Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Azdejković: Kako će glasači Dveri zbog koalicije sa DJB da se pomire sa činjenicom da treba da podrže GEJ BRAKOVE I LGBT

srbija danas  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 08. FEB 2018

Jedan od najistaknutijih boraca za prava LGBT populacije Predrag Azdejković burno je reagovao na društvenim mrežama kad je čuo da je formirana koalicija "Dosta je bilo - Dveri" za učešće na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu.

Englezi imaju odličnu reč za primere kad neki dobar frajer oženi ružnu ženu, a to je "mismatch". To je i ovde slučaj. Lepi Boško je oženio ružnog Sašu. Meni tu nije ništa jasno. Ne razumem ni motivaciju. Nije valjda da je potreba za preživljavanjem i prelaskom cenzusa toliko velika da su se izgubili svi standardi - kaže Azdejković.

Istaknuti aktivista za ljudska prava naglašava da je u pitanju "protivprirodna" koalicija:

- Ako uzmemo u obzir da je ono što govore istina i da zaista zastupaju političke ideje koje javno iznose, po pitanju prava LGBT populacije postoji najveća razlika između Dveri i "Dosta je bilo". Saša Radulović je izjavio da podržava gej brakove i usvajanje dece od strane istopolnih parova, a to je za Dveri nezamislivo.

Azdejković smatra da baš iz tog razloga koalicija "Dosta je bilo - Dveri" neće proći cenzus:

- Mislim da neće preći cenzus baš zbog te neprirodnosti koalicije. Glasači Dveri neće glasati za njih zbog "Dosta je bilo", a glasači DJB neće glasati zbog Dveri. Mislim da je ovo jedna jako loša slamka spasa za "Dosta je bilo". Mogli su da se uhvate za nešto veće i čvršće nego što je Boškova "slamka".

Azdejković će na predstojećim izborima imati koaliciju "Dosta je bilo - Dveri" za direktne protivnike jer se prvi put politički angažovao i to na listi "Šta radite bre - Marko Bastać". Azdejković otkriva i šta ga je motivisalo da zapliva političkim vodama:

- Smatram da treba da uzmemo odgovornost u svoje ruke i budemo deo političkog života jer se tako jedino menjaju stvar. Drago mi je što se lista "Šta radite bre - Marko Bastać" bavi lokalnim temama i što ne upadamo u zamke da se bavimo nametnutim temama kao što su Kosovo, EU, Rusija... Bavimo se ukidanjem komunalne policije, gradskim prevozom, socijalnom podrškom za ugrožene, sigurnošću građana Beograda, povećanjem nadležnosti opština.

 

 

Vaši Komentari
a kako da drpaju pare iz budzeta, tu se slazu
srbija · 14.02.2018, 9:08
Samo vlast pa će pojedinci ili svi podržati i crnog orla !
Prijepolje ,09.02.18. · 09.02.2018, 10:56
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi