Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Aktivisti traže sastanak sa predsednikom Srbije

tanjug  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 05. JUN 2013

Dve nevladine organizacije uputile su molbu Tomislavu Nikoliću da primi delegaciju LGBT aktivista i upozna se sa njihovim radom i položajem LGBT zajednice u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju Gej lezbejskog info centra i Gej strejt alijanse, u tim organizacijama smatraju da je potrebno da se predsednik Srbije sretne sa predstavnicima LGBT zajednice i dodatno informiše o LGBT temema kako bi mogao što kvalitetnije da vrši funkciju predsednika svih građana Srbije.

Iz GLIC-a i GSA ističu da bi bilo od izuzetnog simboličnog značaja ako bi Nikolić mogao da primi delegaciju LGBT aktivista 27. juna na Međunarodni dan ponosa LGBT osoba.

Delegaciju bi činili po jedan predstavnik Gej lezbejskog info centra, Gej strejt alijanse, Labrisa i Queeria centra, navedeno je u saopštenju.

 

Vaši Komentari
Sa Tadića smo mogli ali sa ovaj teško...
Beograd, Savski Venac · 05.06.2013, 12:16
Rad LGBT aktivista i polozaj LGBT zajednice sigurno je do sada vec poznat Nikolicu i poseta te vrste je trebala biti napravljena po njegovom stupanju na duznost predsednika republike, a ne godinu dana posle. Obzirom da Nikolic vlada pod parolom "predsednik svih gradjana Srbije" onda sigurno LGBT delegaciju treba ciniti po jedan predstavnik iz svake organizacije koja je prijavljena za rad na teritoriji Srbije. GSA, GLIC, Labris i Queeria nisu reprezentativni uzorak LGBT organizacija vec predstavljaju samoproklamovanu LGBT elitu, a pravi cilj ove predstave, jer ovo ozbiljan sastanak da se razumemo nije, je dati legitimitet predsedniku drzave da se on na neki nacin zalaze za LGBT zajednicu. Jer sta je Toma do sada konkretno ucinio na poboljsanju polozaja LGBT zajednice, i koji je njegov plan da uredi drustvene odnose u Srbiji 2013? Nista i nema ga!
Dedinje, Srbija · 05.06.2013, 10:11
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi