Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Kolumna

Biti peder u svakom smislu (osim karakterno) No. 17: preko gaća do braka

Tihomir Babić | crol  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 08. JUL 2016

U poslednja dva teksta pisao sam o prilično ličnim stvarima. O ljubavi, bivšoj vezi, prekidu i sadašnjoj vezi. Tu trilogiju hteo bih zaokružiti jednim ozbiljnim tekstom koji se bavi zajedničkim životom u istopolnoj vezi.

Protekle dve nedelje proveo sam čitajući razna istraživanja i tumačeći statističke podatke. Sve, od "Ljetopisa popa Dukljanina" pa do "Statističkog ljetopisa Republike Hrvatske". Od "Travničke hronike" do "Crne hronike".

Prikupivši sve te podatke i dodavši tome još i lično iskustvo, došao sam do zapanjujućih podataka! Istopolne veze su ekonomski isplativije, podstiču otvorenu komunikaciju i dogovor, manje su nasilne i podstiču na iskrenost, u odnosu na one druge, raznopolne, veze ili brakove.

U nastavku ću izložiti situacije na osnovu kojih sam došao do takvih zaključaka.

Lepo je deliti muzički ukus, ali deliti gaće još je lepše

Prva pozitivna stvar koju često donosi zajednički život dvojice pedera jeste povećanje količine obuće i odeće za otprilike 100%. Naravno, za to su potrebni određeni preduslovi. Jedan od njih jeste da je vaš partner građen donekle slično vama. U tom slučaju ćete, prilikom useljenja u zajedničko kućanstvo, shvatiti da ne raspolažete više s pet nego s deset pari obuće. Da odjednom na raspolaganju imate 40, a ne više 20, različitih majica i košulja. A kad otvorite ladicu s donjim rubljem, suze radosnice poteći će same!

Kad shvatite kolikim brojem gaća zajednički raspolažete, uloviće vas vrtoglavica Možda ćete i na nekoliko sati postati neuračunljivi. Ili ćete u satima mentalne oduzetosti početi razmišljati o tome da svaki dan obučete druge gaće. A tek raznolikost boja i dezena!?

Tako da ste na neko vreme definitivno mirni što se tiče kupovine odeće. O tome pričam kad želim ukazati da je ekonomski isplativije biti u istopolnoj vezi. A i svaka sledeća kupovina odeće značiće da ne mora svako sebi zasebno kupovati odeću, nego ćete morati kupiti otprilike 50% manje odeće. Sve što kupite, možete nositi obojica. Zbog toga bih svima preporučio da se ostave traženja dečka ispitujući koji su mu najdraži filmovi, koje bendove najradije sluša i koji mu je najdraži pisac. Radije se, odmah u početku, raspitajte koji broj cipela nosi i voli li više bokserice ili slip gaće. Lepo je deliti muzički ukus, ali deliti gaće još je lepše!

Takođe, kada dvojica pedera žive zajedno, po definiciji je nemoguće kućanske poslove podeliti na "muške" i "ženske". Muške poslove obavlja, naravno, isključivo muškarac. Ženske poslove, a to su gotovi svi kućanski poslovi, obavlja isključivo žena. Kako takve podele ne može biti u istopolnom suživotu, kućanski poslovi se obično raspoređuju pravednije i ravnomernije. Uglavnom razgovorom i dogovorom, a ne na osnovu broja hromozoma.

Jer nema muško-ženskih poslova: pederi jedu iz prljavih tanjira, a lezbe žive u mraku

Razmišljajući o tome, shvatio sam postojanje zagonetke. Ako postoje muški i ženski kućanski poslovi, kako oni uspevaju biti obavljeni u kućanstvu dveju lezbi ili dvojice pedera? Čovek bi očekivao da pederi jedu iz prljavih tanjira, jer je pranje suđa ženski posao. Ili da lezbe žive u mraku, budući da je zamena sijalice muški posao. Ne znam, verovatno angažuju Malika Tintilinića i Domaće. Za takve stvari možda i jesu najprikladniji likovi iz bajke.

Prilog povećanoj trpeljivosti i manjem broju svađa među istopolnim partnerima naći ćemo na neočekivanom mestu. U toaletu. Reč je o fenomenalnom izumu koji je zamišljen kao pozitivan doprinos čovečanstvu. Međutim, kako to obično biva, zamisao je jedno, a stvarnost je drugačija. Pogađate, reč je o WC-daski.

Prema statistici, tri najčešća uzroka smrti u svetu su ishemijske bolesti srca, cerebrovaskularne bolesti i bolesti disajnog sistema. Ono što Svetska zdravstvena organizacija krije jeste činjenica da je većina tih bolesti uzrokovana bračnim preporima oko ispravnog položaja WC-daske. Niste čuli za tako nešto? Naravno da niste, zbog lobija pokvarenih proizvođača WC-dasaka. Međutim, neki pomaci su napravljeni i za očekivati je da će se uskoro na pakovanjima WC-dasaka moći naći sledeći natpis: "Nespuštanje WC-daske uzrokuje začepljenje arterija te uzrokuje srčani i moždani udar".

Dakle, kako je najveći broj smrti uzrokovan WC-daskom, a dominacija nad položajem daske obično je rezultat polnih razlika, nameće se jednostavan zaključak. Istopolne veze vode mirnijem suživotu, s puno manje svađa te, na kraju, smanjuju rizik od srčanih bolesti.

Naučni dokazi: zašto tvrdim da su istopolne veze, zapravo, bolje od raznopolnih?

Na kraju, jedan od velikih problema u raznopolnim brakovima često zna biti seks i nezadovoljstvo njime. Nekako bi cilj seksa trebao biti da obe strane budu zadovolj(e)ne.

Međutim, često to i ne bude tako, a u pravilu ispaštaju žene. Muški ego često loše podnosi pomisao da su loši u nečemu za što su mislili da im jedino u životu ide. Ne bi li sprečile ispuhivanje partnerovog ega (kad se već nešto drugo prebrzo ispuhuje), mnoge žene odluče odglumiti orgazam. Ne zvuči mi privlačno činjenica da mnoge veze na testu iskrenosti padaju već na tako bazičnoj stvari, kao što je seks.

Kad su u pitanju dvojica pedera, glumiti orgazam jednostavno nije moguće. Kad su pak posredi dve lezbe, verovatno je nepotrebno. Zbog ovog je očito da u istopolnim vezama ima više iskrenosti te je potreba da se lažima održava nečiji ego drastično manja nego u raznopolnim brakovima. U slučaju da vas dečko ostavi zbog lošeg seksa tvrdeći da je glumio svaki orgazam, budite sigurni da je, ako ništa, veliki ljubitelj Lesliea Nielsena.

Nakon ovih naučnih činjenica, lako je zaključiti zašto tvrdim da su istopolne veze, zapravo, bolje od raznopolnih. I da bi poslednje čak trebalo zabraniti. Jer su ekonomski neisplativijie polno i rodno su diskriminatornije, povećavaju smrtnost i inherentno podstiču manje otvorenu i neiskreniju komunikaciju. Naravno, ti su zaključci jedva nešto manje uverljivi u odnosu na većinu onih koji se protive istopolnom braku.

Koliko god neuverljivi bili, mnogo govore i o argumentima protivnika istopolnog braka. Pogotovo kad, ako vas neko pita zašto želite istopolni brak, čak i odgovor "Zbog viška gaća i spuštene WC-daske" zvuči kao puno bolji argument nego bilo koji protivnički.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi