Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Vanzemaljci

da, definitivno
37
76%
ne znam... možda
10
20%
ne verujem
2
4%
Korisnikov avatar
By svejedno
Objasnjavam time da su vrste na ZEMLJI sastavljene od pomenutih molekula.

..

Sto se samih ociju tice, nisam strucnjak, pa pitam - i medju insektima, paucima, gusterima, zmijama, ajkulama, sovama, mackama, ljudima...sve veoma slicno?
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by svejedno

Objasnjavam time da su vrste na ZEMLJI sastavljene od pomenutih molekula.
Da, ali zar ne vidiš da se isti patern evolucije provlači i ponavlja kod svih vrsta na Zemlji? Da nezavisno i odvojeno pronalaze i razvijaju iste strukture i hemiju? Moraš se zapitati da li su te strukture već samim nastankom univerzuma na neki način PREDVIĐENE da se formiraju. :misli:

Mada možda si u pravu... Možda postoji više takvih hemijskih scenarija... Bez empirijskih dokaza ne možemo ništa tvrditi. Meni je samo nekako čudno da različite vrste formiraju iste strukture iako nemaju međusobnog kontakta već stotinama miliona godina...
Originally posted by svejedno

Sto se samih ociju tice, nisam strucnjak, pa pitam - i medju insektima, paucima, gusterima, zmijama, ajkulama, sovama, mackama, ljudima...sve veoma slicno?
Da. Imaš svega par struktura koje se razlikuju. Ostalo su finese. Npr. facetovane oči kod insekata i paukova (suštinski se međusobno ne razlikuju). Komleksne oči sisara, nekih mekušaca, ptica itd... sve veoma slično ;)

BTW upravo sam pročitao Hiperion po tvojoj preporuci. Extra mi se sviđa knjiga, moram ubrzo da nađem drugi deo :hyper:
Korisnikov avatar
By tintily
Meni ce ova tema postati omiljena :)
Ali se bojim da cemo je pretvoriti u pricu o postanku zivota i evoluciji.
kod slicnosti ili razlicitosti pojedinih vrsta pa i visih taksonomskih grupa ne igra odlucujucu ulogu zajednicki predak, jer kako postoji oblici koji vode zajednicko poreklo a kroz veme postaju razliciti medju sobom i u odnosu na pretka tako postoji i konvergencija tj upravo to da nesrodni organizmi dobiju jako slicne karterstike.
Nisam najbolje upucena u oci :) , ne postoji samo tu slicnost , imamo velikih slicnosti i u vilicnom apartu recimo kod razlicitih vrsta. Evolucija je uslovljena mnogim faktorima , a oni bitniji su uslovi sredine i zastupljenost drugih jediniki ili grupa na odredjenom zivotnom prostoru .

da ne bude skroz van teme- ljudi budimo otvoreni i mastoviti. Ja sam apsolutno za to da je sve danas poznato u nauci delic onoga sto ce se otkriti . I da zivot nije , ne mora i ne moze biti samo onakav kakvim ga mi znamo. Nista nije ograniceno, stavljeno u okvire , mi smo ti koji imaju potrebu da u stvarima i zivotu traze ono vec poznato .
Korisnikov avatar
By Mage
@tintily: Da, konvergencija je čudo zar ne :)

No, u poslednje vreme nešto razmišljam i o veštačkoj inteligenciji i mogućnosti da u svemiru postoje superinteligentne mašine koje je napravila neka davno izumrla vrsta...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mage

BTW upravo sam pročitao Hiperion po tvojoj preporuci. Extra mi se sviđa knjiga, moram ubrzo da nađem drugi deo :hyper:
Sledeca se zove 'Pad Hiperiona', ako se dobro secam.

Mnogo dobra knjiga :)
Korisnikov avatar
By Omorfos
100%
Verujem u vanzemaljce celog života!
Svemir je beskrajan, i zašto bi onda tamo neka Zemlja u Solarnom sistemu jedina bila naseljena?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
To znaju samo Molder i Skali :lol:

Salim se...ozbiljno, posto je nas um ogranicen i ne moze da shvati i razume pojmove kao so je recimo beskonacnost svemira jer smo navikli da u nasem svetu sve ima pocetak i kraj, samim tim verovatno ne mozemo ni da shvatimo i da razumemo da tamo negde postoji neki oblik zivota koji je drugaciji od bilo cega nama poznatog.

Mislim da se u istrazivanju vanzemaljskog zivota to jest "zivota" po nasim kriterijumima kako ga mi zamisljamo polazi od predpostavke da je za razvoj takvog zivota na nekom drugom planetu, neophodno recimo postojanje vode i ostalih materija koje postoje na zemlji ili da je neophodno postojanje odredjene temperature koja nije ekstremna a sta ako su se organizmi na tim planetama prilagodili tako visokim ili niskim temperaturama koje tamo vladaju i sta ako su ti "oblici zivota" recimo u nekom fluidnom ili gasovitom stanju pa ne mozemo ni da ih zapazimo sve i da hocemo jer se nas pojam "zivota" razlikuje? :deda:
Korisnikov avatar
By Mage
Opet me muče misli o vanzemaljcima... :sigh:

Razmišljam da li je uzrok što nije uspostavljen kontakt sa drugim civilizacijama ograničenje brzine svetlosti? Ako je to tačno, onda ću biti strašno razočaran :( Brzina svetlosti, osim što je strašno spora, je i nedostižna :rida:
Korisnikov avatar
By 2kune
Uzrok što nije uspostavljen kontakt sa drugim civilizacijama jest činjenica da druge civilizacije nemaju bilateralne ugovore o roamingu niti s jednim operaterom na planeti Zemlji. :hvala:
Mene pak najviše plaši da je uzrok posvemašnjoj radio šutnji nekakav prljavi galaktički rat... :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Galadriel
fuf, idem da gledam ghost in the shell nisam dugo :awesome:
Korisnikov avatar
By IriS
If it's just us, seems like an awful waste of space.
Ellie Arroway, Contact (1997.)
Korisnikov avatar
By Coryn Cral

Bas sam danas gledao ovo. Mozda ima veze sa "ancient aliens" pricom. :)
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ne znam sta je sa tim vanzemaljcima u zadnje vreme, jako puno ljudi oko mene prica na tu temu. Kolege, prijatelji, rodbina. Kao da su svi redom na planeti odlucili da vanzemaljci postoje i tu su, sede medju nama i polako pocinju da pizde sto se isti ne predstave vec jednom. Postavlja se pitanje ko su ti vanzemaljci i iz kakve kuce kad su tako nevaspitani?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Razocaravajuce je to sto mozda nikada necemo da otkrijemo , a jos manje da uspostavimo kontakt, sa nekim 'inteligentnim' vanzemljaskim oblicima zivota. Mozda tzv. ziva bica jesu nesto sto je specificno samo za Zemlju, kao sto je za neku exo platetu spocifican neki hemijski element koji nigde drugde ne postoji sem na toj planeti, opet mozda univerzum i nije toliko diverzan kao sto mislimo, jer su zakoni fizike ipak precizni i 'ograniceni' .
/Naucnici jos uvek nisu sigurni ni kako precizno da definisu sta to uopste znaci 'zivot'?/

Razlog sto ljudi, kako se cini, imaju sve vecu zelju da pronadjemo zivot van zemlje je verovatno taj sto smo dosadili sebi samima i zelimo nekakav preokret, otkrice, nesto zbog cega cemo stvari morati ponovo iz pocetka da definisemo. Otriice zivota na Marsu, recimo, ne bi donelo nesto neocekivano, ali bi ipak sve promenilo.
Korisnikov avatar
By blenta
mislim da je ovo prajm primer
zbog cega nas nisu i ne zele kontaktirati :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja sam vanzemaljac. Ja sam, dakle postoji.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Da verujem da postoji jos neki oblik zivota u svemiru,jer je svemir neistrazen mi samo znamo nesto malo o mlecnom putu dalje od toga tesko,mozda jednoga dana i saznamo,imamo zelju da istrazujemo svet oko nas pa cak i svemir...
Korisnikov avatar
By .:Q:.
cenim da smo poodavno zreli za susret sa vanzemaljskim inteligentnim zivotom i prpu koja ce nakon toga da usledi :bye: :shok:
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2606563#p2606563]operativni kadar napisao:[/url]Ne znam sta je sa tim vanzemaljcima u zadnje vreme, jako puno ljudi oko mene prica na tu temu. Kolege, prijatelji, rodbina. Kao da su svi redom na planeti odlucili da vanzemaljci postoje i tu su, sede medju nama i polako pocinju da pizde sto se isti ne predstave vec jednom. Postavlja se pitanje ko su ti vanzemaljci i iz kakve kuce kad su tako nevaspitani?
e to je zato jer je napokon svak svakog skužio na gayromeu... pa se postavlja pitanje šta dalje... vanzemaljci su jedini logičan odgovor... :vulkanac:
Korisnikov avatar
By HakijaCakija
Naravno da vjerujem. Univerzum je toliko veliki logicno je da se jos negdje razvio zivot a ne samo na zemlji. Cak imaju nove teorije koje kazu da ne postoji samo jedan univerzum nego vise njih, milijarde... Kapiram da ce ljudska rasa poceti da se siri ovom nasom galaksijom vrlo brz tj. vec smo poceli ubrzo idemo na mars :D.

Stvari u koje ne mogu da vjerujem jesu: Otimanje ljudi, vidjanje NLO na nebu, krugovi u zitu (to mi je posebno glupo). Ako se negdje i razvio inteligentan zivot, ako su u stanju da putuju galaksijama i da ih istrazuju sigurno su napredniji milionima godina od nas tako da ljudska rasa za njih moze biti kao sto su mravi za nas.

Btw, mislim da nas ovo ceka u dalekoj buducnosti

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
a unakažene krave? što s njima? ha? :freddy:
Korisnikov avatar
By Zvonki
"Stvari u koje ne mogu da vjerujem jesu: Otimanje ljudi, vidjanje NLO na nebu, krugovi u zitu (to mi je posebno glupo). Ako se negdje i razvio inteligentan zivot, ako su u stanju da putuju galaksijama i da ih istrazuju sigurno su napredniji milionima godina od nas tako da ljudska rasa za njih moze biti kao sto su mravi za nas." ....da,verujes u vanzemljace i nikada ih nisi video ali zato ti je smesno otimanje od strane nlo-a i krugovi u zitu cak i vidjanje nlo u nebu...riight.
Da tako i ja ne verujem u zivot posle smrti ali ne verujem u duhove...right
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2607729#p2607729]HakijaCakija napisao:[/url]
Stvari u koje ne mogu da vjerujem jesu: Otimanje ljudi, vidjanje NLO na nebu, krugovi u zitu (to mi je posebno glupo). Ako se negdje i razvio inteligentan zivot, ako su u stanju da putuju galaksijama i da ih istrazuju sigurno su napredniji milionima godina od nas tako da ljudska rasa za njih moze biti kao sto su mravi za nas.
Well, imas ljude koji proucavaju mrave. Tako da ako se drzimo tog pristupa, verovatno bi nas i oni tako proucavali.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!