Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Duzina kaziprsta i 'prstenjaka' :D

duzi mi je kaziprst
39
45%
duzi mi je domali prst
32
37%
iste su duzine
15
17%
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794739#p2794739]heksagon123 napisao:[/url]
Zene i trans zene uglavnom imaju duzi kaziprst a muskarci i trans muskarci kraci :D
Uglavnom- ključna riječ hahah. Glupa teorija, uglavnom...ali inače odstupanje od ovoga je jako, jako učestalo, tako da ovo ništa više ne znači :D.
Kako su pocele da ,,pljuste" ovakve teorije, ne bi me cudilo da seksualnost uskoro pocne da bude posmatrana kroz prizmu oblika resice uva, duzine trepavica, i slicno, hahaha :lol:
Korisnikov avatar
By Gayzer
Pa teorija nije nimalo glupa. Sta vise, jako je interesantna. Postoji cak i jedno ispitivanje na tu temu, radjeno bas u Srbiji :D Poenta svih ovih istrazivanja jeste otkrivanje uzroka transrodnosti, i za sada svi podaci ukazuju na to da je u pitanju problem bioloske prirode, da nastaje za vreme trudnoce i da se transrodna osoba ne postaje vec radja.

Ako nekog zanima ovo istrazivanje domacih transseksualaca evo link
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24982993" target="_blank
Yep...jedna od milion stvari koje radis pre hormonske terapije je i snimanje sake. Doktorka mi je pricala o tome, ali su mi pre rendgena celo jutro vadili krv, pa nisam ni registrovala sta prica, jebalo mi se za saku, s oprostenjem. :lol:
CT mozga i nezadovoljstvo tijelom tj. nelagoda je jedino relevantno sa medicinskog gledišta , mada, i tu treba biti jako oprezan jer ima dosta ljudi koji su odgovarali tim parametrima pa su se kasnije detranzicionirali i tužili svoje liječnike za duševne boli , te iste parnice i dobili, naravno,a doktori izgubili licence za rad..ali to je već puno kompleksnija tema ...uglavnom, mislim da ima baš područja gdje je recimo izloženost djece testosteronu uobičajena- recimo planinski krajevi gdje žene imaju po prirodi oštrije crte lica, dublje glasove i bogom danu visinu, to su naše dinarke recimo . Ne znam sa čime bi to moglo biti povezano- ali moguće ako se gleda antropološki sa time što planinski ljudi su oduvijek živjeli u skromnosti te su žene nerijetko radile u ekstremno teškim uvjetima sve muške poslove pa moguće da i to sve može utjecati na stupanj hormona u ženi. ( :D prstenjak malo, malo duži od kažiprsta- skroz uobičajeno), Dinarke su u biti jako zgodne žene, samo po nekim" modernim parametrima" ( ne kažem da su ti moderni parameti i normalni parametri jer danas androgini muškarac nosi revije i predstavlja " idealno žensko tijelo" :lol: što nema veze sa mozgom kao niti druga krajnost ,a to su biološke žene sa implantatima u dupetu, sisikama i usnicama- također nema veze sa ženskom biologijom niti ičim.", nisu toliko doživljene kao ženstvene, već više muškobanjaste... Ovako općenito, mislim da mi danas nemamo normalnu percepciju ženstvenosti uopće i mogla bih o tome pričati do sutra, ali neću.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794806#p2794806]heksagon123 napisao:[/url]CT mozga i nezadovoljstvo tijelom tj. nelagoda je jedino relevantno sa medicinskog gledišta , mada, i tu treba biti jako oprezan jer ima dosta ljudi koji su odgovarali tim parametrima pa su se kasnije detranzicionirali i tužili svoje liječnike za duševne boli , te iste parnice i dobili, naravno,a doktori izgubili licence za rad..ali to je već puno kompleksnija tema ...uglavnom, mislim da ima baš područja gdje je recimo izloženost djece testosteronu uobičajena- recimo planinski krajevi gdje žene imaju po prirodi oštrije crte lica, dublje glasove i bogom danu visinu, to su naše dinarke recimo . Ne znam sa čime bi to moglo biti povezano- ali moguće ako se gleda antropološki sa time što planinski ljudi su oduvijek živjeli u skromnosti te su žene nerijetko radile u ekstremno teškim uvjetima sve muške poslove pa moguće da i to sve može utjecati na stupanj hormona u ženi. ( :D prstenjak malo, malo duži od kažiprsta- skroz uobičajeno), Dinarke su u biti jako zgodne žene, samo po nekim" modernim parametrima" ( ne kažem da su ti moderni parameti i normalni parametri jer danas androgini muškarac nosi revije i predstavlja " idealno žensko tijelo" :lol: što nema veze sa mozgom kao niti druga krajnost ,a to su biološke žene sa implantatima u dupetu, sisikama i usnicama- također nema veze sa ženskom biologijom niti ičim.", nisu toliko doživljene kao ženstvene, već više muškobanjaste... Ovako općenito, mislim da mi danas nemamo normalnu percepciju ženstvenosti uopće i mogla bih o tome pričati do sutra, ali neću.
:odlican:
Korisnikov avatar
By Macan86
jaoo i ja sam negde čitao za to da bi žene trebalo da imaju duži srednji prst a muskarci pa duži prstenjak,nešto u vezi toga kako polni hormoni utiču na razvoj ploda u trudnoći i da to može da ukazuje na urođeni hormonski poremećaj...ali čini mi se da nisam pročitao da to ima nešto mnogo veze sa tim da li je nego gay ili trans...ali me zanima da li ima to neke veze jer meni je prstenjak kraći...i sad ne znam da li je to zato što sam gay...ili što sam rođen kao anatomski žensko...ili zato što jednostavno prsti nemaju ama baš nikave veze sa tim i svi gubimo vreme gledajući jedne druge u prste?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794806#p2794806]heksagon123 napisao:[/url]i tužili svoje liječnike za duševne boli , te iste parnice i dobili, naravno,a doktori izgubili licence za rad..
uvek su mi bile fascinantne ove internetske rekla kazala. pročitala sam isto i slično milion puta.

imaš li neki izvor da se podrži ova tvrdnja ili si čula u nekom dokumentarcu davno?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794827#p2794827]李香兰 napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794806#p2794806]heksagon123 napisao:[/url]i tužili svoje liječnike za duševne boli , te iste parnice i dobili, naravno,a doktori izgubili licence za rad..
uvek su mi bile fascinantne ove internetske rekla kazala. pročitala sam isto i slično milion puta.

imaš li neki izvor da se podrži ova tvrdnja ili si čula u nekom dokumentarcu davno?
Cemu napad? Heksagon123 je potpuno u pravu. Evo, ja cu ti navesti jedan primer, koji govori u prilog tome da je ona, kao sto sam vec napisala, u pravu. Dakle, cerka od Šer (Čestiti Bono), promenila je pol, u zelji da postane musko, i ,,postala" je Čez Bono. Nakon hiruskog zahvata se pokajala, podnela je tuzbu protiv lekara, i sada je u procesu ponovne promene pola (ovog puta, u cilju povratka u svoj bioloski, zenski pol).
Prema tome, ne napadaj bez argumenata.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
I onda odmah nastavi da izmišlja nešto što se nije dogodilo. :lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794834#p2794834]svemirskimajmun napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794831#p2794831]Bgd Lezbacha napisao:[/url] ne napadaj bez argumenata.
lol

pitala za izvor i odmah se to tumaci kao napad, oki
Nije rec o pitanju o izvoru, nego o prethodnom ismevanju bez povoda, i bez argumenata, naravno. Nista neobicno, bar kada je ovaj forum u pitanju.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Čaz Bono ne zahteva da se "vrati" u svoj biološki pol, nekamoli da tuži doktore za to... Gde si to pročitala?
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794831#p2794831]Bgd Lezbacha napisao:[/url]Dakle, cerka od Šer (Čestiti Bono), promenila je pol, u zelji da postane musko, i ,,postala" je Čez Bono. Nakon hiruskog zahvata se pokajala, podnela je tuzbu protiv lekara, i sada je u procesu ponovne promene pola (ovog puta, u cilju povratka u svoj bioloski, zenski pol).
Kakva dezinformacija. :hmm: Pa proveri samo njegov Instagram i videces iz prve ruke da je covek prilicno zadovoljan svojim zivotom i da nema nameru da bilo sta menja po pitanju svoje tranzicije.
Ne znam samo odakle ti to...mozda iz Kurira ili Informera.
Prvo, nije mi bila namjera uvrijedit trans ljude ovim postom niti mislim da bi se trebali naći uvrijeđeni...dakle, odete na yt, upišete u tražilicu najprostije detransition people i reći ću samo na čije kanale je vrijedno otići jer se radi o dosta inteligentnim ljudima , npr korisnica Carey Callahan- bivša ftm, svojim detranzicioniranjem ne nastoji uvjeriti i druge da su u krivu i da to naprave i mislim da se i jedan video tako i zove, ugl-djeluje mi dosta inteligentno za pogledat+ priča jako lijepe viceve jer se bavila stand up komedijom. :)
zatim korisnik Frankological, također ne vrijeđa nikoga, bivši mtf itd. Također ovako poprilično ne- depresivni ljudi i veseli, ali sa racionalnim porukama u vezi toga svega.
a ovako od težih slučajeva, koji i jesu depresivniji -ima Crash ChaosCats- predepresivno za gledanje, ne preporučam-iako dosta se da naučiti itd, itd....priča je dosta i gomilaju se, ali ovako ovo je što je na netu i stvarno je pametno obrazloženo..
Uglavnom, moja poruka je bila da dužina prstiju o nama kao ljudima ne govori ništa, a izloženost hormonima u utrobi again, ne mora govoriti apsolutno ništa. To je sve :)
I ako iko pogleda ove videe, vidje će da su prijateljski, u moru detransition videa koju su jako neprijateljski.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794861#p2794861]DarkPrincess94 napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794831#p2794831]Bgd Lezbacha napisao:[/url]Dakle, cerka od Šer (Čestiti Bono), promenila je pol, u zelji da postane musko, i ,,postala" je Čez Bono. Nakon hiruskog zahvata se pokajala, podnela je tuzbu protiv lekara, i sada je u procesu ponovne promene pola (ovog puta, u cilju povratka u svoj bioloski, zenski pol).
Kakva dezinformacija. :hmm: Pa proveri samo njegov Instagram i videces iz prve ruke da je covek prilicno zadovoljan svojim zivotom i da nema nameru da bilo sta menja po pitanju svoje tranzicije.
Ne znam samo odakle ti to...mozda iz Kurira ili Informera.
Ne, ni iz Kurira, ni iz Informera. Rekoh vec gde sam procitala. Necu da ponavljam.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Nisi rekla! Apsolutno nisi rekla!

Daj link ili slikaj članak ako je štampano ili nemoj da širiš dezinformacije!
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Dakle lažeš namerno. Ne znaš ni link da nađeš, ali zato umeš da širiš destruktive dezinformacije koje štete transrodnim osobama.
KorvinOdAmbera napisao:Dakle lažeš namerno. Ne znaš ni link da nađeš, ali zato umeš da širiš destruktive dezinformacije koje štete transrodnim osobama.
Ja sam ti zato baš napisala gdje možeš vidjeti osobe koje su u procesu detranzicije ili se detranzicioniraju, ja ne znam zašto je to toliki tabu, kad to više nije nikakav tabu niti išta.
Destruktivne informacije koje štete trans osobama? Pa kako im to šteti, ako osoba koja se detranzicionira NE izjavljuje- svi su oni lažni- ..naprotiv, u velikoj su opsnosti osobe koje se detranzicioniraju i njima se najviše šteti jer ih je puno,a nemaju nikakvu potporu nikoga, osim međusobnu.- Možete pogledat video Carey Callahan-Don't try to convince people to detransition with my videos , kao što i sam naziv kaže, mislim da je sve jasno, ali svakako ono što jest u tom videu je jako poučno,a ne da se ljudi ponašaju djetinjasto i ne žele niti prihvatiti činjenicu da ima detransition ljudi, i da žive svoje živote kao i oni.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794876#p2794876]heksagon123 napisao:[/url]
KorvinOdAmbera napisao:Dakle lažeš namerno. Ne znaš ni link da nađeš, ali zato umeš da širiš destruktive dezinformacije koje štete transrodnim osobama.
Ja sam ti zato baš napisala gdje možeš vidjeti osobe koje su u procesu detranzicije ili se detranzicioniraju, ja ne znam zašto je to toliki tabu, kad to više nije nikakav tabu niti išta.
Destruktivne informacije koje štete trans osobama? Pa kako im to šteti, ako osoba koja se detranzicionira NE izjavljuje- svi su oni lažni- ..naprotiv, u velikoj su opsnosti osobe koje se detranzicioniraju i njima se najviše šteti jer ih je puno,a nemaju nikakvu potporu nikoga, osim međusobnu.- Možete pogledat video Carey Callahan-Don't try to convince people to detransition with my videos , kao što i sam naziv kaže, mislim da je sve jasno, ali svakako ono što jest u tom videu je jako poučno,a ne da se ljudi ponašaju djetinjasto i ne žele niti prihvatiti činjenicu da ima detransition ljudi, i da žive svoje živote kao i oni.
Eto, ti si detaljno navela gde se moze pronaci vise informacija o tome, dok sam ja govorila uopsteno o istoj stvari. I po tome neko izvuce pogresan zakljucak da ja lazem. Ima zaista cudnih ljudi.
detransition za ovo i aj prvi put cujem,ne vidim poentu da promenis pol,a verujem da je proces menjanja pola dug mozda cak iscrpljujujce,ne znam nisam bas se punmo informisao o tome...ok ako promenis pol,zasto bi se onda ponovo na staro vracao?!!?! Nema smisla
Pa ne znam ni ja, ali ovo su ljudi koji su uglavnom negdje na tom putu shvatili da to nije njihov put, i guess..ugl, to je to... a sad što to religijski fanatici kao i pojedinci koji promoviraju neke svoje životne filozofije žele okretat u svoju korist i promovirat sebe, to je samo ružno , jer radi se o ljudima i životima... To je poanta svega .
Zvonki, kod nas nije zabelezen nijedan takav slucaj, jer imamo strava tim psihijatara koji sprovode detaljnu evaluaciju koja traje najmanje godinu dana. Dok u pojedinim drzavama SAD-a odes, kazes "cao, ja sam trans", oni ti odmah prepisu hormone i za par meseci operacija. Samim tim sto se ne sprovodi detaljno ispitivanje te osobe, ni ne zna se da li je ona uopste transseksualna...a nije, cim zeli da se vrati na staro.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794869#p2794869]Bgd Lezbacha napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2794868#p2794868]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Dakle lažeš namerno. Ne znaš ni link da nađeš, ali zato umeš da širiš destruktive dezinformacije koje štete transrodnim osobama.
Ne, ne lazem. Ne lupaj gluposti, nego digni lenju guzicu, pa ukucaj na bilo kom site- u te vrste, o tome, i videces da sam u pravu. I ne vredjaj bez povoda.
Bio sam na više sajtova te vrste i nigde nisam našao informaciju da Čaz Bono želi da detranzicionira i da hoće da tuži svoje lekare.

Ja još uvek čekam na kojim si sajtovima našla tu informaciju. :kuckuc:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!