Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Budva osvanula oblijepljena čituljama Zdravka Cimbaljevića

agencije  ·  budva  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 23. JUL 2013
Jutros u Budvi (Foto: Vuk Lajović)

Nezadovoljstvo održavanjem prve gej parade u Crnoj Gori, upravo u Budvi, prvi su iskazali navijači fudbalskog kluba Partizan.

Uoči održavanja gej parade u Budvi, osvanule su čitulje sa imenom predsjednika LGBT Forum progres, Zdravka Cimbaljevića.

Nepoznate osobe izlijepile su čitulje u više djelova grada, ali su one kasnije uklonjene.

Jutros je u gradu organizovano potpisivanje peticije protiv održavanja Parade, a prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", već ima oko 2.000 potpisa. Peticija će danas biti predata predsjedniku budvanske Opštine Lazaru Rađenoviću.

Potpisivanje peticije je i danas u toku na brojnim terasama restorana, kafića, ali i na pojedinim plažama.

Pojedini građani naveli su da su protiv najavljenog okupljanja u Budvi u špicu turističke sezone, jer bi eventualni nemili događaji mogli negativno uticati na njen ishod.

Ugostitelji budvanskih lokala sinoć su oko pola jedan u znak protesta ugasili muziku u svojim objektima, a slično su najavili i za večeras.

Prva Parada ponosa u Crnoj Gori biće održana sjutra u podne ispred zidina starog grada Budve u organizaciji LGBT Foruma Progres.

Uoči održavanja Parade, u više djelova grada, osvanule su čitulje sa imenom predsjednika Foruma Zdravka Cimbaljevića.

Deo čitulje zamagljen zbog krajnje degutantnog sadržaja (+ klik na sliku)

Odbornici budvanskog Demokratskog fronta, SNP-a i vladajuće koalicije uputili su zahtjev da se večeras održi vanredna sjednica Skupštine Opštine povodom najavljene Parade ponosa.

Predsjednik kluba odbornika DF u Skupštini Opštine Budva, Lucija Đurašković, kazala je opozicija saglasna u tom zahtjevu.

Sjednica, međutim, ne može biti održana, jer su za njeno zakazivanje poslovnikom predviđena tri dana.

Sjutrašnja Parada ponosa trebalo bi da traje oko sat, a njeni učesnici će preći oko tri kilometra, koliko je duga pomenuta maršruta.

Za bezbjednost učesnika manifestacije Uprava policije je angažovala oko 400 policajaca, a cijeli događaj će biti sniman i policijskim kamerama.

Protest navijača Partizana

Nezadovoljstvo održavanjem prve gej parade u Crnoj Gori, upravo u Budvi, prvi su iskazali navijači fudbalskog kluba Partizan, koji su oštro osudili taj događaj.

Navijači, njih 1000, članovi NVO Udruženje prijatelja i navijača JSD "Partizan", uputili su energičan protest zbog najavljenog sjutrašnjeg održavanja gej parade u Budvi.

"Energično se protivimo i osuđujemo ovaj devijatni i izopačeni skup. Sa žaljenjem konstatujemo da se na ovaj način baca mrlja na naš grad i sve porodične vrijednosti i tradiciju koju smo baštinili vjekovima. Budva, kao metropola turizma ne zaslužuje da u jeku turističke sezone bude domaćin i suorganizator ovakve nakradne manifestacije. Cilj našeg udruzenja je promovisanje zdravog, normalnog života sportskog i viteškog duha kao i usmjeravanje djece tradicionalnim vrjednostima porodice, tako da izopačeni naumi homo - brakova kao i usvajanje djece po nasem dubokom ubjeđenju, prestavljaju bolesne ideje nastranih stvorenja", poručuju navijači, koji su kasno sinoć imali sastanak.

 

Vaši Komentari
Ukoliko vlada CG uistinu zeli pomoci LGBT zajednici CG onda ce locirati osobe i grupe koje stoje iza umrlica. Stvarno nije niko glup niti blesav!
Dedinje, Srbija · 23.07.2013, 11:14
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi