Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Dodeljene GLAAD nagrade

queer.hr  ·  Njujork  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 26. MAR 2012

Lady Gaga, NBC-jeva drama "Smash" i tinejdžerica iz Michigana okrunjeni su nagradama na ovogodišnjoj dodjeli GLAAD-ovih medijskih nagrada.

GLAAD-ove nagrade dodijeljuju se svima koji na neki način promiču jednakost gejeva, lezbijki, biseksualnih i trans osoba te su domaćini svečanosti ove godine bili Naya Rivera i Cory Monteith iz popularne serije "Glee". Dodjela se održala u New Yorku, a još će se održati ceremonije u Los Angelesu i San Franciscu.

Još su nagrađeni ABC-jeva emisija "Ples sa zvijezdama", dramatičar Tony Kushner za svoj rad "The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures", a prijašnji dobitnici su Oprah, New York Times, Ricky Martin i još mnogi drugi.

Jedna od posebnijih nagrada pripala je i 17-godišnjoj Katy Butler koja je prikupila preko 400 000 potpisa kojima od Motion Picture Association of America traži da smanji dobnu granicu dostupnosti dokumentarnog filma "Bully" koji progovara o nasilničkom ponašanju, ali i homofobiji.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi