Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Čiplić: Karadžić ostaje državni sekretar

politika.rs  ·  Srbija  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 07. MAR 2010
Svetozar Čiplić

Državni sekretar kaže da će iduće nedelje sa ministrom detaljnije razgovarati o načinima prevazilaženja njihovog sukoba

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić ostaje na svojoj funkciji, a problemi koji su nastali u našoj komunikaciji tiču se samo njega i mene, izjavio je Svetozar Čiplić, republički ministar za ljudska i manjinska prava.

On je na jučerašnjem predstavljanju godišnjeg izveštaja Gej strejt alijanse o stanju ljudskih prava gejova, lezbejki, biseksualnih i transrodnih osoba ocenio da sukob koji je nastao na relaciji ministra za ljudska i manjinska prava i državnog sekretara tog ministarstva „mora da se smiri" i negirao glasine da se na sednici vlade raspravljalo o smeni Marka Karadžića. On je tom prilikom pohvalio rad i zalaganje Marka Karadžića i zaštitnika građana Saše Jankovića na zaštiti prava LGBT populacije u Srbiji, ističući da su ova dva predstavnika Vlade Srbije značajno doprinela poboljšanju položaja manjinske seksualne populacije u našoj zemlji.

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić je za „Politiku" rekao da mu je drago što su on i ministar Čiplić ponovo počeli da razgovaraju i dodao da će tokom naredne nedelje detaljnije razgovarati o načinima prevazilaženja njihovog sukoba i o njegovoj sudbini kao državnog sekretara.

Na pitanje - da li je priznao da je davao „nepromišljene" izjave u javnosti koje su kumovale prestanku komunikacije između njega i ministra Čiplića, Marko Karadžić odgovara da on „ništa nije priznao" i dodaje da do njega nisu doprle informacije da je na sednici Vlade Srbije bilo reči o njegovoj smeni. On je takođe dodao da je napisao otvoreno pismo javnosti motivisan željom da ponovo počne normalno da komunicira sa ministrom Svetozarom Čiplićem.

Sukob između ministra i državnog sekretara Ministarstva za ljudska i manjinska prava je, podsećanja radi, počeo pre par dana kada je Marko Karadžić uputio otvoreno pismo javnosti u kome navodi da mu se mesecima onemogućava da učestvuje u radu ministarstva čiji je državni sekretar i da mu je ministar uručio odluku kojom se njegove aktivnosti svode na praćenje pravnih akata.

U otvorenom obraćanju javnosti Marko Karadžić je istakao da je ministar Svetozar Čiplić ostajao nem posle pretnji koje su bile upućene na njegovu adresu objasnivši mu da „svako snosi posledice za svoje ponašanje". Karadžić je u tom pismu izrazio sumnju da je ovakvo ponašanje ministra Čiplića bilo motivisano njegovim izjavama o Srebrenici i njegovom odbranom Zakona o zabrani diskriminacije, za čije je povlačenje iz skupštine glasao i ministar.

Politika


U nastavku pročitajte:
Ne povlačim se pred bezobrazlukom (E-Novine)

Vaši Komentari
Hvala na na dobronamernom i korisnom upozorenju. Eh, bas volim tako dobronamerne osobe, hvala ti sto obracas paznju na moje komentare...I da, imam problem sa vidom, trudim se da sto manje gresim kod kuckanja, a i po prirodi sam malo nagao, brzoplet.. he,he... RASTKO
rastkobg · Belgrade, Serbia · 11.03.2010, 0:00
RASTKOBG
Daj molim te obrati paznju na to sto kucas. Imam osjecaj da citam svoje pisanje kada sam imao 8 godina.
Citam te vec na par stranica i sve tvoje napisano cak i izvinjenje za ocigledno je ispunjeno bas tim, greskama.

Gledaj u ekran dok kucas.
Beograd · 09.03.2010, 15:30
Zar vam se bne cini da gde je dima tu je sigurno i vatre... Verujete li vi tako bezlicnim prikriveno "izvinjavajucim" stavovima doticnog minisra?... je ne!.. Ko li ga samo rakvog netolerantnog i odbojnog za tako vazna, sustindska pitanja njegovog resora, ko li ga tu postavi?!... Bhio sam u identicnom polozaju kada su mi zbog precutne "politicke nepodobnosti", samo zato sto mi je zena Hrvatica, bila sva vrata u Generakstabu zatvorena.. iako sam bio jedini najvise kvalifikovan i sa najvisom strucnom spremom u celokupnom oficirskom sastavu vojske za svoj, vrlo specifican posao, za koji "belosvetski" svet i ne pita posto je to...
rastkobg · Belgrade, Serbia · 08.03.2010, 15:21
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi