Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Dačić: Policija neće zabraniti gej paradu

studiob.rs  ·  Beograd  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 10. SEP 2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da policija neće zabraniti održavanje gej parade u Beogradu, jer bi to bila politička odluka, a takve odluke može da donosi samo vlada.

"Neću da to uradi policija, nek uradi Vlada Srbije jer ona je za to zadužena. Policija je zadužena za sprovođenje zakona, a po zakonu oni imaju pravo da taj skup održe", rekao je Dačić i ukazao da u vezi sa održavanjem gej parade postoji veliki bezbednosni rizik.   

Dačić je podsetio da je na prošlogodišnjoj gej paradi u Beogradu povređeno mnogo policajaca, koji su obezbeđivali učesnike skupa od napada ekstremista.   

"Ako je previše agresivna - policiju kritikuju da narušava ljudska prava, ako je pasivna - onda dobije batine i nigde u svetu nije bilo nereda gde više batina dobiju policajci od demonstranata i ima više povređenih policajaca od demonstranata", rekao je Dačić govoreći o prošlogodišnjoj gej paradi.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi