Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

DS: Država da zaštiti članove Gej-strejt alijanse!

tanjug  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 01. APR 2014

Demokratska stranka zatražila je danas od svih državnih organa da otkriju i sankcionišu osobe koje stoje iza pretnji smrću, najbrutalnijih do sada, upućenih pripadnicima Gej strejt alijanse (GSA).

DS ističe i da „ovako monstruozni pozivi na linč zahtevaju jasnu osudu države koja ne sme ćutati pred širenjem mržnje, pozivima na nasilje i pretnjama"

Ta stranka navodi u saopštenju i da je „ravnopravnost i lična bezbednost Ustavom i zakonima Srbije garantovana svim njenim građankama i građanima".

Demokrate naglšavaju i da je „jedini način da država obezbedi poštovanje tih prava jeste da se jasno suprotstavi svakom ekstremizmu".

GSA saopštila je ranije danas da su joj mejlom upućene pretnje smrću i zatražila od policije da hitno reaguje i pronađe one koji su to uradili.

„Najnovije pretnje smrću su najbrutalnije do sada i u njima se eksplicitno poziva na ubijanje i klanje članova i rukovodstva GSA", navodi ta organizacija i dodaje da su dve poruke stigle „juče po podne i tokom noći" .

 

Vaši Komentari
Slažem se, sve mi ovo liči na kritikovanje opoizicije radi dobijanja bodova kod GSA. Politička pozadina, ništa drugo.
Bg · 03.04.2014, 11:25
DS stvarno sjajno prica pricu samo kada su bili u prilici da istu sprovedu u praksu mutavo su se skupa sklopili u jedno kriminalno nista. Po kojoj logici npr bivsi predsednik Srbije i gradonacelnik Bgda snose manju odgovornost za direktno rusenje pravnog i ustavnog poretka Srbije od klero-fasistickih organizacija koje su nesputano vrsljale Srbijom i dok su ta ista gospoda iz DSa koja se sada zgrazava drzala strazu? To je stvarno mucno pitanje ali bez iskrenog odgovora nema nama normalne buducnosti u Srbiji.
Dedinje, Srbija · 02.04.2014, 20:36
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi