjerkegor

"Ako Boga nema, sve je dozvoljeno"-Dostojevski

"Mi bismo zeleli da budemo nuzni, neminovni, predodredjeni od vecnosti.Sve religije, skoro sve filozofije, cak jedan deo nauke, svedoce o herojskom, neumornom naporu covecanstva da porekne, u ocajanju, svoju sopstvenu slucajnost" -Zak Mono
By LeDeNa_
Originally posted by sofia

Dragi dnevnice :giggle:

Poslednje nedelje donele su mi neobuzdan i nezadrziv apetit i multiple dezavue...vise od tri puta slala sam belu pticu i ona mi se ponovo i opet vracala bez ikakvog znaka,sve do tog carobnog trenutka.Vise nisam ni bila u stanju verovati u magiju,cini mi se,i poslednji izdah poslednje misli i poslednjeg poriva satrunuo je u potpalublju.Izjeden skepticizmom.
Ova ptica koju sam odaslala morala je biti od najvecih i najponosnijih,jedini i jedinstveni predstavnik vrste,sa rasponom krila koja bi pokidala to vekovno sivilo,ne ostavivisi nikakavog traga.I dati mi zaslepljujuci bljesak radjanja,tek da potpuno slepa mogu sagledati taj dokaz.Nije moje bice osetilo prolece,nije ga dozivelo,ono je samo postalo i utkalo se u svaku zilu i sok i drhtaj tog ozivljenog savrsenstva,izviruci iz jezgra zaboravljenog sveta,napustenog sebe,predvodjeno armadom trolova i vilenjaka,prolazeci svakom ustreptalom lati i tekuci sokom svakog stabla,umivsi se i do poslednjeg zraka svetloscu koja ne krepi duh,vec ga besmrtnog radja.Da li ste nekada primili takav dar?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M4Xr3CaT ... re=related[/youtube]

Zelim da bude hemije medju nama
Zelim da ne bude neugodne tisine
Zelim da bude ugodne tisine
Zelim da me gledas onako kako osecam da ces me gledati
Zelim da Ti uzvratim pogled kakvog ocekujes da cu Ti uzvratiti
Zelim da me ukrotis pogledom
Zelim uzivati u zvuku Tvog glasa
Zelim da me smiris tim istim glasom
Zelim se osecati Tvojom
Zelim se osecati Tvojom....
Zelim da me naucis
Zelim da ne pogresim
Zelim da me ispravis ako pogresim
Zelim da me kaznis ako zatreba :(
Zelim da ne zatreba
Zelim da me opustis
Zelim da se prepustim
Zelim Ti ugoditi
Zelim Ti biti poslusna
Zelim da me pohvalis
Zelim Ti biti....
Zelim da mi izbijes inat iz glave
Zelim da me poljubis
Zelim da me...
Zelim da me...
Zelim da me iskusis
Zelim da me iskusas
Zelim Ti biti izazov
Zelim da na njega odgovoris

:)

http://www.youtube.com/watch?v=BVchFYjHjDw
By tasa
"Sto god tkas vezuj konce za nebo..."!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=aVjeUmNk86w

http://www.youtube.com/watch?v=bFyEgJc1gbY

http://www.youtube.com/watch?v=NwMBe6-A6dM

http://www.youtube.com/watch?v=twgX7wJwBLE

http://www.youtube.com/watch?v=_KwsN4tnvnE

http://www.youtube.com/watch?v=FzGNdmTqb-4

http://www.youtube.com/watch?v=1egAx75GcH0

http://www.youtube.com/watch?v=0wcOk4ETrDo

Božji osmeh

Gledam osmeh Boga
u cvetu

svaka latica,
pora i boja liče
na svoga Tvorca

Mirisom mami
bojama
milostive promisli
opija.

Prisećam se, bojažljivo,
reči od koje sve nastade,
sa tugom dotičem misao;
Kakvo li je lice Božje
kada se u nama ogleda?

Moleban

Gospode
prinosim ti putir
nejačkih suza
i hleb vekovnih muka

Nemoćan dlan pružam
Oproštenje molim
za sve neučinjeno

Pesmom Veru ispovedam
da Nadanje moje nije
vatra uzaluda

Srblji Ti raspeti
u njedrima duše
nebesje nose
radi sjedinjenja sa Tobom

Seti se roda moga, Bože.

Ukleto slovo

O ljubvi da kazujem
trenutak je kada ne mogu

Ukleto slovo
u grlu zapelo

Srblji smo i nišči
ništavilo nam glava

telo ni nalik ljudskom
Duše na tasu tuđem!

Freska vremena

Opusteli vetrovi
haraju
odajama sna

Pečat ćutanja
na usnama
čuvara praha
odlazi
u nigdine dana.

Vrt ništavila

Stalo slovo
stala misao

pogled zanemeo,
ni zora više
proplanku neće

Senka ništavila
na Božje pala

Svuda uokolo
bujaju vrtovi
praznina
i usahlih snova.

Ponor

Gospode,
svet se u rascep
svoje duše
stropoštava

delo Tvoje
pukotinom
u bezdan teče

i ptice
su zanemele
i smeh dečiji

Čujem samo
zloslutnu sovu
i san o ljubavi
kako jeca
na tavanici
bića.
By LeDeNa_
Originally posted by tasa

"Sto god tkas vezuj konce za nebo..."!!!!!!!

Ponor

Gospode,
svet se u rascep
svoje duše
stropoštava

delo Tvoje
pukotinom
u bezdan teče

i ptice
su zanemele
i smeh dečiji

Čujem samo
zloslutnu sovu
i san o ljubavi
kako jeca
na tavanici
bića.

Slika
By LeDeNa_
Razumeti druge ponekad je jako tesko, a ponekad je jos teze razumeti sebe.

Sacinjeni smo od toliko suprotnosti - u nama samima - toliko razlicitih zelja, razlicitih poriva, misli... pravo je cudo sto smo u stanju da makar delimicno razumemo druge. Jer, razumeti tudje misli, a narocito osecanja...te beskonacne skale...strahovito je tesko.

Ponekad, tek nakon nekoliko dana, meseci, pa cak i godina shvatim sta je u stvari neko zeleo da kaze, sta je osecao ili mislio u jednom trenutku...i tada pomislim, mogla sam drugacije reagovati, drugacije postupiti, da mi je ta spoznaja, a koja nije direktno povezana sa logikom, nego je mnogo vise od toga, odmah dosla...

Razumevanje drugih je blisko povezano sa empatijom, osobinom koju smatram najdragocenijom od svih osobina ljudskih bica...ali prava empatija je retka, redja od dragog kamena...i samim tim neprocenljiva.

Ponekad mastam o savrsenom razumevanju, o sinergiji dve osobe koje bi u potpunosti razumele jedno drugo, ali shvatim da su takvi trenuci krajnje retki, a kada postoje, to je stanje najblize Nirvani...

No...

"Svak se bori za ono sto mu fali, dozvoli da ti objasnim
Svak placa za ono sto mu fali........" (Dzoni Stulic)

No..

Empatija je izuzetno vazna ali za mene je vaznija ipak emocionalna inteligencija.Kada je posedujes, nisi daleko ni od empatije, ako je vec slabije razvijas....

No, Ledena prekini vise.... :shtap:

Empatija, emocionalna inteligencija....ne znam vise ni sama ....

Dakle nisu medjusobno ovisni, ali je pozeljna interakcija medju njima ;) :bubblegum:
By LeDeNa_
Shine on

In a garden in the house of love, sitting lonely on a plastic chair
the sun is cruel when he hides away, "I need a sister - I'll just stay."
A little girl, a little guy - in a church or in a school,
"Little Jesus are you watching me? I'm so young - just eighteen!"
She, she, she, she shine on
shine on,
shine on...

In a garden in a house of love, there's nothing real just a coat of arms.
"I'm not the pleasure that I used to be - so young - just eighteen."
She, she, she, she shine on
shine on,
shine on...

"I don't know why I dream this way?
The sky is purple and things are right every day,
I don't know, it's just this world's so far away...
But I won't fight, and I won't hate!
Well not today!"

In a garden in the house of love,
sitting lonely on a plastic chair
the sun is cruel when he hides away, "I need a sister - I'll just stay..."
shine on...
Shine on,
shine on
...and on...and on...
Shine,
shine on,
shine,
shine,
shine...

House of love

http://www.youtube.com/watch?v=cnzKGQJ-DpI
By LeDeNa_
Fudbaler Mancester Junajteda i reprezentativac Srbije ponovo je imao izuzetnu sezonu!
Osvojio je:

-Titulu prvaka Engleske, treci put uzastopno

-Pehar Karling kupa

-Stigao do finala Lige sampiona

-Postao igrac godine Mancester Junajteda

-Igrac godine u Premijer ligi

-Izabran je u Timu Snova, medju PRVIH 11, treci put uzastopno

-Dobio je statuu "Ser Mat Bejzbi"

-Uvrsten je u Tim godine u izboru FIFA;

(.....MALO LI JE?....)

-Navijaci ga obozavaju a strucnjaci svrstavaju medju najbolje defanzivce koji su IKADA igrali na "Old Trafordu".

Nemanja, HVALA !!!!!!!

Slika
By LeDeNa_
Slika

Hmm.....Ono sto svakako treba naglasiti je da ni po cemu nisu klasican bend, niti njihova prica ima, u sebi, bilo sta standardno.
Njih niko nije stvorio osim njih samih - i publike, koja je prepoznala savrsen materijal za IDENTIFIKACIJU.

Nijedan udarac (od mnogih) nije ih oborio, nijedna kriza nije ih slomila.Preziveli su razne krugove pakla L.A.-a - od teskobnih prenocista, preko mracnih klubova, do "Under the bridge" - "ispod mosta" i nazad.

I tako, mnogo puta, sve dok nisu dosli u fazu BROJANJA KALORIJA U HOTELSKOM KEKSU - KULT ZDRAVLJA I OTVORENE VOLJE ZA ZIVOTOM ZAMENIO JE IVICU HEROINSKOG OVERDOUZA i ocajnicko udaranje u zidove soba u koje su sami sebe zatvarali.

Drugu priliku, kojoj se nisu nadali, ocigledno nisu imali nameru da propuste - DEFINITIVNIM ODBACIVANJEM IDEJE SPONTANOG SAMOUNISTENJA napravili su korak napred cije se posledice osecaju nakon "Stadium Arcadium"-a.

HRABRI, dvostruki album iz 2006-ste kojim je zavrseno jedno i zapoceto Novo poglavlje u njihovom razvoju.

U cemu je njihova tajna?

Zbog cega je ekipa ljudi koja - jedva da je uspevala da artikulise delice sopstvenih zivota, privukla paznju medija i tolikog broja NAJRAZLICITIJIH ljudi sirom sveta?

Slika

Sta je privlacno u coveku koji izmedju svoje jedanaeste i dvadesetcetvrte godine ni sekund nije bio straight, a posle prvog "uspesnog skidanja" nastavio sa heroinom vec posle dva meseca?

Ili u cinjenici da jedva da im je poslo za rukom da dva albuma sastave u istoj postavi?

Istinski fanovi shvataju.
Nema nikakve posebne tajne - Red Hot Chilli Peppers nikada nisu tvrdili da su nesto STO NISU.
Nikada se nisu trudili da se bilo kome dopadnu.

I NAJVAZNIJE OD SVEGA - nikada nisu imali nikakav problem sa javnim prikazivanjem sopstvenih slabosti, nisu se skrivali iza fasade moci u trenutcima kada su se jedva drzali na nogama.

Nista nisu skrivali, nista nisu ulepsavali......Nisu trazili nista!

Sve sto su dobili, a dobili su mnogo, rezultat je njihovog nesebicnog, potpuno iskrenog davanja onoga sto su imali da daju.

Mozda Entoni Kidis nije imao predispozicije za vrhunskog pevaca, ali je svoje sposobnosti, kolike god bile, razvio do maksimuma, uoblicavajuci sopstveni stil koji ga je ucinio prepoznatljivim.

U 2009-toj godini zabelezen j epodatak da muskarci traze, u najvecem broju, tetovaze koje krase telo Entoni Kidisa.

Bilo bi NEPRAVEDNO zanemariti Kidisov doprinos formiranju konacne slike o RHCP.
Sposoban da napise pesmu o bilo cemu sto se desava oko njega, on je koncept svoje poezije, ciji smisao i snaga izviru iz stvarnih dogadjaja i najintimnijih licnih iskustava, doveo do samog predvorja savrsenstva.

Bez obzira da li pise o Flijovoj romansi, secanju na preminulog prijatelja ili o svom skidanju sa narkotika, on je potpuno direktan, ali u STILIZOVANOJ formi pesme.

Slusajuci ga kako direktno peva iz stomaka i srca o necemu sto je zaista doziveo, ne mozete izbeci makar delic identifikacije, jer su se mnoge slicne stvari dogodile vama i svakom drugom.

Ne morate imati iskustvo skidanja sa heroina da biste se identifikovali sa ljudskom nemoci da se otrgne od necega sto ga zaista ubija.

NE MORATE, ZAISTA, sedeti "ispod mosta" sa iglom u veni da biste razumeli usamljenost, neprilagodjenost i slabost.

Sa Pepersima se dogodio uobicajeni paradoks:
Ortodoksni fanovi, koji su grupu smatrali sopstvenim otkricem, poceli su da se ponasaju uvredjeno onog trenutka kada su okviri popularnosti probijeni.
Svako je zeleo Peperse samo za sebe i svoj krug prijatelja i istomisljenika.

Kako je popularnost rasla, uvredjenost je prerastala u mrznju i vodila nipodostavanju svega sto je uradio bend.

Secam se da je to bila nagora faza, i da sam bila ljubomorna na svakog ko ih slusa - duboko misleci da ih samo ja i nekolicina drugih razumemo.

TADA pocinju price o tome kako se bend "prodao", postao "komercijala" i kako su jedini PRAVI Pepersi oni - sa prva tri albuma.

Rane ploce dobijaju znacaj relikvija namenjenih ODABRANIMA a svi kasniji radovi, bez obzira na njihov STVARNI KVALITET i neosporivu cinjenicu da bend napreduje u svakom smislu, kako autorksom, tako izvodjackom.....proglasavaju se "mlakim", "MTV prijateljskim" (sto je istina ali ne umanjuje vrednost), kompromisnim, komercijalnim itd....

Pri tom su, posebno na Internet Forumima - NAJZNACAJNIJIM POLIGONIMA DANASNJICE ZA LICNO IZIVLJAVANJE , ublazavanje komplekasa i PRIDAVANJE - SEBI - VIRTUELENE VAZNOSTI !!!!!!!!!!!!!!!!! , dakle - kroz nipodostavanje (ili preterano hvaljenje, sa druge strane), odabranih licnosti i benda uopste - dosle na red i teske reci.

Cinjenica je da su Pepersi uspeli da se vinu od svirki za trideset ljudi do jednog od najvecih bendova na svetu i najboljih prijatelja MTV i drugih medija, koji na ovaj ili onaj nacin reprezentuju ESTABLISMENT, ali je isto tako cinjenica da su - svo vreme - NE PRESTAJUCI DA SE MENJAJU (ponekad i suvise drasticno za ukus tvrdokornog obozavaoca), ostali ono sto jesu - samo je svet potrcao za tim vozom i uspeo da uskoci u njihov vagon.

Automatski, iz voza su iskocili mnogi od putnika koji su, sticajem okolnosti, usli na prvoj stanici, a najraniji albumi poceli da dobijaju epitete od kojih neki jesu opravdani - ali drugi su - samo da bi se, EVENTUALNO, naskodilo reputaciji kasnijih briljantnih ostvarenja.

Istina je, medjutim, da se Pepersi svrstavaju medju retke bendove koji se sustinski nikada nisu prodali nego su postajali sve popularniji iz jednostavnog razloga - STO SU DOBRI !!!!!
By LeDeNa_
Izreka:

"Qui acceperint gladi, gladio peribunt".

"Ko se macha laca, od macha ce i poginuti"

.....jeste jedna od najtacnijih za koje sam cula.

(Jevandjele, po Mateju)

No, ne bih je "svrstala" ovde.Niti vidim macha niti pogibije.

Razmena misljenja nije stvorena zbog toga vec radi drugih stvari (glupo je pricati o tome.Uglavnom, uvek je konstruktivna).
Korisnikov avatar
By sofia
Mala ta slicica,ali pretpostavljam da se derle stidi? :P
Korisnikov avatar
By sofia
ali,ali,vikend je :rida:

SADISTO! :domino:
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=dxmQ-cKiXJE

George Michael - Star People

"Star People '97"

Star People
Counting your money rill your soul turns green
Star people
Counting the cost of your desire to be seen

I do not count myself among you
I may be living in a dream
It's just there seem so many of you
Can't help but hope
There's a difference between....you and me

You're a star
(i'm talking to you)
You're a star

Maybe your mama gave you up boy
(it's the same old same old)
Maybe your daddy didn't love you enough girl

Star people
Never forget your secret's safe with me
Just look at all the wonderful people
Trying to forget they had to pay for what you see

It's a dream
With a nightmare stuck in the middle
But where would you be
Without all of that attention
You'd die
I'd die
We'd die wouldn't we
(well wouldn't we)

Big, big, star!
Should go far!

[Chorus]

Talk about your mother
Talk about your father
Talk about the people
Who have made you what you are
Talk about your teacher,
The bully boy who beat you
Talk about the people who have paid
For that new sports car

Did you get off on a bad foot, baby
Do you have a tittle tale to tell
Is that why you're a star?
Is that what makes a star?

Nothing comes for nothing, baby
That fame and fortune's heaven sent
And who gives a fuck about your problems, darling
When you can pay the rent

How much is enough?
By LeDeNa_
Slika

Karijeru je počela u dečijem horu 1961. godine pevajući klasičnu i sakralnu muziku. 1967. godine postaje član rok-grupe O'Hara, koju napušta naredne godine i prelazi u Zlatne akorde. Sviraju po festivalima, koncertima, igrankama, šire interes za novu vrstu muzike - neobuzdanu i punu mladalačkog zanosa. Snimaju i singl-album sa četiri pesme.

1968. godine započinje solo karijeru pevajući pesmu Arsena Dedića: Što me čini sretnom. U narednih nekoliko godina stvara pesme: Oluja (1970.), Kapetane moj (1970.), Život moj (1970.), I teče, teče vrijeme (1970.)...

Snima dve sevdalinke: Omer-beže (1974.) i Niz polje idi babo, Sejmeni (1974.). Najveći uspeh beleži snimanjem svog prvog LP albuma Dnevnik jedne ljubavi (1973), za koji je muziku komponovao njen životni saputnik i preteča roka u SFRJ - Karlo Metikoš. Većina kritičara i muzičara, kao i publika, se slažu u oceni da je reč o jednom od najboljih albuma snimljenih na ovim prostorima. Dnevnik jedne ljubavi od tada nosi titulu prvog konceptualnog dela u domenu popularne i rok muzike.

Posle njegovog uspeha, dve godine sprema ulogu devojke Jane u prvoj jugoslovenskoj rok-operi Gubec-beg, inspirisanoj romanom Seljačka buna Augusta Šenoe. Libreto je pisao Ivica Krajač, a operu je komponovao Karlo Metikoš. Premijeru je doživela 1975. i igrana je nekoliko narednih godina širom SFRJ.

Sredinom sedamdesetih uspešno eksperimentiše u džez muzici sa čuvenim Boškom Petrovićem na albumu B.P. convention and all stars (1976).

Krajem sedamdesetih odlazi u Ameriku gde radi album Made in U.S.A (1979). Tokom osamdesetih snima veliki broj albuma, a muzički je sve više bliža popu: Hir, hir, hir (1980), Lisica (1982), Hoću samo tebe (1983), Boginja (1987)... Drži veliki broj koncerata gde do izražaja dolazi sav njen kreativni dar. Avangardne frizure i odeća, zajedno sa snažnim muzičkim izrazom, čine njene nastupe unikatnima.

Posle Karlove smrti 1992. nastavlja sa eksperimentima. Snima album duhovne muzike Čestit Božić i na koncertima pravi obrade starih hitova dajući im novi izraz. Poslednji album snima na samom pragu trećeg milenijuma, Život (2000). Igrala je u dva američka filma i u dve avangardne predstave.......................

1. Nitko nije kao ti/Naša ljubav (1969.)
2. Živim samo za tebe/Prijatelji (1969.)
3. Život moj/Spustila se kiša (1970.)
4. Kapetane moj/I teče, teče vrijeme (1970.)
5. Oluja/Osamljenost (1970.)
6. Samujem u samoći sama/Sve majke svijeta uz more (1971.)
7. Raduj se srce moje/Još te čekam (1972.)
8. Dok razmišljam o nama/Bez tebe (1972.)
9. Na, na, na, na/Večer u luna parku (sa grupom Time) (1973.)
10. Ostaješ mi samo ti/Ležaj od suza (1974.)
11. Omer-beže/Niz polje idu, babo, Sejmeni (1974.)
12. Činim sve u krivi čas/Čovjek (1976.)

Koliko god ima :puzzle: Slika

Samo da ne prica i volim je :kiss:

http://www.youtube.com/watch?v=ORX-Vl4Ic_s
By LeDeNa_
:cekam: :cekam: :cekam:

Mozda sam trebala na hrvatskom da je pitam :jezik:

Godine Josip Lisac ...ups Josipa Lisac :komp: :komp: :komp:

Napokon Sofia kaze 6 banki looool :trampolina:

http://www.youtube.com/watch?v=dMXPN_UuPCI

Oduvijek
ja samo tebe zelim, dragi moj
samo tebi pripadam, i kad te nema dugo tu
danju, nocu, cekam te, dok kise tuguju
pamtim obecanja, sapucem ti ime i u snu
ja volim te, trebam te, ja bolujem
i cekam te.

(ref) poklanjam ti zlatne sne
samo tebi suze biserne
u meni hiljade ratnika
slave zivot i umiru
u tebi strasti viteza
nose moju sudbinu

bolujem, bolujem, ja bolujem. (x4)

(ref)

bolujem, bolujem, ja bolujem
i trebam te
i cekam te
volim te
ja bolujem
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by LeDeNa_

:cekam: :cekam: :cekam:

Mozda sam trebala na hrvatskom da je pitam :jezik:

Godine Josip Lisac ...ups Josipa Lisac :komp: :komp: :komp:

Napokon Sofia kaze 6 banki looool :trampolina:

Tacno 6 na dan zaljubljenih,ove godine
A sto se upoznavanja s diskografijom tice,imas slobodan uvid u moju arhivu...kako bi Katarina Andjelic-Cakana rekla:Mala,imas ti jos da se vozis do moje stanice! :beba:
By LeDeNa_
kako bi Katarina Andjelic-Cakana rekla:Mala,imas ti jos da se vozis do moje stanice! :beba:

Kakva bre Cakana :apprentice:

Registrovan/a: 16-4-2006
Korisnik je Na vezi

Raspoloženje: nadcovecansko

:domino: otkud tebi 5238

Moracu da

:cita:
By LeDeNa_
Slika

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I....sad moje neke misli koje uvek, nekako, proisteknu "mimo teme" ali ne idem u off.... :) )))

Elokventnost = preko pozeljna osobina.
Empatija = urodjeno / stecena osobina.Nad njom se ne fizikalise, protivprirodni bi bio to - blud.
Iskrenost = zastrasujuće mocna...........stecena osobina.

Vodi apsolutnoj ljubavi.Bezuvetnoj
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!