Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Sport

Autovao se jedan od najboljih NBA sudija

telegraf  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 16. DEC 2015

Bil Kenedi, jedan od najuticajnijih NBA sudija, obnarodovao je da je - gej!

Njegovo priznanje pred svetom stiglo je nedugo pošto ga je košarkaš Sakramenta Redžon Rondo izvređao na utakmici uputivši mu homofobične psovke, pošto ga je ovaj izbacio iz igre zbog dve tehničke greške.

- Ponosan sam na to što sam sudija u NBA i ponosan sam na to što sam gej - rekao je Kenedi američkim medijima.

- Krenuo sam stopama ostalih koji su se osmelili da javno obelodane svoju seksualnu orijentaciju u nadi da ću poslati poruku ohrabrenja za mladiće i devojke u sportu, koji ne smeju da dozvole da se stide zbog toga što jesu.

Kenedi je, kao i njegovi asistenti, potvrdio da mu je Rondo rekao "Ti si je... pe..., Bili", što upućuje na to da je plej Kingsa vrlo dobro znao za Kenedijevu naklonost muškom polu, pa je optužen za homofobiju i postao je prvi igrač koga je NBA kaznila zbog te vrste uvrede.

Rondo je kažnjen novčano i pauziraće jedan meč.

- Reagovao sam u afektu, bio sam emotivan i frustriran. To što sam rekao apsolutno ne odražava moj stav prema pripadnicima LGBT zajednice. Nisam želeo nikoga da uvredim - pokajao se Rondo.

Ubrzo pošto se javio gej sudija, punu podršku mu je dao i komesar NBA lige Adam Silver.

 

Vaši Komentari
Eh ,neka svi ovako i na taj nacin budu isrovocirani i evo autovanja koliko hoces. Najbrzi i najlaksi nacin. Bravo , sudijo!
Prijepolje,16.12.15. · 17.12.2015, 10:04
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi