Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Dačić i Vučić rešili, biće Prajda

agencije  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 26. SEP 2013

Državni vrh, tj. prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić, rešili su da se Prajd održi, saznaje Danas iz izvora u Vladi.

Međutim, Danas dodaje da, prema njihovim saznanjima, nije nemoguće da se danas, u poslednjem trenutku, donese suprotna odluka.

Policija je završila bezbednosnu procenu, koja je blago pozitivna, ali je pozitivna, što je dobro, navodi ovaj list.

Danas ističe da je jedan od najvažnijih indikatora da se Srbija ozbiljno priprema za Paradu taj da su počele pripreme u zapadnim ambasadama za taj događaj, koje podrazumevaju plan dolaska i odlaska sa skupa.

Izvori lista Danas navode da se do odluke o tome da se održi Parada ponosa nije došlo lako i jednoglasno, jer u vladajućoj koaliciji postoje nesuglasice.

Isti izvor je preneo da je ministar bez portfelja zadužen za EU Branko Ružić, kadar SPS, bio za Prajd, a premijer Dačić nije mogao da se odluči, već je čekao da konačnu odluku donese Vučić.

Vučić i njegovi saradnici su svesni da je u ovom trenutku, kada je Srbija blizu dobijanja datuma za početak pregovora s EU, dopuštanje da se Prajd dogodi važno kao simboličan čin, posebno pred strancima, piše Danas. Iz Vučićevog kabineta, posle dugog čitanja, kako kažu izvori lista Danas, ipak je došlo zeleno svetlo.

Međutim, Danas piše i da su predstavnici stranih ambasada, mada su podržali Prajd, poslali poruku Srbiji da neodržavanje Parade ne bi dovelo do posebno kritičnog stava prema ovoj vladi, jer ona sprovodi Briselski sporazum i priprema izbore na Kosovu.

Konačna odluka o održavanju prajda trebalo bi da bude doneta u petak posle podne.

 

Vaši Komentari
Interesantno i apsolutno je neprihvatljivo da se izvrsni organ srpske vlasti odvazio da deluje van svojih ustavnih ovlascenja, i umesto da raspravljaju kako da sprovedu odluku USS premijer i njegov zamenik drsko odlucuju da li svi gradjani i gradjanke Srbije imaju jednaka prava. Dacic i Vucic su bile desne ruke osumnjicenih ratnih zlocinaca iz '90ih i podrazumeva se njihov bunt kada su zakoni zemlje u pitanju, ali ovo prevazilazi svaku meru.
Dedinje, Srbija · 26.09.2013, 18:15
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi