Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

5. Merlinka: Trijumf "Vozača kamiona"

merlinka.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 18. DEC 2013

Jubilarni festival održan je pod sloganom "Život je kabare", kojim je poručio da je, uprkos homofobiji, nasilju, netoleranciji i diskriminaciji, život lep i pun događaja za pamćenje

Kubanski film "Vozač kamiona" Sebastiana Mila dobio je "Dorotinu cipelicu" za najbolji kratki igrani film petog Međunarodnog festivala LGBT filma "Merlinka", koji je završen 16. decembra u Domu omladine Beograda, a privukao je u proteklih pet dana više od 2.000 posetilaca. Pobednički film osvojio je novčanu nagradu u iznosu od 1.000 evra.

Žiri su činili urednik kulture nedeljnika "NIN" Dragan Jovićević, autor emisije "Movieland" Siniša Milošević i direktor izdavačke kuće Red Box Miško Stevanović.

Peto izdanje festivala "Merlinka" završeno je projekcijom američkog ljubavnog filma "Da, uzimam" u punoj Velikoj sali DOB-a.

U organizaciji Gej lezbejskog info centra i DOB-a, publika je imala priliku da od 12. decembra pogleda 55 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova iz više od 25 zemalja.

Jubilarni festival održan je pod sloganom "Život je kabare", kojim je poručio da je, uprkos homofobiji, nasilju, netoleranciji i diskriminaciji, život lep i pun događaja za pamćenje.

"Merlinka" će u februaru 2014. godine gostovati u Sarajevu i u Podgorici, dok će se naredni festival u Beogradu održati od 11. do 15. decembra 2014.

Vaši Komentari
Jel zna neko kako da dodjem do prevoda za ovaj film. Nisam uspeo da nadjem na netu.
BG · 19.12.2013, 22:54
Ne znam kakvi su drugi filmovi ,ovaj je sjajan, izuzetna prica,rezija,momci odlicni glumci,muzika...vise nego zasluzio da bude nagradjen.
Prijepolje,19.12.13. · 18.12.2013, 23:20
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi