Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

CoE LGBT projekat

ljudskaprava.gov.rs  ·  Beograd  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 06. DEC 2012

Republika Srbija je jedna od država partnera na projektu Saveta Evrope pod nazivom „Borba protiv diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta"zajedno sa Albanijom, Italijom, Letonijom, Crnom Gorom, Poljskom.

Cilj ovog projekta je podrška sprovođenju Preporuke CM/Rec (2010)5 Komiteta ministara Saveta Evrope o merama za borbu protiv diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.

U okviru projekta je predviđena i organizacija inicijalnog nacionalnog seminara na kome će biti predstavljene preporuke Komiteta ministara, kao i izveštaj Komesara za ljudska prava Tomasa Hamarbergana temu diskriminacije LGBT osoba, iz juna 2011.

Na skupuće učestvovati predstavnici relevatnih državnih institucija, organizacija civilnog društva koje se bave unapređivanjem položaja LGBT osoba, nezavisnih institucija za zaštitu ljudskih prava i međunarodnih organizacija.

Planirano je da se ovaj skup, prvi seminar posvećen unapređivanju prava LGBT osoba koji organizuje jedna državna institucija, održi 13. decembra 2012. godine u Beogradu. Organizator ovog skupa je Kancelarija za ljudska i manjinska prava uz podršku Saveta Evrope.

 

Vaši Komentari
Rodjaci iz sumadijskog sela su uvek bojazljivo tvrdili da se covek najbolje pozna po drustvu koje drzi oko sebe. Beograd i Srbija zasluzuju vece i bolje.
Dedinje, Srbija · 06.12.2012, 22:47
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi