Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Tema nije o cipelama!

Veze se sastavljaju i raskidaju, ali da li vam se desilo da nekada prepoznate ponasanje karakteristicno za svoje bivse?
Da li primetite da ste usvojili postavljanje, razmisljanje i stavove svojih bivsih?
I ono najgore, da li vam se desilo da tretirate svoje sadasnje na nacin na koji je vas tretirao/la bivsi/a?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
auh....svaka cast....

veoma, veoma, veoma, veoma se trudim da svaka nova veza ima clean slate! znaci, po cenu da ponavljam neke greske, smatram da je svaka osoba koja je zasluzila da mi bude partner/ka, zasluzila da joj dam cistu sansu bez obzira na stvari koje su mi se desavale u proslosti...verujem da smo svi razliciti i individualni i da nikad nisu iste okolnosti....

....narocito sto mi se desilo da sam bila "zrtva" necijeg iskustva sa prethodnim ljubavima....

....nove stavove cu razmotriti ukoliko mi se ucini da su zanimljivi, bez obzira da li su dosli od voljene osobe...tako da..more bit'...

wow...pojma nemam sta sam odgovorila...
By Swanheart
Ukoliko su neki stavovi razumni zasto ih ne usvojiti, pa covek se uci dok je ziv.u novu vezu ulazim samo kada sam potpuno oslobodjena prethodne.

kad se rasanim detaljniji odgovor,toliko za sada.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by MinaHarker
Veze se sastavljaju i raskidaju, ali da li vam se desilo da nekada prepoznate ponasanje karakteristicno za svoje bivse?
Pretpostavljam da misliš kod sebe, a ne kod drugih. Ne.
Da li primetite da ste usvojili postavljanje, razmisljanje i stavove svojih bivsih?
Nope.
I ono najgore, da li vam se desilo da tretirate svoje sadasnje na nacin na koji je vas tretirao/la bivsi/a?
Bogu hvala ne. Mada me ponekad veoma uplaši pomisao da bih mogla da radim nešto slično jer imam sve savršene izgovore za tako nešto. No opet... Iz tog začaranog kruga, čini mi se, onda nema izlaska.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
....inace, jedna je imala stvarno dobre cipele....
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sa svojim bivshima obichno sam imao zajednichkog koliko vatra s vodom, tako da nishta (hvala bogu) nisam pokupio.

Kakav je decko takvo je i tretiranje, djubrivo za cvece i povrce nije isto.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Tema nije o cipelama!

svako od njih ostavi na mene trag, tako da je normalno da iz price sa njima izadjem i promenjen, nadam se usavrsen. isto tako i oni. neko ponese masnicu, neko uzrecicu, kako ko.
primecujem to i kod drugih. npr, jedan drugar je usvojio ponasanje svog bivseg, da kad je nasao novog momka, prema njemu se ophodio kao sto se ovaj prema njemu ponasao. mahinalno sam ga oslovio po bivsem, jer je maltene recenice iste imao ''napravi mi sendvic, izmasiraj mi stopala'' :giggle: neverovatno mi je bilo da se toliko neko uspe promeniti i zaliciti na nekog. mozda je to i sa nama isti slucaj, samo sto to ne primecujemo, ali kad posmatras nekog sa strane, svakako je uocljivo...
Korisnikov avatar
By decko

Hm...desava se da u trenucima pomislim sta bi taj neko sad rekao da je tu ili da automatski o necemu razmislim iz ugla iz kog bi taj neko razmislio, ali ne bih rekao da 'usvajam' stavove ili postavljanje.

Posto se to tretiranje verovatno odnosi na lose stvari koje su bile u toj vezi, definitivno - ne. Cak se i trudim da ako u sledecoj prepoznam nesto sto mi je u prosloj smetali ili sto je dovelo do nekih problema da odmah o tome pricam i na vreme resavam.
Korisnikov avatar
By gorilica
Kao prvo, Mina, avatar ti je: :bale: !!!
Ja otvarao slichnu temu pre neke 3-4 god, ne znam da li josh postoji, mrzi me da trazim. :)
Neverovatno ali bash sam intezivno razmishjljao na ovu temu u poslednjih mesec, dva, pogotovo shto sam se u poslednjoj vezi na kraju poneo skoro identichno kao bivshi od pre 4 godine prema meni. Dobro, ne bash identichno, ali me je situacija neodoljivo potsetila na neke stvari iz proshlosti, samo u izmenjenim ulogama.
Shta znam, mozda to i nije loshe. Napokon mogu neke stvari da sagledam iz druge perspektive i da napokon totalno zalechim neke delice sujete i pokopam ih totalno.
Korisnikov avatar
By Egon
a taman sam se ponadao da je tema o stvarima koje su jos uvek zatochene kod bivshih ...

i stvari bivshih zatochene kod vas ...

ukratko ... da.

desavalo mi se da bukvalno iz jedne veze predjem u drugu i da jednostavno zamenim uloge
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Egon
a taman sam se ponadao da je tema o stvarima koje su jos uvek zatochene kod bivshih ...
A ti je onda otvori. :)
Korisnikov avatar
By anche

ja ne mogu da budem u vezi sa nekom koja nema bar priblizna razmisljanja, stavove i vrednosti mojima. tako da mogu da govorim samo o nadogradnji nikako potpunom usvajanju.

i da, mislim da je potreban visok nivo samosvesnosti da bi se prepoznalo to o cemu je ova tema.

ako znamo da su uticaji okoline ogromni u formiranju licnosti onda je logicno da drugi ljudi, zivotinje i okolnosti - pa i bivse - ostavljaju svoj trag. mada se meni opet namece pitanje: koliko je moguce da nas nesto od spolja menja ukoliko to vec nismo nosile u sebi? no filozofija mi nikada nije bila jaca strana.
Korisnikov avatar
By Skyen
od svake sam nesto novo naucila. i to me bas raduje. i sve su bile dosta razlicite, tak' da sam svasta nesto novo pohvatala. od poslednje sam naucila i neke "kako-negovati-sebe" cake, lol.

od stavova, oni koji mi se ucine zanimljivim, testiram ih, pa vidim da li se uklapaju u moju shemu.
to je sto se tice toga.

shto se tice repova iz veza, ja mislim da ih nesto ne vucem. a ko bi ga znao.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by decko

Posto se to tretiranje verovatno odnosi na lose stvari koje su bile u toj vezi, definitivno - ne.
Ne mora da znaci da su samo lose stvari, sa 'ono najgore' sam mislila na stapanje tvoje licnosti sa licnoscu bivse/g, prihvatanje dela tudje persone kao svoje... Ustvari, kada malo bolje razmislim, to mozda i nije toliko negativno. Ali prepoznavajuci druge u sebi priznajemo da su ostavili trag...
Korisnikov avatar
By Dina
Ne prepoznajem njihove osobine, ali neki uticaj na moju licnost svakako da... Sto se prenosenja na drugu osobu tice, sadasnja veza mi je toliko specificna da bas i ne mogu da je poredim sa prethodnima. A i da nije, ja imam utisak za sebe da sam malo autisticna sto se drugih ljudi tice, jako me slabo doticu. I tada i sada sam postupala onako kako sam ja smatrala/smatram ispravnim, a drugi neka postupaju kako oni smatraju... I ako je neko bio nefer ili su me neki postupci zaboleli, ja to gledam kao na njegov problem. I taj uticaj je vise bio vise dolazenje do sebe same nego sto sam ja bilo sta usvojila od njih. Jedino sto ponekad zamisljam je kako bi bilo da sam ovakva sadasnja bila u jednoj mojoj bivsoj vezi.
Korisnikov avatar
By Blady
Tema nije o cipelama!

Pod broj jedan... tema je super :up: Mina !
Jeste, desavalo mi se da trazim o novoj osobi tu staru... naravno, pogotovo ako ste proveli vremena ihahaj zajedno... a i neke stvari su ti toliko bile super, da ti je bila potreba da nadjes to opet... Da, to se zove kompromis... a na neki nacin,. prilagodjavanje... isto tako prihvatanje, sto za mene nije lose... ipak, stalno ucis, upoznajes itd.. Desavalo mi se da tretiram, u stvari, kako koga... nekih mi jednostavno nije stalo, pa ih tretiram drugacije...ali gledam da svaku na svoj nacin tretiram, kao i ono sto izazove u meni.. ako u meni ta osoba npr izazove neznost, ja cu biti nezna.. ako izazove grubost, ja cu biti gruba... :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
jes, dešavalo mi se, uglavnom u nekim sitnim detaljima, da prepoznam "zamenu uloga" iliti skontam da radim (ili ne radim) neke stvari koje su meni radili (ili ne radili). to mi je najočiglednije bilo kad sam raskinula vezu u kojoj sam neprestano ja bila ta koja inicira seks, spopada i harrassuje (što me ubrzo jako smorilo) i posle nje ušla u drugu u kojoj sam ja non stop bila spopadana (što me je takođe smorilo).
Originally posted by hlaefdige
....inace, jedna je imala stvarno dobre cipele....
:lol:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
bila je ona tema nešto tipa "Šta ste nasledili od bivših" ili nešto slično...
Korisnikov avatar
By m..
Tema nije o cipelama!

Ne bash, ponasam se kako se ponasam, teshko da cu usvojiti tudji stav tek tako (sasvim moguce da cu korigovati svoj, kada se ispostavi da ne valja, ali ovo prvo tesko), i jos manje da cu nekog da tretiram kako je neko tretirao mene, pogotovu ako me nije tretirao ok.

Ono sto mi se desavalo je da prepoznam kako sam se nasla u nekoj novoj vezi u slicnoj situaciji u kojoj se nasla neka moja bivsa sa mnom, pa umem da se drugacije postavim i da ne napravim eventualnu gresku, tj da iskoristim to svoje iskustvo gledano iz obe perspektive, a nekad mi se desi da tek onda skapiram koliko sam tada drugacije gledala na istu stvar (jebiga, ja sam bila uglavnom mladja od devojaka sa kojima sam se muvala). Prosto sve te veze, i uspesne i neuspesne su izvor raznih iskustava na koja se, u meri u kjoj su adekvatna, oslanjam u nekim novim situacijama. Inace ne trazim nekog novog dok onog prethodnog potpuno ne prebolim, tako da nema tih prelivanja.

U svakom slucaju, stavovi su moji, ponasanje je moje, a gledam da ljude do kojih mi je stalo nikad ne uzimam zdravo za gotovo, i da se ne ponasam sebicno ili samozivo, i da se uvek, ako do nekog konflikta dodje, postavim u njihove cipele (i obratno, da obrazlozim moje stanoviste), ne bismo li nasli neko resenje.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Ima mozhda necheg nauchenog nakon iskustva zvanog bivshi, chisto empirijsko iskustvo, sistem "opekao si se, to shto si chachkao zove se kopriva i vishe ga necesh chachkati", ali ostajem dosledan sebi i nikad ne tretiram nekog po shablonu koji sam okusio na svojoj kozhi... To mi dodje kao lechenje komplexa dobijenih od bivsheg na rachun nekog ko nema blage veze sa situacijom...
Korisnikov avatar
By emo_haos_
da. moja ex je imala ogromni uticaj na mene. kompletna promena u mom režimu ishrane je inspirisana njome. takođe, zahvaljujući njoj sada imm ogromni respekt za Ellen Degeneres. zapravo, totally unrelated to the topic, ona i ja kao par smo, barem mene, uvek podsećale na Ellen i Porta. još uvek, iako naša ljubav wasn't as strong as theirs.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Čast izuzecima, uglavnom su me privlačili stariji/zreliji/iskusniji od mene, pa sam imao od svakog ponešto i pokupiti. Poneki stav, po koji način razmišljanja, tehnike u seksu i predigri, dobru muziku, kulinarski recept, iskustvo, štagod.
Korisnikov avatar
By Trilian
Moje bivse su uticale na to da bolje upoznam sebe pre svega, svaka na svoj nacin, neke vise neke manje
Ponekad pozelim da imam neke od karakternih osobina koje su imale i one, jer mislim da bi mi tako bilo lakse da neke stvari prebacim preko ramena... a onda shvatim da koliko su te osobine dobre za neke situacije, toliko su lose za neke druge
Sto se tice razmisljanja... neko sam ko voli konstruktivne razgovore/rasprave pa ako me tom prilikom ubedis da su tvoja razmisljanja korektnija, ispravnija, logicnija, nema razloga da ih ne prihvatim...
Uticale su na to da zavolim neke stvari, neke izvodjace, neke pesme su mi zbog njih postale drage, tv emisije koje sama nikad ne bih gledala ali sa njima sam u tome uzivala jer ona je voli a ja volim nju i slicne gluposti zaljubljenih budala
Korisnikov avatar
By Blady
Uvek ih tretiram na isti nacin na koji ih tretiram.
By Aven
Jedino slično nam je da se znamo ponekad izgubiti u vlastitom labirintu.
Then again, ne znam kome se to povremeno ne dogodi.

Neke su mi proširile glazbene horizonte. I to bi bilo otprilike to što sam usvojila.

Proces samospoznaje, izgradnje, formiranja, usvajanja mi se uglavnom događa(o) izvan veze.
U vezama sam zapravo vegetirala. Al' bilo je to davno.
Sad mi se sviđa sasvim neki drugi tip ljudi. Oni od kojih ekšli učim i koji iz mene izvlače mene. : )
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2696411#p2696411]emo_haos_ napisao:[/url]da. moja ex je imala ogromni uticaj na mene. kompletna promena u mom režimu ishrane je inspirisana njome. takođe, zahvaljujući njoj sada imm ogromni respekt za Ellen Degeneres. zapravo, totally unrelated to the topic, ona i ja kao par smo, barem mene, uvek podsećale na Ellen i Porta. još uvek, iako naša ljubav wasn't as strong as theirs.
Porsha anoreksicna a tebi je bivsa draga zasluzna za komplet promenu ishrane, znaci posle procitane autobiografije porshine nisam mogla da ne pomislim na ED ..... sori, to mi je asocijacija, jer je to onoliki deo P. price, a i njihove.

ot

nisu me lose tretirale cure, te ne bih rekla da je "najgore" sto sam mogla da pokupim da tretiram nekog drugog kao sto su mene moje bivse. Ne znam da li to radim, ali znam da sam naucila hrpetinu super stvari od bivsih.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
^ znam za Poršinu ED.ali i da ju je prevazišla (pobedila)
*
e a gde si nabavila njenu knjigu, sa neta?

* doduše, moja opsesija zdravom ishranom nije od ex, to sam zapatila on my own :kesa: tj. od nje sam naučila o zdravoj ishrani, pa sam ja onda rešila da proširim svoje znanje :D ali tu opsednutost ne svrstavam u ED, iako verovatno jeste neki D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!