Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Muzika

Elton Džon: Žao mi je što se nisam sastao s Putinom

n1info  ·  uk  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 31. MAY 2016

Slavni britanski muzičar Elton Džon rekao je da žali zbog toga što se nije sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom svog boravka u Moskvi, ali i da se nada da će u budućnosti ipak moći da sa njim razgovara o pravima LGBT populacije u Rusiji.

On je na koncertu u Moskvi zahvalio Putinu što ga je pozvao da sa njim razgovara "o važnim pitanjima, uključujući i prava LGBT populacije i obolelih od side u Rusiji", izrazivši nadu da će do sastanka sa ruskim liderom ipak doći.

Džon je kritikovao zakon o zabrani "gej propagande" u Rusiji i Putinovu izjavu da homoseksualci treba da ostave decu na miru.

Putin je u septembru pozvao Eltona Džona, inače deklarisanog homoseksualca, da se sastane sa njim kako bi razgovarali o pitanjima prava gej populacije.

Poziv je usledio pošto je legendarni muzičar na Instagramu napisao da je telefonom razgovarao sa Putinom, ali se ispostavilo da je bio žrtva neslane šale dvojice Rusa.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi