Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Država Vašington za gej brakove

tanjug  ·  Vašington  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 09. FEB 2012

Olimpija -- Predstavnički dom je glasao za usvajanje zakona o legalizaciji homoseksualnoh brakova u državi Vašington.

Vašington je tako na korak bliže tome da postane sedma američka savezna država koja predvidja mogućnost sklapanja brakova medju osobama istog pola.

Za ovaj zakon je u Predstavničkom dobu glasalo 55 poslanika, a 43 protiv. Nedelju dana ranije Senat je usvojio zakon sa 28 glasova za i 21 protiv.

Zakon je podržalo i nekoliko velikih kompanija sa sedištem u Vašingtonu, u kojima je zaposleno više desetina hiljada ljudi, uključujući "Majkrosoft", "Amazon" i "Starbaks".

Demokratska guvernerka Vašingtona Kristin Gregor izjavila je da jedva čeka da stavi svoj potpis na zakon kojim će biti okončana era diskriminacije, iako su protivnici zakona, na čijem čelu su verski konzervativci, rekli da će tražiti njegovo povlačenje.

Sklapanje homoseksualnih brakova je do sada priznato u šest američkih država - Njujorku, Masačusetsu, Konketikatu, Vermontu, Nju Hemširu i Ajovi, kao i u distriktu Kolumbija. Pristalice se zalažu za uvodjenje sličnih zakona u Merilendu i Nju Džersiju.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi