- 16 Okt 2009, 16:29
Pa, nije bas horor dejt, ali je ipak bio od one fele za koju ne zelite da vam se desi.
Vidjala sam jednog tipa u prolazu, posto je ziveo u istom kraju, i privukao mi je paznju posto je bio dosta zgodan, uvek dobro obucen, u nekom odelu, kao neki poslovan covek. Meni se to dopalo--ja sam tad bila studentkinja, ali uvek sam se oblacila u nekom lejdi fazonu (suknje, haljine, visoke stikle). I pridje mi on tako jednoga dana (na ulici) i odmah krene sa pricom kako me eto vidi cesto kako ovuda prolazim, da li ja stanujem tu u blizini, pa da li bih htela sa njim na kafu, ali sve fino i kulturno... Iskreno, iako mi je tako neko saletanje na ulici grozno, u tom trenutku mislim da je najveci utisak na mene ostavila njegova hrabrost da mi tako pridje i zaista fin i kulturan nacin na koji me je pozvao. I tako, ne znam sta mi bi, ali ja pristanem i dam mu svoj broj telefona.
I cujemo se mi valjda sutradan, i dogovorimo se za kafu. Dodje on po mene -- ja se sredila, macka, u svom fazonu--stikle, suknja, topic,--a on, dolazi u nekom starom jadnom jugicu obucen u neke stare jadne farmerke i neku groznu majicu ili pulover, ne secam se bas -- znaci, prvi utisak je odmah bio los, ali nisam neki snob tako da sam usla u kola, razmisljajuci da on verovatno ovako zamislja neki "sportski, opusteni look".... Jesam se osecala malo "overdressed", ali ajde, dobro, nema veze.... Odveze on mene na drugi kraj grada, kao hoce da mi pokaze svoje omiljeno mesto, i odemo mi u neku poslasticarnicu, koja inace nije bila nista posebno, i pocne neki bezvezan razgovor o njegovom poslu, o njegovoj familiji, sto me prilicno smorilo (narocito zato sto je samo on govorio o sebi, kao da ga uopste ne interesuje da sazna ista o meni), ali onda on bubne kako je ozenjen i rasprica se o tome kako je njegov brak slobodan i kako on vidi ljubav, veze, zadovoljstvo, itd. dakle, neke nebulozne teorije o tome kako svaki covek treba da bude slobodan i hedonista, sto samo po sebi nije lose, nego je on o tome govorio tako da sam shvatila kako mu je to neka vrsta izgovora sto hoce da prevari zenu. I kazem ja na sve to, nakon sto sam se slozila sa vecinom stvari koje je rekao (jer nemam nista protiv da ljudi budu slobodni, naprotiv), no, kazem ja: A da li je vas brak slobodan tako da je i tvoja zena slobodna da bude u vezama sa drugim muskarcima? Auuu, ala se na to spetljao, pa stao da se izvlaci, te to je nesto drugo, bla bla, i kao njegova zena njemu dopusta druge veze--"aha, znaci zbog toga me je odvezao na drugi kraj grada u neku malu poslasticarnicu, posto on ne krije od svoje zene nista", i tako dalje, i tako blize.... ?/?
U svakom slucaju, propade njemu pokusaj da ima mladu ljubavnicu. Srecom, pa nakon sto sam mu stavila do znanja da nemam nameru nikome da budem broj 2, ostavio me je na miru i nije me zvao (u stvari, mislim da me je jednom posle toga zvao, pitao da li hocu na kafu, i ja mu rekla nesto u stilu da sam zauzeta, imam mnogo da ucim, ili tako nesto, a onda me on pitao da li da prestane da me zove, a ja rekla iskreno "da"--e, posle me nije vise nikada nazvao). Dakle, nije bio horor dejt i nije bilo nista strasno, ali mislim da dejt moze da prodje u ovoj temi....
Eh, da, sad se setih jos jednog nebuloznog slucaja--ali ovaj je mnogo gori, posto uopste nije bio dejt. Drzala sam neko predavanje u BGu, i nakon sto se zavrsilo, koordinator koji je organizovao to predavanje kaze mi da ne moze da me odbaci do autobuske stanice posto mora negde hitno da ode, ali da je sredio da me odveze jedan student. OK, kazem ja, sve mi je jedno, samo da me neko odbaci. A taj student (inace stariji od mene), krene odmah sa veoma familijarnim ophodjenjem, kakvo "Vi", kakvi bakraci, kakvo student-profesor postovanje.... Odmah krenuo da mi se nabacuje, pa pokusava da me uhvati za ruku (!). Meni i da je bio sladak i lep ne bi palo na pamet da imam nesto sa njim, svoj posao shvatam vrlo ozbiljno, ali povrh svega bio je ruzan, mali i nikakav. I kad smo stigli na stanicu, on ni pet ni sest, nego me poljubi! Znaci, scena za filmove: Ja pokusavam da se izmaknem, usta cvrsto zatvorena, a on pokusava da gurne svoj jezik kroz moje zube! Kad ga tad nisam osamarila.... ali, sta ces, kad sam protiv nasilja... U svakom slucaju, veoma jasno sam mu stavila do znanja da je to NEmoguce, i da se mane corava posla. Posle toga sam bila toliko hladna i na distanci sa njim da se sigurno usrao kako cu ga srusiti, ali nisam.... Iako bi inace dobio 5, ja mu dala 6. Mislite li da je shvatio zasto sam ga pustila da polozi? Ja mislim da nije.... Dala sam mu 6 da ga ne vidim vise nikad u zivotu....