Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sport

Blokiran pro-gej sajt kanadskog olimpijca

mondo  ·  rusija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 10. FEB 2014

Kanadski olimpijac u bobu Džastin Krips, koji se nalazi sa timom na ZOI u Sočiju, ustanovio je da ne može da uđe na svoj web sajt. Kada je pokušao da ukuca adresu http://justinkripps.ca/ dobio je obaveštenje na ruskom jeziku da je ta stranica trenutno nedostupna.

„Izgleda da je moj sajt cenzurisan u Rusiji. Hahahaha, pitam se da li su nam stavili i kamere u sobe", napisao je on posredstvom drugih mreža.

Krips je cenzuru „zaradio" pošto se sa svojim timskim kolegama šalio na račun antigej politike ruskih državnika. Oni su se fotografisali samo u gaćama u svom bobu. Koristeći gugl translejt, Krips je uspeo da prevede obaveštenje na ruskom jeziku koje je „iskočilo" kada je probao da otvori svoj sajt, a u kojem, između ostalog, piše da je stranica zabranjena zbog širenja informacija koje nisu u sladu sa ruskim zakonima.

Na sajt ovog kanadskog sportiste može se ući iz drugih zemalja.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi