Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Čobanu rekla je za današnji Blic da se na projektu o uvođenju oglednog predmeta Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju radi od prošlog septembra, a da su u priču uključeni ginekolozi, urolozi, psiholozi, dečji lekari.

Učenici drugih razreda Karlovačke i Gimnazije "Isidora Sekulić" od septembra će, u okviru nastave, imati i izborni predmet iz seksualnog obrazovanja. Osim njih, ovaj ogledni predmet slušaće i đaci u Zrenjaninskoj gimnaziji i gimnazijama "Branko Radičević" u Staroj Pazovi i "Uroš Predić" u Pančevu, u ekonomsko-trgovinskim školama u Bečeju, Kikindi i Alibunaru, Srednjoj stručnoj školi "Borislav Mihajlović Mihiz" u Irigu i Školskom centru "Nikola Tesla" u Vršcu.

- Da bi se uveo novi predmet, potrebna je izmena Zakona o obrazovanju, a za to nam je potrebna ozbiljno urađena studija. Obuka predavača će se obaviti u tri naredna meseca - objašnjava Marinika Čobanu.

http://lsv.rs/vesti/cobanu:-seksualno-v ... mbra-11586" target="_blank
By Sixto
Jao kad krenu propovednicke litije po gradovima i kataklizmaticne propovedi o dekadenciji modernog sveta sa ikonama i krstovima u rukama, na podijumu od zardinjera za cvece! :radosnice:
Zvuci odlicno, uprkos maloj sansi da zaista bude uvedeno u skole. Svi se secamo sta je bilo u Hrvatskoj, ovde moze biti samo jos gore, crkva, ekstremisti i ostali sljam ima da prave haos. :cobanica: Kako molim te dozvoliti deci da slusaju o sex-u, pa to je protiv crkve i boga. :zongler:
Korisnikov avatar
By nsc
uvodi se sexualno vaspitanje u 2. razred srednjih skola?
zar to nisu decica od 15-16 god?
da to nije malo kasno?
ali bolje ikad nego nikad, samo da to bude u celoj zemlji
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Drugi razred srednje skole i jeste kasno.

Pola moje generacije je do tada vec imalo seksualne odnose.
Samo igrom slucaja, medicinska smo struka, pa u okviru nekih predmeta pominjemo neke stvari vezane za seksualne odnose.
By loreenche
Prekasno. Imali smo predavanja još u 7 razredu.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Tuzna istina je da ako crkva to ne aminuje, a svi znamo da nece, to nema sanse da prodje. Da se oni ne bi bunili, predavanja moraju da budu retardirana na nivo price da decu donose rode i da kad svestenik miluje maloletnika to je ustvari blagoslov.
Korisnikov avatar
By Blady
Mene zanima da li jos uvek postoji veronauka?

Ot- mislim da je dobra ideja, ali nisam razmisljala da li ce morati biti aminovana od strane crkve.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
Da, postoji. Jos uvek se bira izmedju gradjanskog vaspitanja i veronauke.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2509125#p2509125]Over_the_rainbow napisao:[/url]Drugi razred srednje skole i jeste kasno.

Pola moje generacije je do tada vec imalo seksualne odnose.
Samo igrom slucaja, medicinska smo struka, pa u okviru nekih predmeta pominjemo neke stvari vezane za seksualne odnose.

u majku mu

u moje vreme se znalo vreme, tek pred kraj srednje skole smo masovno krenuli da se pozdravljamo sa nevinoscu :deda:

necu sad da moralisem, ali da je rano, rano je
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ne dopada mi se sto je to izborni predmet, treba da bude obavezan za sve i u celoj Srbiji.

Pitam se da li ce u okviru programa nastave iznositi "gay issue" i na koji nacin...
Korisnikov avatar
By Mars
Sad se nesto setih kultnog nemackog casopisa BRAVO i kako su oni imali super te rubrike.

Pre neko jutro na RTS je bila ginekolog iz GAK i rekla kako najmanje jednom nedeljno ima uplakanu devojcicu od 15, 16 godina koja sa mamom dođe jer je trudna...a u isto vreme u Danskoj ili Holandiji godinama bez takog slučaja.

Naravno da treba sto ranije i sto sire.

Kod mene na starom poslu si povremeno odrzavana ta predavanja koja bi redovno proticala u smejuljanjima, a kad im das anketu da vidis sa cime otprilike imas posla, na pitanje da navedu neku polno prenosivu bolest, pisu - menstruacija.

I biser nad biserima (drugom prilikom): kad je zena gravidna, to znaci da ceka autobus.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
Pre 2-3 dana sam pitala neke devojke koje imaju po 18 godina i nikada nisu cule za gonoreju, sifilis, hpv virus, jedina polno prenosiva bolest za koju su one cule jeste sida.

A da, imali smo i izjave (vezane za to) da sidu prenose iskljucivo pacovi i niko vise.
Korisnikov avatar
By Mars
A o tome se jos i najvise prica, i da HOCES ne mozes da izbegnes nikako, barem oko 1. decembra...
kad vec spominjete njemacku, prije dvije godine je tamo izasla velika studija koja je mjerila dugorocne ucinke njihovog davno uvedenog seksualnog odgoja.
rezultati su bili sljedeci, koliko me sjecanje: mladi su ekšli počeli malo kasnije stupati u seksualne odnose, kao glavni razlog za to im je bila ljubav ili zaljubljenost a ne peer pressure ili slicno, a broj nezeljenih trudnoca i spolno prenosivih bolesti se drasticno smanjio.

ukratko, ako klincima das potrebne informacije i kazes im da postuju sebe, dobit ces sretnije jebanje. :party:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Podržavam. To bi trebalo već početkom teenage godina, makar jednom mesečno.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Jasno, da se crkva ne bi bunila, da popovi ne bi dobili osip na rec SEKSualno vaspitanje... :pop:

:facepalm:

Jer, funkcija sek...pardon...intimnog cina ( :roll: ) je razmozavanje! A, gde ce vama dusa!? U pakao, jasno! :lol:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:smeh: :roflmao:

Ma, bice reproduktivno vaspitanje veca veronauka od veronauke! :wundy: :lol:
Korisnikov avatar
By badu
ja bih to ranije, od nekog 7og - 8og.
deca se heftaju ko nenormalna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!