Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Danijel Pinter negira krivicu za štetu RTV

vecernje novosti  ·  novi sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 19. JAN 2017

- Primio sam optužni predlog i razumeo sam ga, ali nemam od čega da se branim. Ova konstrukcija mi je jasna, ali ne i motiv. Ne osećam se krivim za delo koje mi se stavlja na teret. Tačno je da sam u Radio-televiziji Vojvodine radio pre 18 godina, ali nemam nikakav interes da oštećujem njenu imovinu - izjavio je u utorak u svoju odbranu na početku suđenja u Osnovnom sudu Danijel Pinter (40).

Ovu transrodnu osobu optužnica tereti za oštećenje i uništenje stvari, jer je 11. januara 2016. kamenom razbio staklena vrata na ulazu u zgradu RTV, oštetio mermerne stepenice i pričinio štetu od 20.000 dinara.

- Ja prosto ne mogu da se setim gde sam bio tog 11. januara - izjavio je Pinter, koji je u sud došao našminkan i obučen u farmerke sa ljubičastom kapom ispod koje je virila crna perika. - Ne znam na osnovu čega su me prepoznali, a ovaj identitet imam već četiri godine i tako se pojavljujem i u javnosti. Osoba na snimcima predočenim sudu, nisam ja!

Svedok Miodrag Stefanović, radnik obezbeđenja u RTV, izjavio je da je osobu, koju je posle razbijanja ulaznih vrata sustigao na ulici, pitao da li je Pinter, a ovaj je odgovorio potvrdno, ali i da neće da sačeka policiju.

Drugi radnik obezbeđenja, Mile Krajišnik, rekao je sudijama da poznaje Pintera i da je čuo razgovor optuženog i kolege Stefanovića, a onda je pozvao policiju.

- Snimci sa kamera jesu mutni, ali Pinterov lik nije neprepoznatljiv - izjavio je ovaj svedok.

Napominjući da ne poznaje optuženog, Mirko Kurdulija, još jedan iz službe obezbeđenja, svedočio je da je od grupe zaposlenih, koji su stajali ispred zgrade RTV, čuo da je kamen bacio Danijel Pinter, koga su prepoznali.

Nastavak suđenja je zakazan za 15. mart, kada će biti saslušana još tri predložena svedoka.

Pinter je za vreme glavnog pretresa često svedocima, pa i sudiji Srđanu Saviću, upadao u reč i glasno komentarisao njihove izjave, zbog čega je nekoliko puta opomenut.

- Jako sam emotivan i zato ovako reagujem. Hoću da puknem! - pravdao je Pinter svoje ponašanje u sudnici.

 

Vaši Komentari
Danijel Pinter snima svoje klijente u seksualnom cinu sa njim bez njihovog znanja i odobrenja i onda te snimke objavljuje na sajtovima. Zasto ga reklamirate? To je zlo od coveka.
Novi Sad · 20.01.2017, 12:49
Problematična osoba koja je problematična, to samo može Darko Mišić iz Novoga Sada da konstruiše. Fan od Dženi
Sremska Kamenica · 22.01.2017, 2:35
Zasto propagirate problematicne osobe poput Pintera koji je problematican, i pravi skandale ne bi li tako privukao paznju na sebe...Zasto propagirate Pintera pored toliko uspesnih i pametnih ljudi!?
Novi Sad · 20.01.2017, 8:30
Kakvo je to obezbeđenje što stigne osobu i ne zadrži je do dolaska policije ?
Beograd · 20.01.2017, 0:14
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi