Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

i šta to uopšte znači?

takođe, koliko se palite na muževnost ili ženstvenost?
a ako nekoga to privlači, da li u tome ima nečeg lošeg?
šta se krije iza toga? :freddy:

ilustracije radi, oziris je na topiku o lepoj/gruboj muškoj faci napisala:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493277#p2493277]Oziris napisao:[/url]Nekako mi muskarac mora predstavljati pojam snage, moci, da je jaci od mene, te mi ti mrskasti i sitni nekako mnogo jadno izgledaju...
a s druge strane, laerem:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491934#p2491934]Laerem napisao:[/url]Ako se radi o utoru za ispostavu sperme, onda mi je svejedno. Za bilo što više od toga, ne bi trebao da razmišlja u kategorijama koje danas bukvalno ne znace nista, poput "muzevnosti", i kojima se sluze samo duboko nesigurni ljudi i oni koji su toliko bunkerirani u heteronormativnost da im nitko nije javio kako je nastupilo 21. stoljece.
:hamlet:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
jesam. mnogo sam zenstvena i mnogo sam muzevna.

odgovoricu nesto detaljnije, posto vidim da ima i nekih potpitanja
By Kragi
Ne verujem da ima neceg loseg u tome da vas nesto/neko privlaci, a opet verujem da je individualna percepcija nekog/neceg stvar muzevnosti/zenstvenosti.
Volim izmedju ostalog i androgene muskarce. :D
Sebe uopste ne smatram muzevnim. :D
Korisnikov avatar
By acid drop
Slažem se sa Kragijem da je stvar individualne percepcije. Mene drugi smatraju ženstvenijom nego što ja mislim da jesam. :shrug:
Palim se na ženstvenost mnogo više. :yes:
By Kragi
A mozda moramo da definisemo nase vidjenje muzevnosti i zenstvenosti? :smeh:
Ne, sad bas nesto razmisljam. Iako se ne secam kada sam poslednji put koristio te epitete za mene i muzevnost i zenstvenost mora da bude skup nekih osobina, prvensrveno karakternih pa onda i fizickih u nekoj kombinaciji sa 'nastupom', izrazavanjem, pojavom i stavom (u sirem smislu tih reci).
Svaka od ovih karakteristika moze u globalu da mi bude zenstvena/muzevana sam po sebi (npr. zene bez sminke, u farmericama/pantalonama i patikama/ravnoj obuci (vizuelno)) ali to definitivno ne znaci da mi je bas svaka takva zena ideal zenstvenosti. :neznam:
Komplikovano jbt. :neznam:
Korisnikov avatar
By Madonna
rekao bih da sam muževan, feminiziran muškarac
By Sixto
Ja samo znam da su mi noge svi zivi hvalili... u klompama pogotovo! :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
muzevnost/zenstvenost je bullshit. direktno izasla iz heteronormativa.
Korisnikov avatar
By antibiotic
moze muzevno, samo da nije plemenski macho,
ustvari moze i macho, ali da je prirodno i da ne krije svoju femenin stranu.
ne treba mi gorila,
ustvari moze i gorila, ali to nece biti ono sto ce me najvise privuci kod njega.

ne bih da dikriminisem zrtve heteronormative, neki stvarno dobro nose ono sto se vidi jesu, bez forsiranja, mada kod pedera uglavnom odmah primetim da tu nesto nije u redu.

zenstvenost, moja strina je zenstvena, ima 100ak kila i skoro se nikad ne sminka. grom.
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493402#p2493402]antibiotic napisao:[/url]prirodno i da ne krije svoju femenin stranu

dobro nose ono sto se vidi jesu, bez forsiranja
baš ovako. nebitno gej strejt bi trans
samo bez nekog forsiranja foliranja i uopšte razmišljanja o tome how you act
i onda mi je sve super, seksi, štagod. i fem i mačo i muževno i ženstveno i sve moguće mobinacije. mučno mi je gledati nekog ko se iz petnih žila trudi da prikrije ili naglasi neku od navedenih stavki
Korisnikov avatar
By Synesthesia
E meni nikad nije bilo jasno, tačnije, i dalje odbijam da poverujem da postoji neko do te mere oštećen u mozgu, da sebe forsira da se ovako ili onako ponaša...

Nego, tema.
Joj misfit, da li si mogao da je postaviš nekako.... šire?

Muževnost, a važi i za ženstvnost, ali da ne bih duplo pisao, je jako kompleksna kategorija za analizu, ali svakako nije svestan proces, u smislu namerne kategorizacije... zapravo, formira se kroz razne sociološke modele a održava uz pomoć individualnih interakcija ljudi. Isto tako, o muževnosti u najširem smislu možemo da pričamo i sa stanovišta jedne ljudske rase, ili geografskog područja, ili vremenskog razdoblja, ili...
Mada, da ne širim, kontam da si mislio na muževnost kao proizvod razvoja seksualne diferencijacije kod ljudi, uslovljene načinom na koji se... razmnožavamo. (Thats what troubles us all, right? :giggle: )
Dakle, muževnost u tom smislu, koji tebe interesuje, znači... pa, sve ono što kroz istoriju sve ljudske kulture, od kad postoje, nameću u tom heteronormativnom razvoju rodnih uloga, najviše kroz književnost, kostime/način odevanja i narodni folklor.

Upravo zato nema ništa loše u tome da muževnost osećaš kao privlačnu karakteristiku kod partnera.

Dakle, najprihvatljivije je da je muževnost kategorija nastala iz diferencijacije polova, mada postoji mogućnost i da je proizvod neke... recimo psihoanalize tradicije, u smislu kako Frojd ili Jung to predstavljaju, a možda se odgovor nalazi i u religiji (muški rod Boga), mada ostanimo na sexu ipak :D

Ovde negde, među ovim redovima je i odgovor na pitanje šta se krije iza toga...

Ja ću možda pre da primetim nekog muževnijeg, nego što će mi tetka privući pažnju... ali ako se zainteresujem iz nekog razloga, to mi ne znači ništa. To je po meni samo pakovanje. Znači mogu mi biti i sexy i slatki i muževni, i andro, i fem, i .... šta god, nemam taj filter.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislim da već postoji X tema u vezi ovoga. Znam da sam pisao već na ovu ili sličnu temu više puta. Ne znam šta bih rekao, široka tema, zamorno mi... ne znam gde da počnem niti gde bih stao.
Korisnikov avatar
By gossip
umerena kolicina jednog i drugog...isto to preferiram i u partneru
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493472#p2493472]Noctis Lucis Caelum napisao:[/url]Totalno sam muženstven.
:smeh:

e sad malo kategorizacije, strašan heteronormativno obojeni proser ahead:

meni je to muževno/ženstveno u LOOKS kategoriji a fem/mačo u ACT :nazdravlje:
tako da ako je npr devojka ženstvena a ponaša se kao kamiondžija onda je to druga stvar od buč devojke, koja može da izgleda kao marija šerifović a da bude cica maca maza i da se ponaša kao princezica.
isto i za muške, ako je neko ženskast, onda je tako građen, ima takvu facu, ruke itd, a feminiziran ako se ponaša kao princezica :tetka:
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493405#p2493405]MDNA napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493402#p2493402]antibiotic napisao:[/url]prirodno i da ne krije svoju femenin stranu

dobro nose ono sto se vidi jesu, bez forsiranja
baš ovako. nebitno gej strejt bi trans
samo bez nekog forsiranja foliranja i uopšte razmišljanja o tome how you act
i onda mi je sve super, seksi, štagod. i fem i mačo i muževno i ženstveno i sve moguće mobinacije. mučno mi je gledati nekog ko se iz petnih žila trudi da prikrije ili naglasi neku od navedenih stavki
+1

I samo da dodam da kada bi me i privlacila ta neka zenstvenost/muzevnost, ne bih to nikada eksplicitno naglasio (kao npr u temi "sta da radim sa sobom") jer mi je to nekako za mentalno zaostale :shrug:

Dok je god neko "prirodan" i opusten, uopste nema potrebe da se koristimo tim zaostalim, umobolnim etiketama.

I da odgovorim: nemam pojma koliko sam zenstven/muzevan. I don't give a shit.
Korisnikov avatar
By mirth
Ekstremno zenstvene zene i ekstremno muzevni muskarci su mi odbojni, veoma.

Zenstveni muskarci su nesto najlepse, a muzevne zene very hot. :yes:

A ja sam zenstveno. :sweet:
Korisnikov avatar
By Waldorf
sedim kao kamionžija i dižem prst kad pijem vodu. a ja sam dama - ne igram fudbal, već samo psujem sa tribina.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
JA SAM PRAVA MUŠKARČINA MRWARWARAWRAWRAWRAWMRWAMRAMWRWMAAMRWAMRAWMWAMR
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!