Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Dobre vesti za gej navijače, LGBT zastave mogu na stadione tokom Mundijala u Kataru

www.telegraf.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 10. DEC 2020

Zastave duginih boja biće dozvoljene na stadionima u Kataru na kojima se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine.

Ova islamska zemlja, koja ima striktne anti-LGBT zakone, potvrdila je da će poštovati odredbe FIFA koja promoviše međusobnu toleranciju bez obzira na versku, rasnu i seksualnu pripadnost.

Iako je do održavanja Mundijala u Kataru ostalo manje od dve godine, postojao je strah da gej navijači na Svetskom prvenstvu ne bi imali adekvatan tretman kao i drugi ljubitelji fudbala, posebno jer konzervativni religijski zakoni u ovoj zemlji ne dozvoljavaju istopolne seksualne odnose.

Međutim, svetska kuća fudbala je objavila svojevremeno da je Kataru dala da organizuje Mundijal uz obavezu da svi učesnici imaju identičan tretman bez obzira na poglede na svet, rasnu pripadnost i seksualnu orijentaciju.

Organizatori Mundijala uverili su FIFA da LGBT obeležja neće biti uklanjana sa stadiona.
- Kada je reč o zastavama duginih boja na stadionima, FIFA je izdala uputstva, ona ima svoja pravila i propise. Kakva god da su, mi ćemo ih poštovati - potvrdio je Nasr Al Kater, izvršni direktor Svetskog prvenstva 2022.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi