Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Dizzy Queer & friends SVRATIŠTU za decu ulice

dq  ·  Beograd  ·  Odabrao: unic0rn  ·  Dodato: 11. FEB 2011

Dizzy Queer, klub Apartman i prijatelji iz LGBT pokreta vas pozivaju na DOBROTVORNU žurku koja će se održati 11. februara u vašem omiljenom gej-lezbejskom klubu.

Sav novčani prihod sakupljen na ulazu u klub Apartman će biti uplaćen na račun Svratišta za decu ulice u Beogradu za kupovinu najpotrebnijih stvari deci u ovom zimskom periodu.

Neka deca su prinuđena da žive i rade na ulici, bez osnovnih uslova za život, bez zdravstvene brige, bez mogućnosti da se školuju, zapostavljena i izložena svakodnevnom nasilju.

Mi, koji teško slobodno izlazimo na ulicu pomažemo ovom žurkom onima koji su prinuđeni da žive na ulici.

Žurku podržava veliki broj LGBT organizacija i njihovih članica i članova: Gej strejt alijansa, Queer Beograd kolektiv, Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava, Gayten LGBT, Centar za queer studije, Gej lezbejski info centar, Queeria centar...

Na žurci će vas, nakon dužeg odsustva iz Apartmana, cele noći zabavljati DJ Munja aktuelnim pop&dance hitovima.

Ulaz možete platiti koliko želite, ali ne manje od 150 dinara :)

Petak, 11. februar, 23h, klub Apartman (Karađorđeva 43).

Dobrodošli i dobrodošle!

________________________________________________


O SVRATIŠTU ...

Svratište za decu ulice jeste mesto koje nudi sigurnost u svakom pogledu deci do 18 godina koja su zbog načina na koji provode vreme na ulici, uslova u kojima žive, koja iz objektivnih/subjektivnih razloga ne koriste usluge državnih institucija, posebno izloženi rizicima.

Deca tamo mogu da se odmore i provedu strukturisano vreme, da jedu, da se okupaju, da održavaju ličnu higijenu, da dobiju zdravstvenu negu, prenoće u kriznim situacijama, dobiju informaciju o uslugama u zajednici i podršku u sticanju osnovnih životnih veština.

Sa njima svakodnevno rade vaspitači, socijalna radnica, psihološkinja, medicinska sestra i volonteri.

Svratište trenutno broji oko 180 aktivnih korisnika, koji dolaze na dnevnom nivou i koriste usluge koje su im potrebne.

A nije im potrebno ništa više nego drugoj deci – da se lepo obuku, da jedu makar jedan kuvani obrok dnevno, da urade domaće zadatke, da pogledaju film, predstavu, da se igraju, dobiju savet i podršku od odrasle i odgovorne osobe, da se druže i da budu deca.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi