- 22 Nov 2005, 12:41
Mene je krivica uhvatila kad sam se prvi put stvarno zaljubila... Nije odmah, nego kako je veza odmicala pa kad vidim njegovo ponasanje prema meni onda su pocinjale da mi iskacu aveti iz proslosti, svi oni prema kojima sam se ja (ne)svesno ponasala lose. I neka je pravda (cinilo mi se) sto sam docekala da meni bude (na neki nacin) lose. Ali sam se ja ipak odlucila da se cujem sa nekim ljudima, neke sam slucajno srela, nekima sam se izvinila u mislima... Ono sto je bilo zanimljivo u tim susretima je da su ti ljudi odavno meni oprostili ako su me uopste i krivili... I shvatila sam da nisam bas bila tolika
koliko sam mislila da jesam... A samim tim sam sebe `oslobodila` dalje obaveze trpljenja u tadasnjoj vezi... Vremenom sam ja dosla do zakljucka da zivot ne funkcionise po tim principima pravde-nepravde itd ali to je bilo razmisljanje iz tog vremena. I u svakom slucaju mislim da mi nije lose sto sam ponudila izvinjenja tim ljudima...
Inace, imam jednu prijateljicu koja je ceo zivot provela u okrivljavanju same sebe sto je lose postupala prema muskarcima. Ja sam joj govorila da su oni samostalne licnosti pa ih nije niko terao da budu u vezama sa njom. Sem toga, bila sam ubedjena da su se oni kasnije vrlo dobro snasli i to odavno ostavili za sobom. Ali je ona stalno zivela u viziji sebe kao vestice i gresnice i muskaraca kao njenih zrtvica. Da bi je skoro jedan skot ostavio na grozan nacin u groznom trenutku, sa bebicom (i njega je smatrala zrtvom)... I sad je ona zblanuta kako se NJOJ to desilo, a toliko je u soku samo zato sto je njeno celo vidjenje sebe i drugih bilo pogresno... To je extrem, ali svakako sam ja da se neko ko razmislja o proslosti, opravdano ili neopravdano na neki nacin suoci sa njom i cuje i drugu stranu... Tada se istinski sagledava situacija i odlazi...

Inace, imam jednu prijateljicu koja je ceo zivot provela u okrivljavanju same sebe sto je lose postupala prema muskarcima. Ja sam joj govorila da su oni samostalne licnosti pa ih nije niko terao da budu u vezama sa njom. Sem toga, bila sam ubedjena da su se oni kasnije vrlo dobro snasli i to odavno ostavili za sobom. Ali je ona stalno zivela u viziji sebe kao vestice i gresnice i muskaraca kao njenih zrtvica. Da bi je skoro jedan skot ostavio na grozan nacin u groznom trenutku, sa bebicom (i njega je smatrala zrtvom)... I sad je ona zblanuta kako se NJOJ to desilo, a toliko je u soku samo zato sto je njeno celo vidjenje sebe i drugih bilo pogresno... To je extrem, ali svakako sam ja da se neko ko razmislja o proslosti, opravdano ili neopravdano na neki nacin suoci sa njom i cuje i drugu stranu... Tada se istinski sagledava situacija i odlazi...