Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Dolče i Gabana optuženi za utaju poreza

blic  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 05. DEC 2012

Kraljevi stila Domeniko Dolče i Stefano Gabana u ponedeljak će odgovarati na sudu u Milanu, prestonici italijanske mode, povodom optužbi za utaju 400 miliona evra poreza.

Čuveni kreatorski par, u čije klijente i prijatelje spadaju zvezde poput Andželine Žoli, Skarlet Johanson, Monike Beluči i Naomi Kembel, navodno je pokušao da izbegne plaćanje poreza tako što je svoje brendove "D&G" i "Dolče&Gabana" prodao holding kompaniji "Gado", osnovanoj 2004. u Luksemburgu, gde su porezi niži.

Istražitelji tvrde da su preduzeća prodata po ceni od 360 miliona evra, što je oko trećina njihove prave tržišne vrednosti.

Kreatori odlučno odbacuju optužbe, ističući da su one apsurdne i zasnovane na "potpuno apstraktnim kalkulacijama" tržišne vrednosti njihovih kompanija. Ukoliko se ispostavi da su optužbe opravdane, dvojici poslovnih partnera preti kazna zatvora do pet godina. Kako je saopštilo tužilaštvo, u slučaj je umešano još pet osoba, uključujući i poreskog savetnika.

Čuveni kreatori su na Tviteru primili poruke podrške svojih obožavatelja, ali neki Italijani tvrde da nije trebalo da presele firme u inostranstvo.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi