Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
javi ti nama denika kad se budu pravile neke patrole sa prikljucenim registrima po modalitetu:
obrezan/neobrezan
i duzni survey
Korisnikov avatar
By *deni*
Na jezičkom planu odlično stojim, zato sam i zaprimila mađarsko državljanstvo i pasoš. Ušla sam u EU, a da se makla iz Srbije nisam.
:eu:
Gospodin iz DSS-a zaboravlja da je mađarski jedan od službenih jezika u Vojvodini, te da niko ko govori mađarski ne mora da govori i srpski ako ne želi, a jasno mi je zašto ne bi želeo.

Debilčina.
Korisnikov avatar
By Trilian
oće li neko već jednom da ovim nacionalističkim budalama nabije čarapu u usta?!
Korisnikov avatar
By Galadriel
moja stric Eržika oduvek govorila serpski
By Kragi
DSS nije prosao cenzus.
Kostunica dao ostavku.
P-R-O-P-A-D-A-J-U. :D
U sustini ne mislim da na ovakve stvari ne treba reagovati ali se ne treba ni cimati previse oko dss-a jer je politicka moc koju su imali (odnosno imao njen doskorasnji lider) proslost.
Ko ih šiša. :bye:
izlišno je više komentarisati srpske nacišoviniste, ali kad smo već "kod" Mađarske, tom zemljom vladaju s visokim rejtingom (sic!) fidesz i satelit mu jobbik govna, tako da ja i da sam Mađar se ne bih baš busao sadašnjim, tj. od fidesz uzjahivanja na vlast, stanjem stvari u mađarštini. ta zemlja je i bi trebala biti zapravo na rubu izbacivanja iz EU.
svaka čast svim umerenijim i progresivnijim Mađarima i Mađaricama koji su prve žrtve fidesz-jobbik mađarskog nacišovinizma.

može se sasvim reći da se mađarski i srpski nacišovinisti uzajamno pothranjuju u novije vreme.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632740#p2632740]Vel boy napisao:[/url]izlišno je više komentarisati srpske nacišoviniste, ali kad smo već "kod" Mađarske, tom zemljom vladaju s visokim rejtingom (sic!) fidesz i satelit mu jobbik govna, tako da ja i da sam Mađar se ne bih baš busao sadašnjim, tj. od fidesz uzjahivanja na vlast, stanjem stvari u mađarštini. ta zemlja je i bi trebala biti zapravo na rubu izbacivanja iz EU.
svaka čast svim umerenijim i progresivnijim Mađarima i Mađaricama koji su prve žrtve fidesz-jobbik mađarskog nacišovinizma.

može se sasvim reći da se mađarski i srpski nacišovinisti uzajamno pothranjuju u novije vreme.
Kako je mađarska politika postala tema? Tema je nacionalna netrepeljivost DSS članova. Ovo što pišeš je na ivici jako ružne zamene teza, mogu tačno da čujem isti taj DSS kako poteže takav argument "možda smo mi fašisti, ali i oni su".

(Uostalom, koliko god da je Jobbik odvratan, preterivanje je reći da zbog toga Mađarska treba biti izbačena iz EU, pre svega jer se nešto umivenija ali vrednosno ista retorika može čuti povremeno i od Angele Merkel, recimo, pa nisam čuo da bi izbacivao Nemačku iz EU; o Italiji da ne govorimo, to što Jobbik govori možeš čuti od Lege Nord svaki drugi dan.)
Korisnikov avatar
By blenta
nemojte da vam slikam danske novine
Korisnikov avatar
By blenta
neeee. to je tako not scandinavian
pre ce ona (danska) da poizbacuje sve ostale i ostane sama u uniji sa danskim kosovima
(farskim ostrvima, grenlandom...)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632742#p2632742]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632740#p2632740]Vel boy napisao:[/url]izlišno je više komentarisati srpske nacišoviniste, ali kad smo već "kod" Mađarske, tom zemljom vladaju s visokim rejtingom (sic!) fidesz i satelit mu jobbik govna, tako da ja i da sam Mađar se ne bih baš busao sadašnjim, tj. od fidesz uzjahivanja na vlast, stanjem stvari u mađarštini. ta zemlja je i bi trebala biti zapravo na rubu izbacivanja iz EU.

Kako je mađarska politika postala tema? Tema je nacionalna netrepeljivost DSS članova. Ovo što pišeš je na ivici jako ružne zamene teza, mogu tačno da čujem isti taj DSS kako poteže takav argument "možda smo mi fašisti, ali i oni su".

(Uostalom, koliko god da je Jobbik odvratan, preterivanje je reći da zbog toga Mađarska treba biti izbačena iz EU, pre svega jer se nešto umivenija ali vrednosno ista retorika može čuti povremeno i od Angele Merkel, recimo, pa nisam čuo da bi izbacivao Nemačku iz EU; o Italiji da ne govorimo, to što Jobbik govori možeš čuti od Lege Nord svaki drugi dan.)
Ulix, izgleda da si u polemičkom pa i svađalačkom raspoloženju. i to u vezi nečeg čega nisi baš u pravu.

ja ne bih bez debela razloga primio u mom webmail-u 30.-og Marta ove godine od Watchdog. net-a (samo jedan i tek najnoviji materijal koji se bavi stanjem stvari u Mađarskoj) http://act.watchdog.net/petitions/2675?f=Vj7B3gl4GRA" target="_blank koji tačno kaže Don't Let Hungary Go The Way Of Nazi Germany: Demand EU Action Today!

ja ne bih bez debela razloga imao šta da pročitam i na Wikipediji kada samo ukucam Elections in Hungary 2014. ........

ja ne bih bez debela razloga primio u mom webmail-u juče dakle i manje od pre 24 sata

Elisa Massimino, Human Rights First via mail.salsalabs.net
10:32 AM (23 hours ago)

to me

Join Us On Facebook Tweet this share on google+

“Now is the time to finally say: Israeli occupation is ongoing in our homeland. . . And the Gypsy people are a biological weapon of this [Israeli occupation]. They use them as tools against the Hungarian people.” -Enikő Hegedűs (member of the Hungarian Parliament)

Dear Vel,

This revolting statement was spoken publicly by a recently re-elected member of the Hungarian Parliament. She represents the extremist Jobbik party, which last month won more than 20% of the votes in Hungary’s national elections. Jobbik is now poised to gain seats in the European Parliament elections later this month.

Antisemitic and racist statements like this one in Hungary fuel hatred. They create an environment where discrimination is tolerated, overlooked, and too often leads to violence.

And Hungary isn’t the only place this is happening.

With your help, we will investigate and press for action where antisemitism is on the rise across Eastern Europe.

In Greece, the neo-Nazi Golden Dawn party has ramped up its inflammatory rhetoric in advance of elections this month, despite the fact that several of its members are now being prosecuted for violent hate crimes—beatings, torture, and murder. Like Jobbik in Hungary, Golden Dawn may also win seats in the European Parliament.

STEP UP YOUR ACTIVISM AND COMBAT ANTISEMITISM.

We know that hatred doesn’t happen in a vacuum. And hate speech left unchallenged fosters toleration of violence against Jews, the Roma, immigrants, LGBT people, and other minorities. Officials can put a stop to it – but only if there is political will.

Help us challenge hateful speech that leads to violence.

Antisemitic hate crime is a serious human rights problem. Combating it requires sustained effort and persistent advocacy. Choose to support Human Rights First monthly by becoming a Human Rights Champion.

Your support allows us to be nimble as crises arise. This spring, we sent experts to Eastern Europe to monitor elections in which antisemitic political parties were gaining ground. Your donation will help us stay on top of the unfolding threat posed by these parties and develop the information to support concrete policy recommendations for the Obama Administration to make sure hatred does not fester unopposed.

Please join us. Press the United States to make combating antisemitism a priority in its relationships with these countries. Become a Human Rights Champion today.

Thank you.

Elisa Massimino
President & CEO

Human Rights First is an independent advocacy and action organization that challenges America to live up to its ideals. We believe American leadership is essential in the struggle for human rights so we press the U.S. government and private companies to respect human rights and the rule of law. When they don't, we step in to demand reform, accountability and justice. Around the world, we work where we can best harness American influence to secure core freedoms.

vidiš Ulix, pomenute su i ostale zemlje u kojima je nacišovinizam jak i ojačao, ali u Nemačkoj, Grčkoj, Italiji.... ipak se bore protiv njihovih nacišovinizama. u Mađarskoj nažalost imamo perzistentno aktivno na pijedestalu fidesz (dakle, ne samo jobbik, a puna vlast) koketiranje s jobbik-om (kobajagi opozicija, a zapravo pravi satelit fidesz-u).

a ja jasno rekoh, to i ponavljam, svaka čast svim umerenijim i progresivnijim Mađarima i Mađaricama koji su prve žrtve fidesz-jobbik mađarskog nacišovinizma.
tako da je bestidno od tebe Ulixe imputiranje meni nekog antimađarskog sentimenta i to ni manje ni više nego poredeći me s d(ss)om :lood: so :odbij: , samo zato jer ukazah i rekoh da se srpski i mađarski nacišovinisti pothranjuju.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
To i dalje nema veze apsolutno nikakave veze sa temom.
pa, neko se busao mađarskim državljanstvom i pasošem i Mađarskom u EU-u u sadašnjem stanju stvari, pa rekoh samo da podsetim da nije Mađarska u EUu zahvaljujući sadašnjim stanjem stvari već od pre fidesz-jobbik iživljavanja nad neistomišljenicima te da je od ovog pomenutog pod prismotrom i zabrinutošću od strane EUa i ljudskopravnih organizacija i ljudi sveta.
samo toliko.
a totalno je jasno da se protivim d(ss)ovim, koji su opet satelit sadašnjoj vlasti u Srbiji, iživljavanju nad njihovim neistomišljenicima uklj. mađarsku nacionalnu manjinu.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632742#p2632742]Ulix napisao:[/url]

Ma nemoj, treba dakle Srbi da pljuju sami po sebi , da sebe ponizavaju a drugi su kao sjajni i divni...ma ajde suti jado...

Svako moze da govori kuci jezik koji zeli, moze brate i na ulici , ne mora cak ni srpski da uci ali sta cemo ako isti solicitira negde za posao ili ode malo dalje od svoje selendre pa ne moze da se sporazume???Hoce li onda Srbi opet biti sovinisti i fasisti koji diskriminiraju "jadno" Madjara???

I da , nije samo jobik i slicni, Madjarska je pre par godina donela zakon po kome potomci onih koji su do novembra 1918 ziveli na teritoriji tadasnje Austro-Ugarske mogu dobiti drzavljanstvo Madjarske??? :roll: I nikom nista??? Kako bi bilo, ovo samo pitam, da npr. Nemacka donese zakon po kojem bi svi oni koji su nekada ziveli na teritoriju koju je bivsi nemacki kancelar Hitler smatrao za nemacki teritorij, dobijaju drzavljanstvo Nemacke?
Korisnikov avatar
By *deni*
Nisam se ja busala mađarskim državljanstvom zato što sam previše zaljubljena u Mađarsku, moju drugu domovinu, već zato što sam želela da naglasim da sam uspela da uđem u EU, a da se makla nisam iz majčice Srbije. Najdalje sam išla do mađarskog konzulata u Subotici, gde sam i položila zakletvu i zaprimila državljanstvo, a kasnije i pasoš. :yes:
Pa to razumem sa ljudske strane, svako bi iskoristio tu priliku ako bi mu se pruzila, ali Zakon kao zakon je problematican jer se poziva na "krv i tlo" kao osnovu davanja drzavljanstvo. Jedino sto jos u tom slucaju moram primetiti jeste da je Madjarska taj zakon donela nakon prijema u EU (dakle kada je EU mogla samo da im "pljune pod prozor") a ne u npr. tokom pristupnih pregovora, ne verujem da bi sa takvim zakonom usli u EU.
Korisnikov avatar
By *deni*
Kod mene je situacija čista kao suza. Pokojni deda mi je Mađar, rođen 1920.godine ( granica je 1921. godina ), znači Mađar sam po toj liniji, a govorim i mađarski jezik sasvim solidno, pa sam državljanstvo dobio odmah.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632821#p2632821]Denni85 napisao:[/url]Pa to razumem sa ljudske strane, svako bi iskoristio tu priliku ako bi mu se pruzila, ali Zakon kao zakon je problematican jer se poziva na "krv i tlo" kao osnovu davanja drzavljanstvo.
Zapravo samo na tlo. Ja imam prava na to državljanstvo samo zato što mi je prababa živela na teritoriji tadašnje Austrougarske iako je bila Srpkinja...
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali moraš da znaš da divaniš maDŽarski. I to je uslov.
Davanje drzavljanstva po nacionalnom kljucu nije samo po sebi problem jer ne bi Madzarska bila jedina zemlja sa takvim zakonom (na moju srecu takav zakon ima Hrvatska ;) ) , slicne zakone imaju i pojedine "velike" zemlje EU (Francuska, Spanija) dakle ako mogu oni, mogu i drugi.

Ovde se kao osnov zakona uzima teritorija jedne zemlje koja je izgubila "Veliki rat" , zemlje koja je nestala i sada porazeni nakon skoro 100 godina ponovno dizu glavu i nesto menjaju, traze i slicno...to je neprihvatljivo!
Korisnikov avatar
By *deni*
Da se na prvi pogled vidi da se njime služiš. Tu su ključne tetkice iz administracije, kad podnosiš dokumentaciju i , uopšte, tokom procedure, one te volšebno pitaju nešto bezazleno, iz svakodnevnog života, na primer : '' Jako vam je lep taj pulover. Da li je ručni rad, ili konfekcija ? '' Na mađarskom, naravno. I ko krene da blene u tetkicu k'o tele u šarena vrata, ugasio je. Tokom procedure, takođe, kada te zovu telefonom, obraćaju ti se na mađarskom jeziku. Moraš da se služiš napredno tim jezikom.
Cuj, naravno da treba znati jezik zemlje cije drzavljanstvo trazis, ali taj nacin ispitivanja poznavanja jezika mi se cini nekako povrsnim i ovisi i o sreci, ono ako te neko iznenada nesto pita nepovezano sa situacijom u kojoj se nalazis, desi se da trazis da se ponovi pitanje, pa sve da to bio i tvoj maternji jezik...zato su najbolje testovi, sa jasnim pravilima i bodovima, pa nema izvrtanja, subjektivnosti i "licne procene"...
Korisnikov avatar
By *deni*
Meni je stvarno svejedno, radio testove, ili sa mnom razgovarale tetkice, mindedj mi je, jerbo se tim jezikom služim prirodno, naučio sam ga kao mali, to je čak prvi jezik kojim sam progovorio, čini mi se, paralelno su me podizale i gajile baka Mađarica i mama Srpkinja, pa sam progovorio na oba jezika odmah.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Sve vezano za DSS je tragikomično, nema šta, pa i ova inicijativa.

Danas sam čuo jedan intervju sa tim Jovanovim gde je on objasnio da neće oni da presreću Mađare i da analiziraju da li oni znaju ili ne znaju srpski, jer je njihovo pravo da ga ne znaju, ako već neće. Proveravaće, u stvari, da li u pojedinim institucijama u Vojvodini, u mestima u kojima su Mađari većina, može da se sporazumeva na srpskom, tj. da li zaposleni u državnim institucijama znaju srpski, kako manjinsko srpsko stanovništo (manjinsko u tim naseljima, jel'te) ne bi bilo diskriminisano, jer sa druge strane, oni nisu dužni da znaju mađarski jezik.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632813#p2632813]Denni85 napisao:[/url]

Ma nemoj, treba dakle Srbi da pljuju sami po sebi , da sebe ponizavaju a drugi su kao sjajni i divni...ma ajde suti jado...

Svako moze da govori kuci jezik koji zeli, moze brate i na ulici , ne mora cak ni srpski da uci ali sta cemo ako isti solicitira negde za posao ili ode malo dalje od svoje selendre pa ne moze da se sporazume???Hoce li onda Srbi opet biti sovinisti i fasisti koji diskriminiraju "jadno" Madjara???

I da , nije samo jobik i slicni, Madjarska je pre par godina donela zakon po kome potomci onih koji su do novembra 1918 ziveli na teritoriji tadasnje Austro-Ugarske mogu dobiti drzavljanstvo Madjarske??? :roll: I nikom nista??? Kako bi bilo, ovo samo pitam, da npr. Nemacka donese zakon po kojem bi svi oni koji su nekada ziveli na teritoriju koju je bivsi nemacki kancelar Hitler smatrao za nemacki teritorij, dobijaju drzavljanstvo Nemacke?
Opet, mislim da je nebitno kakav bi zakon mogla da donese Nemačka, kakav ima Španija ili kakav postoji u Mađarskoj. Sve te zemlje nisu Srbija, a nisu ni Vojvodina, a po kojoj bi kontrolisali ljude ovi seggfejek iz DSS-a. U Vojvodini stvari stoje ovako: Mađari ne moraju, ukoliko to ne žele, da govore srpski jezik, kao što ni Srbi mahom ne govore mađarski jezik. Naravno, nepoznavanje jezika nosi sa sobom neka ograničenja, ali to je već stvar odluke pojedinaca da li će pokušati da izbegnu ograničenja ili će sa njima da nauče da žive.

Za mene insistiranje na poštovanju zakona i manjinskih prava nije ponižavanje i pljuvanje, već čin ovde preko potrebne građanske odgovornosti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!