Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Svet

FIFA 17 NA UDARU RUSKIH MINISTARA: Zbog širenja "GEJ propagande!"

agencije  ·  rusija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 07. DEC 2016

Ruski ministri zatražili su da državne agencije za komunikacije i potrošačka prava sankcioniraju Electronic Arts i njegovu fudbalsku simulaciju FIFA 17 jer sprovodi gej propadangu.

Političari u Moskvi tvrde da je EA Sports sa svojom poslednjom video igrom prekršio državni zakon protiv propagiranja homoseksualnosti, biseksualnosti i LGBT zajednice. Vlasti su ove sankcije zatražile u zajedničkom pismu nadležnim agencijama, a sve je počelo pošto je EA Sports odlučio da se uključi u "Rainbow Laces", kampanju protiv homofobije, bifobije i transfobije koju je ovih dana pokrenulo britansko udruženje za LGBT prava "Stonewall", a podržala i engleska Premijer liga.

"Stonewall" je povodom najave "Rainbow Laces" kampanje otkrio da je 72 odsto fudbalskih fanova u zadnjih pet godina čulo uzvike protiv LGBT zajednica na nogometnim stadionima. Engleska Premijer liga i vezani profili na društvenim mrežama već danima dele materijale iz ove kampanje.

Kampanji se brzo pridružio i EA Sports koji je igračima video igre FIFA 17 ponudio besplatne virtuelne dresove u duginim bojama kojima su mogli da opreme svoje ekipe u popularnom "Ultimate Team" modu igre. Radilo se o privremenoj opciji koja je istekla 28. novembra.

 

 

Vaši Komentari
"na nogometnim stadionima"
Sad znamo iz koje kuhinje propaganda dolazi...
beograd · 26.12.2016, 2:10
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi