Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Sixto
Ok... lako nam je upasti i u zustriju polemiku po pitanju verskih doktrina s nekim ko nam je usputni sagovornik, neko ko nam ne znaci nista, ali kako izlazite na kraj sa religioznoscu roditelja, brace, sestara, najboljih drugova i drugarica...? Da li se uopste upustate u preispitivanje verskog pogleda na svet, istoriju, postanje... etc etc...? Smeta li vam to?
By OpetMacak86
Da smeta mi to...ali ja to kod mojim tretiram kao neku neizlecivu bolesti i sazaljevam ih(isro kao sto oni rase sa mnom)
By Sixto
Ja caleta rasturam poslednjih mozda dve tri godine... Sve sto iole pomene, ja odmah udarim kontru. Ranije se borio, sad samo ucuti i promeni temu. :lol:

Drugar, musliman, prilicno kontradiktoran... s njim ni za jotu se pomeriti. Pricali, polemisali, trucali... ma kakvi. Iako je lekar, gay... i dalje tupi o proroku, kuranu. To jos nisam "naceo"... :lol:
By Aven
Mislim da su moji daleko teže prihvatili činjenicu da ne želim više s crkvom imati veze, nego da sam gay. To su bile baš godine i godine borbe, rasprava i prigovaranja. Najprije svaku nedjelju, a onda svaki blagdan. Otac je hardcore katolik, kao i gotovo cijela familija. Sad smo već duže vrijeme u stadiju kad si ne prigovaramo za ništa. Iskreno, ne vidim svrhe da prigovaram nekome s kim najvjerojatnije neću nikad prekinuti odnos i da si dozvolim da me smetaju naše različitosti. Za obitelj ne vjerujem da ću je ikad napustiti. Koliko god su nam odnosi retardirani, u onim najkriznijim situacijama smo tu jedni za druge. Zapravo, mislim da su oni jedini ljudi koji će uvijek, na neki svoj način, biti tu za mene. Nekad mi je fascinantno kako možemo uopće funkcionirati toliko različiti. Zato tu različitost u odnosu na obitelj kompenziram s ljudima koje (za razliku od obitelji) mogu birati, a tu su razlike u stavovima i pogledu na svijet vrlo male. Moj kapacitet tolerancije na veliku različitost nemilice guta moja obitelj. Najbolje se s time nosim (crnim) humorom. Vi u crkvu, ja na pride - vidimo se, bye. :bye:
Korisnikov avatar
By Tungi
Smara me. Kao što me smara i zadrti ateizam, posebice pederski, pa kad dobijem pljusku od nekog 'kako možeš.. da li ti znaš da crkva mrzi pedere.. i to ta tvoja katolička.. '

Ne obazirem se više. Smatram da svako ima pravo na šta god. Da veruje, da ne veruje ALI ne i da se ruga drugačijem i da smatra kako je nešto pametniji samim tim što ne veruje ili veruje.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Smeta mi. Po pravilu se krenem udaljavati. I to mi možda smeta još više. Ali ne umem imati preterano produbljen i iskren odnos sa dogmaticima.
Korisnikov avatar
By 李香兰
ne. moji roditelji nisu religiozni i nikad nisu ni bili. oboma im je 60.
Korisnikov avatar
By milidecilitar
Ja sam retardiran i imam prirodnu sposobnost da razumem ljude. Moja drugarica je veoma religiozna i prihvatila me je bez problema. Mislim da je vas problem jer vam bliznji nisu religiozni vec samo rade ono sto radi vecina. Btw svi moji prijatelji su religiozni samo je ta jedna drugarica malo ekstremnija.
Korisnikov avatar
By HalfJack
Obitelj je puna vjernika, ali light verzija. Nisu žestoki, te neki članovi obitelj poseru crkvu kada treba (što mene je nekada iznenadilo). Doduše nastavljaju ići u crkvu, npr. mama ode jer je to njen mir pa sluša misu. Ali ne daje novce pa je to njena osveta, lol. U dublje debate stvarno nemam snage ulaziti. Ono veliki vjernici koji jedva izdrže sat vremena mise u crkvi na propovjedi lol. Stari je jako protiv crkve, papa i tu je realističan i svjestan svega toga što se događa. Iako valjda od ranog djetinjstva vuče tu šta već, vjeru. Samo prezire instituciju, organiziranu religiju. Brat je nereligiozan, navukao me na sve. :giggle: A da i nije bilo njega, sam bih već krenuo u neko drugom smjeru, što sam više znao to mi se više gadilo.

Prije bi nas znala mama pozvati na misu :lol: ali to se prorijedilo.
Korisnikov avatar
By elizevin
Imam srece pa mi porodica nije religiozna ni najmanje, i svi gaje duboki prezir prema udzipljenim popovima, tako da tu nismo u konfliktu
Korisnikov avatar
By 2kune
religioznost nije bitna ako je osoba moralu naučena od vlastite empatije... religioznost je, u ovom tematskom okviru, samo otvoren portal za lakše prihvaćanje predrasuda... pravi vjernik uvijek sumnja i obraća se Bogu... svetohranišni pripuz se utiče stadu i kad ne sumnja...
Korisnikov avatar
By Vel boy
uz ovo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2727168#p2727168]milidecilitar napisao:[/url] Mislim da je vas problem jer vam bliznji nisu religiozni vec samo rade ono sto radi vecina.
i što reče 2kune,

još bih samo rekao da mi je otac ateista, da li još uvek ne znam, pa bio, da li je još uvek ostao ne znam, okolinom naučeni homofob. mama veruje, ali kao i ja, ne u crkve ni popove već u Dragog Boga i svece koji su zaslužili svecima se zvati, i nije homofob kolikogod da ju okolina pritiska.
Korisnikov avatar
By Night
Moji misle da su religiozni, ali zapravo nisu. Samo prate obicaje i sujeverni su, a u crkvu idu samo kad se osvesta slavski kolac, samo sam im tada stavio do znanja da me to na interesuje,

A imam jednu drugaricu koja je malo religioznija, ali opet nikakve ekstreme, mislim da ni bilbliju nije procitala, i nemam problema kada s njom pricam o svojim agnostickim stavovima, mislim da se cak i slozila s nekim od njih.

Generalno nisam se susretao sa duboko religioznim ljudima, ali skroz popizdim kad neko odbacuje evoluciju kao besmislenu (a pritom ne zna nista o tome, i navodi neke nebulozne primere) i uopste nemam strpljenja da objasnjavam.
Korisnikov avatar
By 2kune
eto... svak imade neke svoje dogme... :lukavi:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Moji su donekle religiozni i sujeverni ali ne idu u crkvu cesto niti su nesto hardcore. Jedini problem je kad pokusaju da mi regulisu aktivnosti tokom praznika, obicaja itd. To me ne interesuje i na svaki takav predlog im povucem crtu. Na svaki upaljen tamjan idu 2 mirisna stapica.
Korisnikov avatar
By Madonna
Ne mogu da se koncentrisem na tudju religioznost zbog bola u kurcu
Korisnikov avatar
By 2kune
tamjan je najbolje sredstvo za rastjerivanje nepoželjnih kukaca a mirisni štapići najbolje služe kad wc vraća smrad... svaka religija ima svoje mjesto pod suncem... :peace:
Nista mi ne smeta dok se ne radi o osobi koja poentira da je pravoslavac. Poentiranje neke druge vjere me uopce ne dotice, a svoje misljenje drzim za sebe, kad se radi o bliskom krugu; dok glede ostalih mogu ukazat na nesto, ali i ne moram.

Edit: glede tamjana, palim ga i ja, jer je odlican dezificijens i ne vidim zakaj bi bio paljen samo u religijske svrhe i samo odredjenim danima.

:galerija:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pošto sam zadrti ateista, ukoliko se pomene neka religiozna rasprava to stavim do znanja, ali digao sam ruke od nekog raspravljanja jer obično nema svrhe, sem ukoliko taj neko ne insistira na tome da se svađamo, onda nema problema :D
Majka je ateista, a otac i brat vernici, ali više protokolarni, da se prekrste kad treba i tako to, pa je u kući relativno mirna situacija što se toga tiče :) Ne slavimo slavu, tako da popove nisam morao da gledam po kući.
Moj otac samo ima običaj da na uskrs i božić pali taj tamjan, ali mi ne smeta, ne miriše loše :D
Korisnikov avatar
By Mage
Niko od mojih nije religiozan. Stavise, mrze crkvu, popove, i kojekakve dogme istom zestinom kao i ja. Nemam nijednog religioznog prijatelja jer da je reliogiozan ne bi mi bio prijatelj.

Tako da ne, nemam takvih problema.
Korisnikov avatar
By antibiotic
kao kod vecine srba i kod mojih se religioznost svodi na tih nekoliko rituala godisnje, mozda koji odlazak u crkvu " da se upali sveca" , iz cistiog sujevreja, ali u biti skoro da i nisu vernici u klasicnom smislu, tako da je to za mene krajnje podnosljivo.

dakle, nidje veze sa samim hriscanstvom, vise sa paganskim obicajima i "tradicijom" ponavljanja istih stvari svake godine, oni vide smisla u tome, ja ne.

meni je to povezivanje institucije crkve, tradicije i rituala sa identitetom nacije mnogo veci problem od same religioznosti, kada izvlacis pouke i moral iz bilblije i sl. Barem u Srbiji, jer ce u Srbiji vecina reci da su "vernici", a u zapravo su nesto savim drugo.
Korisnikov avatar
By bern
ako baš moram da raspravljam o tome, i dovoljno sam miran, dotaknem se ljudskih prava, sloboda ličnosti i činjenice u kojem vijeku danas živimo. mada, moji su više "običajni vjernici" nego "vjernici".
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
religiozni lekar :krezavi:

---

Najbolje drustvo, o citavoj temi ima dosta slicne stavove mojim, tako da sa njima nikada nisam imao problema na tu temu. Moji ukucani nisu bas nesto religiozni, ne pamte kada su poslednji put otisli u crkvu, ali redovno slave te praznike i slave, a i sujeverni su tipa sutra se ne ukljucuje masina ili ne radi se jer je taj i taj svetak. Za to ih redovno podjebavam godinama, ali nikako da promene stavove jer imaju 40 i koju, tako vec navikli ceo zivot, i cisto sumnjam da ce se tu ista promeniti, ma koliko se slagali sa mnom da je sve to bs

Dedu vec, za razliku od roditelja, pogadja kada se ne krstim, ili kazem da necu nikad slaviti slavu/praznike. Ali s njim se vise u razgovore o veri i ne upustam, jer je covek izlapeo. Sta god da kazem on bledo gleda kroz mene i nastavi po svom.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
religija je komlpeksna tema. ne smeta mi diskusija, ako je zdravorazumska. ono što mi smeta kod crkve kao institucije je zloupotreba moći. jeste, prigovorićete da pričam previše generalizovano, iz daleka. pa, konkretnije rečeno, često pri pomenu crkve ubacim svoje negodovanje zbog širenja mržnje, što ja smatram je u suprotnosti sa nekom idejom Boga.
By Kragi
Vazno mi samo da me ne smaraju i ne opterecuju svojim ubedjenjima.
Sa druge strane nemam ni neke zesce vernike u okruzenju. To sto poste na veliki petak ne dozivljavam toliko dramaticno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!