Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Bez reklame u duginim bojama

www.b92.net  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 04. JUL 2021

"Zbog zabrinutosti Uefe oko pravnog okvira za događaje u Rusiji i Azerbejdžanu, obavestili su nas da neće biti moguće koristiti reklame u duginim bojama na ta dva stadiona", navodi se u izjavi Folksvagena novinskoj agenciji AFP.

Prethodno je u poslednjem kolu Grupe F između Nemačke i Mađarske stadion u Minhenu trebalo da bude osvetljen u duginim bojama, koje služe kao simbol LGBT zajednice, nakon što je mađarski parlament usvojio kontroverzni zakon o zabrani prikazivanja i promovisanja homoseksualnosti mlađima od 18 godina.

UEFA je zabranila osvetljenje stadiona, ali je nekoliko sponzora Evropskog prvenstva poput Folksvagena pokazalo solidarnost emitovanjem reklama u duginim bojama tokom utakmica osmine finala.

"Želeli smo da istu reklamu stavimo za sve utakmice četvrtfinala, i da tako pošaljemo jasnu poruku u korist različitosti. Ipak reklame će se videti na ostalim utakmica", dodaje se u saopštenju nemačkog proizvođača automobila.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi