Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Muzika

Bojanina poruka ljubavi: Budite drugačiji ako to želite!

tanjug  ·  austrija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 16. MAY 2015

Predstavnica Srbije na 60. Pesmi Evrovizije u Beču Bojana Stamenov istakla je danas da je njena poruka svim ljudima na svetu da budu drugačiji ako to žele.

Ona je, nakon druge probe na sceni na kojoj će se takmičiti za četiri dana u prvom polufinalu Evrosonga, odgovarajući na pitanje novinara da li njena pesma a i boje duge na zastavi koju je delila delegacija, ima posebnu poruku gej populaciji, rekla da ima poruku za sve ljude.

- Kada smo bili deca pevali smo pesme o dugi. Sada je ta duga dobila neka značenja, ali za mene je svako značenje u redu - objasnila je Stamenov.

Ona je istakla da nema nikakvu poruku posebno za gej populaciju.

- Imam poruku za sve ljude, bez obzira ko su i kako su opredeljeni, a to je: budite drugačiji ako želite - naglasila je Stamenov.

Ona je rekla da je oduševljena svime što se u Beču dešava i kako teku pripreme.

Stamenov je na konfereniji za štampu kazala i da je na osnovu prve probe bilo nekih malih promena, pre svega u vezi sa njenom kosom jer joj je sa prvom frizurom bilo pretoplo na bini.

Na pitanje kako uspeva uvek da da maksimum na sceni, posebno imajući u vidu da je pesma zahtevna, ona je ukazala da pokušava što je više moguće da odmara svoj glas.

- Pokušavam da ne pričam preterano iako mi to teško pada - dodala je Stamenov.

Takođe je, u vezi sa saradnjom sa Aleksom Jelićem, kazala da, iako su se takmičili na izboru pesme Srbije za Evroviziju, nisu nikada osećali da se takmiče jedno protiv drugog, već da su prijatelji.

Delegacija Srbije na Pesmi Evrovizije večeras priređuje veliki prijem na kojem će se Bojana Stamenov predstaviti još jednom bečkoj publici, koja ju je odlično prihvatila. Od prvog dana boravka u Beču Stamenov je oduševila austrijske medije, koji je često pominju u pozitivnom smislu.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi