Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Aplikacije za lov na ljude

www.xxzmagazin.com/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 02. FEB 2023
Foto: Vox

Oni koji su odrastali devedesetih godina prošlog veka se vrlo dobro sećaju priča o homofobima koji vrebaju na lažnim dejtovima. Te priče su ponekad bile tačne, ali se uglavnom radilo o urbanim legendama koje su gej muškarce držale u četiri zida. Trideset godina kasnije egipatska policija je ovaj horor pretvorila u stvarnost, a policajci su zaduženi za lov na gejeve.

Svi koji od ovakvih tema ne skreću glavu dobro pamte kad je počeo lov na gejeve u Rusiji. Homofobi su se tih godina organizovali u grupe, mamili gej muškarce preko aplikacija za upoznavanje, a kad bi žrtva došla na zakazano mesto počinjala je noćna mora. Mučenje je trajalo celu noć, a sve se snimalo i kasnije delilo na društvenim mrežama.

Sada se nešto slično dešava u Egiptu, jer tamošnja policija koristi aplikacije za upoznavanje da bi mamila i hapsila pripadnike LGBTIQ+ zajednice, te ih kažnjavala za „nedolično" ponašanje. Policijski transkripti dokazuju da egipatski policajci traže žrtve iz ove zajednice, te ih mame da se upoznaju u stvarnom svetu, izvan aplikacija. Odlazak na sastanak je dokaz da je žrtva prestupnik, budući da je u Egiptu homoseksualnost krivično delo, a ako nema dovoljno dokaza službenici ih izmišljaju. Nije prvi put da je otvorena lovna sezona na LGBTIQ+ građane u ovoj zemlji, a već smo ranije pisali o tome.

Policajci namerno započinju komunikaciju preko aplikacija kao što su Huizhir i Grinder, lažno se prestavljaju i pokušavaju da namame ljude. To vodi poniženju koje je sastavni deo života LGBTIQ+ osoba širom sveta, ali kad se u sve umeša i zvanična institucija, stvari postaju još strašnije.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi