Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Ceo život je zavođenje

borba.rs  ·  Beograd  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 29. MAY 2009
Bob Sinklar (Bob Sinclair)

Jedan od najpopularnijih di džejeva današnjice Bob Sinklar nastupiće 12. juna u Beogradu u hali EXPO XXI , a dan kasnije predstaviće se i u Budvi u klubu „Miracle Lounge". Njegovo gostovanje organizuje kuća „Skymusic", čime nastavlja svoju bogatu koncertnu sezonu.

Sinklar će na ovim koncertima promovisati svoj novi album „Born in 69", najavljen hit singlom „LaLa Song" koji je izašao 11. maja, dan nakon njegovog 42. rođendana. Na ovom singlu gostuju kultni njujorški reperi iz benda „Sugarhill Gang".

Inspiraciju za novi album francuski di džej našao je pod karipskim suncem Jamajke, gde je i snimio deo novog materijala s lokalnim pevačima među kojima su Kristofer Martin, Toni Rebel i Kvin Ajfrika. Na njemu se nalazi i pesma „Peace Song" koja podseća na psihodeličnu fazu „Bitlsa" i koja je Sinklara podsetila na atmosferu leta 1969. godine.

Bob Sinklar je pre dve godine izdao kompilacijski album „Bob Sinclar: Live At The Playboy Mansion". Ovaj umetnik je, inače, veliki zaljubljenik „Plejboj" životnog stila. „Da, ja sam fan 70-ih i 80-ih. Tada je bilo mnogo erotičnih kič priča, sada je to potpuno drugačije. Ceo erotski etos više ne postoji. Volim atmosferu tih godina i moj imidž je izgrađen na tom konceptu. Hteo sam da izmislim lik iz 80-ih i 1998. godine sam kreirao Boba Sinklara. Iskoristio sam fotografiju jednog momka koji je izgledao kao plejboj iz 70-ih. Na tome sam bazirao svoju sliku. Posedujem veliku kolekciju 'Plejboja', oduvek sam voleo erotske magazine jer je njihov stil neverovatan", kaže popularni di džej koji je rođen kao Kristof Frijan.

„Pojavljivanje u 'Plejboju' je moj san. Znam da je to uradio, recimo, Šon Koneri. Ja volim heroje i volim antiheroje. Ja sam fan Mister Bina i Rodžera Mura. Volim heroje uopšte, mogao bih da budem jedan od njih u muzici, pa zašto onda da ne snimim naslovnicu 'Plejboja' sa nekom prelepom devojkom, to bi bilo stvarno šik." Sinklar iskreno kaže da bi za „Plejboj" uradio sve i da bi voleo da upozna Hjua Hefnera, kao i da bi rado zauzeo njegovo mesto: „Njegov život je fantastičan, izgradio ga je oko svih tih seksi devojaka. Ceo njegov život je u seksipilu, stilu i stavu. To je fantastično, živeo je sa tri devojke i niko za to nije mario. Svi kažu da je sjajan i mislim da je on jedan vrlo pametan gospodin".

Još jedna vrlo bitna, čak suštinska stvar za Francuza je - zavođenje. „Ceo život sastoji se iz zavođenja, i za žene i za muškarce, za sve. Rekao bih da ja stvaram muziku za žene i gej populaciju. Ja poznajem žensku stranu svoje ličnosti i koristim je kada kreiram melodije, harmonije i njoj tražim energiju za ritam. Moja muzika je veoma emotivna", kaže Sinklar.

„Di džej danas treba da zavede ljude i da ih privuče sebi. Ja ne volim da silim ljude da vole moje setove, više volim da ih uvučem u muziku. To je vrsta specifičnog zavođenja i uz to, di džej mora da bude veoma seksi i uvek nasmejan - to je moj stil i mislim da se to ljudima sviđa", izjavljuje popularni Francuz.

Bob Sinklar je rođen 1967. godine u Francuskoj. Karijeru je započeo kada je imao 18 godina, u klubu „Gym Tonic". Singlom „Love generation" iz 2005. dostigao je neverovatan uspeh i učvrstio svoju poziciju jednog od najboljih di žejeva na svet.

Pesma „Love generation" postala je i zvanična himna na Svetskom Prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine. Posle ovog singla usledila su još dva velika hita - „World, Hold On" sa Stivom Edvardsom i „Rock This Party (Everybody Dance Now)" .

Među mnogobrojnim muzičkim uticajima koji su formirali njegov eklektični stil, Bob izdvaja jedan period koji za njega bio najinspirativniji. „Za mene se sve značajno dogodilo između 1973. i 1983. godine. Svi moji omiljeni filmski klasici iz tog su perioda kao i većina mojih najdražih ploča."

Za potrebe partija koji će Bob Sinklar upriličiti u Beogradu „Skymusic" produkcija će koristiti najsavremeniju audio, svetlosnu i video opremu koja se koristi u najvećim svetskim produkcijama, pa će prisutni uživati u izvanrednom zvuku i spektakularnom vizuelnom doživljaju.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi