Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by shishmish
Originally posted by Kiborg
Viktor Igo

Zvonara Bogorodičine crkve sam jedva pročitao, a sa Jadnicima stadoh na pola i kraj. U stanju je da ode u digresiju od 100 strana samo da bio objasnio nešto što bi stalo u dve rečenice.
ju... kako to...

meni Perl Bak...
pre sto godina keva mi dala da citam... bolje da me je kaznila
Heh, meni je Perl Bak jako zanimljiva, ali zato Igoove Jadnike nisam (kao ni Kiborg: ) uspela da procitam do kraja (meni je za mrvicu, ipak, zanimljivija od Zvonara), nekako mi je suvoparan, ako je to razumljiv argument.. vrlo subjektivna tema :)

Ruse cenim, i neke volim, ali desi mi se da preskacem delove dok opisuju sazrevanje zita na 20 strana (negde, nekad sam cula da su prodavali knjige po broju strana, pa eto razloga za odugovlacenje :) ). Puskin mi nikada, nikako, ne moze biti nezanimljiv.

And the winner is: ubedljivo najdosadniji mi je Krleza. I svi ex-yu pisci (osim, mozda, Selenica).. Cak mi je i Andric uzasno dosadan posle prve knjige, hocu reci, covek se zaista ponavljao.. iako su mu 'stilske figure sssavrsssene'. A ovi novi sto se pominju su mi jos grdji: Vidojkovic, ove zene sto izdaju recepte u formi knjige, i narocito Basara - meni su zesci smor.. i vrlo cesto gledam americke bestsellere - cesto po tome znam sta ne zelim da citam.
By ~ Le Saint X ~
Ja znam sta me interesuje, tako da i ne dolazim u dodir sa dosadnim...
By ~ Le Saint X ~
Da...u stvari najdosadnija knjiga koju sam procitao je

Dejan Nebrigic

Paris New York/Lavirintski recnik

i jos je i kupio!
By Simor
Originally posted by E.c.h.o...
Heh, meni je Perl Bak jako zanimljiva
Ni meni Perl Bak nije dosadna. Greh delim sa E.c.h.o... Zapravo, ja sam pročitao samo jednu njenu knjigu (ustvari dve, ali one prve se apsolutno ne sećam), i to "Tvorac grada", koju je "Dnevnik" objavio kao kiosk izdanje u svojoj ediciji nobelovaca, i meni je tako prijala ta priča o osnivanju grada na američkom Zapadu, da sam je sa slašću pročitao. Posle sam Ulixu rekao razloge zbog kojih mi se knjiga dopala, a onda je njemu sinula ideja zašto je Perl Bak, ipak, zaslužila Nobelovu nagradu za književnost, ali se, na žalost, obrazloženja ne sećam, pa ako Ulixandra bude pohodila ove stranice nadam se da će ponoviti obrazloženje.

:zongler:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Heh, meni je Perl Bak jako zanimljiva
Ni meni Perl Bak nije dosadna. Greh delim sa E.c.h.o... Zapravo, ja sam pročitao samo jednu njenu knjigu (ustvari dve, ali one prve se apsolutno ne sećam), i to "Tvorac grada", koju je "Dnevnik" objavio kao kiosk izdanje u svojoj ediciji nobelovaca, i meni je tako prijala ta priča o osnivanju grada na američkom Zapadu, da sam je sa slašću pročitao. Posle sam Ulixu rekao razloge zbog kojih mi se knjiga dopala, a onda je njemu sinula ideja zašto je Perl Bak, ipak, zaslužila Nobelovu nagradu za književnost, ali se, na žalost, obrazloženja ne sećam, pa ako Ulixandra bude pohodila ove stranice nadam se da će ponoviti obrazloženje.

:zongler:
Ni meni njene knjige nisu dosadne. Čitao sam ih davno, ali se se dobro sećam da mi se roman "Istočni vetar, zapadni vetar" dopao. Pročitao sam i knjige "Dobra zemlja" i "Paviljon žena".
Korisnikov avatar
By BellyButton
I mene smaraju ruski klasici... :jazzva:
Tolstoj, pogotovo...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by shishmish
Viktor Igo

Zvonara Bogorodičine crkve sam jedva pročitao, a sa Jadnicima stadoh na pola i kraj. U stanju je da ode u digresiju od 100 strana samo da bio objasnio nešto što bi stalo u dve rečenice.
ju... kako to...

meni Perl Bak...
pre sto godina keva mi dala da citam... bolje da me je kaznila
Heh, meni je Perl Bak jako zanimljiva, ali zato Igoove Jadnike nisam (kao ni Kiborg: ) uspela da procitam do kraja (meni je za mrvicu, ipak, zanimljivija od Zvonara), nekako mi je suvoparan, ako je to razumljiv argument.. vrlo subjektivna tema :)
He he, ja volim Perl Bak, imam neki komplet od 10 knjiga :)
Sve pročitano, odavno doduše, ali znam da mi je "Mati" ostala u sećanju, kratko, a efektno. Uopšte, njene knjige koje se bave Kinezima su mi bolje od onih koje govore o Amerima.

Još jedan dosadnjaković je Stanislav Lem, a od Kiša sam uzaludno počinjao "Peščanik" i "Baštu i pepeo" smorio sam se grdno, ni u jednom nisam prešao 10 stranica.
Korisnikov avatar
By Sunce
He he, ja volim Perl Bak, imam neki komplet od 10 knjiga :)
Sve pročitano, odavno doduše, ali znam da mi je "Mati" ostala u sećanju, kratko, a efektno. Uopšte, njene knjige koje se bave Kinezima su mi bolje od onih koje govore o Amerima.

Još jedan dosadnjaković je Stanislav Lem, a od Kiša sam uzaludno počinjao "Peščanik" i "Baštu i pepeo" smorio sam se grdno, ni u jednom nisam prešao 10 stranica.
Wow, kako li će Ulix reagovati kad pročita ovaj post... :vatroslava:
Meni je "Bašta, pepeo" jako jako draga knjiga. Pronašao sam se u liku glavnog junaka, dečaka! :meda:

Ne mogu da se setim da li sam čitao "Mati". :neznam:

:sunce:
Korisnikov avatar
By Myself
Sada ce da me lincuju, ali je meni poprilicno i dosadan i tezak genije Umberto Eko. Procitala sam, pre par godina, 'Ime ruze' i 'Fukoovo klatno' i potrosila 6 meseci zivota naprezuci ovo malo vijuga sto mi ostalo. :D
Inace, meni su Rusi skroz ok.
By Mudolog
Ubedljivo najdosadniji Paulo Koeljo.

Nema autentichnost, sve do poslednjeg je zbirka prepisa.
Korisnikov avatar
By Baldy
Proljeća Ivana Galeba Vladana Desnice stvaaarno nisam mogao da svarim! No, dobio sam dvojku zbog iskrenosti. :-)
Korisnikov avatar
By queeria
Isidora Bjelica (Ljubav u Tunisu, Ljubav u Kairu, Ljubav u Bejrutu, Ljubav u Emiratima, Ljubav u Mataruškoj banji, Ljubav na Kalenić pijaci) - boring

Ivo Andrić - megabogring
Korisnikov avatar
By djo
nekako na vreme shvatim da će mi neka knjiga biti dosadna pa i odustanem od čitanja.... evo, poslednji dosadni pisac koga se sećam je ninovom nagradom ovencan goran petrović (opsada crkve svetog spasa)
By polarlicht4.1
Originally posted by queeria
Ivo Andrić - megabogring
Potpuno se slažem. Oprosti mi Swanimire, ali to je jače od mene. :kleči_na_kukuruzu:
By Mudolog
Kako da zaboravim Jovana Duchica.

Blago cara Radovana, najurnebesniji macho-klerikalni trash.

Pazi kad bi se Koshtunica smorio na tu knjigu.

:tepih:
By Simor
Originally posted by bojandjo
nekako na vreme shvatim da će mi neka knjiga biti dosadna pa i odustanem od čitanja.... evo, poslednji dosadni pisac koga se sećam je ninovom nagradom ovencan goran petrović (opsada crkve svetog spasa)
Ja sam pre nedelju dana počeo da čitam Gorana Petrovića i "Opsadu crkve Svetog Spasa".. I početak mi se dopao. Jako lepo opisana vaskršnja liturgija. Ali kada je krenuo sa Svetim Savom i autokefalnošću crkve, pa sa četiri prozora kao poklonom... E, tu sam odustao. Smorio me. Bar u ovom momentu. Možda će mi prijati neki drugi put.
Korisnikov avatar
By istok
Mene je ocajnicki smorio Boris Vijan - Vadisrce. Cak sam je 4 puta procitao jer mi je najgej drugarica konstantno govorila kako ja nista ne razumem i kako je to zapravo jedno masterpiece.
Ostavljam prostora da je bila u pravu.
Korisnikov avatar
By Tot
Pomenuo sam Ćosića i epigone; evo još jednog čeda nacionalističke književnosti, koja "objašnjava" šta se desilo Srbima u Bosni tokom skorašnjeg rata:

Miroslav Toholj - "Mala Azija i priče o bolu", a ja bih je nazvao: poetsko uobličenje političkih stavova Karadžićevog ministra za informisanje.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
solohov..lalic...koeljo...dostojevski (dosadan ali mi se dopada)...to je sve vec navedeno...hmmm....e sad ce neko da me ubije, ali mene je tolkin ubio u pojam koliko me je smorio...

..i prestala sam da pokusavam da se silujem knjigama koje mi ne krecu posle jedne trecine....
Korisnikov avatar
By hlaefdige
zaboravih dodati citavu plejadu engleskih romana tipa, Tesa od Ubervila, Orkanskih visova, i slicnog...
By polarlicht4.1
Originally posted by hlaefdige
e sad ce neko da me ubije, ali mene je tolkin ubio u pojam koliko me je smorio...
Oh da! Inspirisan jednom prijateljicom koja sve parlala vilinski (ili kako god se zvao jezik) uzeh od nje prvu knjigu i moram priznati da nisam daleko stigao te mi otud ostade nepoznata fascinacija dotičnim autorom. A i prvi put da se desi da mi se film više dopadne od knjige - bar gledam zanimljive monstrume. :ribica:
By vaga-strelac
oni,uz koje moram da kupim i uputstvo "kako citati istu i kako je razumeti(sta je pisac zeleo da kaze)".
Korisnikov avatar
By sleepingsun
OVO NEMA KONKURENCIJE
CEKAJUCI GODOA
EJ..hocesh se obesimo??
necu.
a sto.
Ajd malo kasnije.
Ajd.
I to JE CELA KNJIGA:dropdead: :prst: :pms:
By Ulix
Originally posted by sleepingsun
OVO NEMA KONKURENCIJE
CEKAJUCI GODOA
EJ..hocesh se obesimo??
necu.
a sto.
Ajd malo kasnije.
Ajd.
:alikako:
Ali ta knjiga je i duhovita i dinamicna... Da je u pitanju nesto od Beketovih kasnijih radova, razumeo bih, ali Godo... :kesa: Sta ti se ne svidja?
Korisnikov avatar
By sleepingsun
dinamicna??Duhovita???Govorimo o istoj??
xm ne znam stvarno.Jednostavno ne volim taj tip.Meni je bzveze:spliff::smiling:
Korisnikov avatar
By Tot
Da li znate, dragi forumaši, da mi imamo književnika koji je u ravni Paunda i Vijona? Ne znate? E, pa, imamo; i to je niko drugi nego Milorad Ulemek Legija. Tu ocenu je izrekao jedan "književnik" sa kritičarskim pretenzijama.

Sada vam je jasno zašto nam je takvo stanje kritike i zašto ovde cveta provincijalna literatura.

A, evo i "književnika" koji je ovako visoko ocenio Legijina spisateljske kvalitete:

KAPOR, Momo (Sarajevo, 8. IV 1937), pisac i slikar, nekada predstavnik „proze u trapericama“, a potom promoter literature u maskirnoj uniformi. Napisao je nekoliko zapaženih romana kao što su Foliranti, Provincijalac, Una. Omiljeni pisac tinejdžerki ranih osamdesetih, a zatim najtiražniji ratni autor u Srbiji, preteča fenomena Ljiljane Habjanović Đurović. Tokom ratova Kapor se otvoreno stavlja na „branik otadžbine“ nastavljajući svoju karijeru kao ratni izveštač iz Hrvatske i Bosne. Kao kolumnista Politike („011“) i JAT-ove revije godinama ispisuje svoje teze o ratu, srpstvu, Beogradu, ajvaru, sankcijama, čorbastom pasulju, Vuku Bojović u i perfidnom Zapadu. Jedan je od aktivnih promotera i podržavalaca „borbe za stvaranje i održanje Republike Srpske“. S Radovanom Karadžićem, koji ga je fascinirao jedne davne zime kada je Sarajevom prošao noseći badnjak, ne deli samo političke aspiracije, već i specifičnu mržnju prema tom gradu koju je uobličio u svojoj Sarajevskoj trilogiji (Poslednji let za Sarajevo, Hronika izgubljenog grada i Čuvar adrese). Inače, Hroniku smatra svojom molitvom za izgubljeni grad Sarajevo. Pomenuti roman je napisao, kako priznaje, pod uticajem svog boravka na Hilandaru tokom 1997. Ovo nije usamljeni, ali je svakako markantniji primer književnog povezivanja turbo pravoslavlja s ratom u Bosni, tj. crkve i opsade. Moglo bi se reći da je Kapor tokom devedesetih percipiran kao nacionalistički trendseter koji je ukazivao kako na važne turističke i ratne destinacije, tako i na teme u književnosti i novinarstvu. Jedan je od generatora antievropskog diskursa u Srbiji. Zagovornik je „Blut-und-Boden“ ideologije koju u svojim tekstovima estetizuje i plasira kao etnički ekskluzivitet.
Kapor je nedavno u izdanju Derete objavio knjigu pod naslovom A Guide to the Serbian Mentality, nastojeći da na jeftinoj kvaziantropološkoj priči o ćevapčićima, opancima i kajmaku još jednom demonstrira srpsku superiornost. Dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada. Član je Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću. Uzgred, Karadžića poredi sa Solženjicinom i Brodskim, dok Milorada Ulemeka Legiju i njegov Gvozdeni rov, čiji stil toliko podseća na Kaporov, stavlja u rang Paunda i Vijona. U jednom od Oktoihovih izdanja Zelene čoje Montenegra osporio je koautorstvo svom nekadašnjem prijatelju Zuki Džumhuru izbacivši njegovo ime s korica ove knjige. Živi i radi u Beogradu. Slike, ipak, izlaže u inostranstvu. Sarajevo i dalje, s Pala, posmatra kroz durbin.

(preuzeto iz magazina Beton)
Korisnikov avatar
By Schveca
OVO NEMA KONKURENCIJE
CEKAJUCI GODOA
EJ..hocesh se obesimo??
necu.
a sto.
Ajd malo kasnije.
Ajd.
jao i meni je ta knjiga uzasno dosadna.... i ,,starac i more"... jbt, skakala sam do plafona kad je konachno upecao ribu... ali kada su mu je pojele ajkule, tu je bio kraj, malo je falilo da je spalim :roll:

i Emil Zola..... chovek laganeza pishe o 'aljini na nekoliko stranica... samo da se roknesh i nish' vishe :roll:
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Schveca
OVO NEMA KONKURENCIJE
CEKAJUCI GODOA
EJ..hocesh se obesimo??
necu.
a sto.
Ajd malo kasnije.
Ajd.
jao i meni je ta knjiga uzasno dosadna.... i

ali ... to je drama apsurda ...

i uostalom to nije "knjiga" to je "drama"

zahteva zhivo izvodjenje ...

ili pak dosta mashte pri chitanju ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!