Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Bred Pit promoviše gej brakove

beta  ·  SAD  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 31. OCT 2012

Američki glumac Bred Pit daće 100.000 dolara u cilju promovisanja gej brakova, pred referendum kojim će se naredne sedmice odlučivati o njihovoj legalizaciji odlučivati u četiri američke države.

Glumac je pokrenuo akciju davanja priloga udruženju koje se bori za prava homoseksualaca i legalizaciju gej brakova, Human Rights Campaign (HRC). Na svaki uloženi dolar, glumac će dati dvostruko više, sve do sume od 100.000 dolara.

Referendum o legalizaciji homoseksualnih brakova biće održan narednog utorka, kada i predsednički izbori, i to u Mejnu, Merilendu, Minesoti i Vašingtonu.

"Homoseksualni parovi, naši prijatelji i susedi, moraju da imaju istu zaštitu kao svi ostali", napisao je glumac.

"Dajte odmah fondu HRC kao što sam ja uradio i zajedno ćemo unaprediti našu zemlju sve do dana kada više neće biti građana drugog reda", poručio je Bred Pit.

Homoseksualna zajednica nije priznata na federalnom nivou, ali je priznata u šest od 50 američkih država i u prestonici Vašingtonu.

Takva zajednica je odobrena u još dve države, ali je za stupanje na snagu te odluke potrebno održavanje referenduma.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi