Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Antivakseri za sutra najavili okupljanje u isto vreme kada se održava Prajd

www.danas.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 18. SEP 2021

Sa Fejsbuk profila Antiglobolisti Srbije građani se pozivaju da se sutra u 17.30 časova okupe na Trgu Nikole Pašića u znak protesta protiv najavljenog uvođena kovid propuunica.

Taj najavljeni protest "antiglobalista", koji su u stvari protiv vakcinacije, zakazan je praktično u isto vreme kada će pored Trga Nikole Pašića proći učesnici i učesnice Parade ponosa.

Podsetimo, tradicionalna Prajd šetnja kreće i završava se u parku Manjež.

Šetnja kreće iz parka Manjež u 17.15 časova ulicama Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom.

S druge strane, Antiglobalisti pozivaju na stop, kako kažu, "kovid" fašizmu i kapitalizmu i svoje sledbenike i sledbenice obaveštavaju da izbegavaju ulice koje će biti zatvorene zbog "satanističke Parade ponosa".

Pozivu na protest ovih antivaksera i antimaksera, pridružili su se i "Lekari i roditelji za nauku i etiku", koji su pokrenuli peticiju "Stop prisilnoj vakcinaciji i diskriminaciji dece eksperimentalnim COVID-19 vakcinama".

 

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi