Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By hulk
Ovo nije studiranje u Srbiji već pojedinačni slučaj.
Kao kad bi ono kada na nekom američkom univerzitetu neki student otkači pa poubija sve oko sebe nazvao "studiranje u Americi".

Promašeno. Studiranje u Srbiji ima mnogo ozbiljnijih sistemskih problema, dok je ovo samo sukob na ličnom nivou i može da se javi bilo gde.
Korisnikov avatar
By blenta
mislim da je ulix mislio na nepotizam kao jedne od rak rana srpskog obrazovnog sistema
te ako si dobro umrezen sistem ti ne moze apsolutno nista koliko god da si bahat
dok se isti sistem izivljava na neumrezenim i mrcvari ih do besvesti

te u skladu s tim, sistem kao celina ne valja
Korisnikov avatar
By hulk
Ali meni je uvek zanimljivo kako oni sistemski, ozbiljni problemi, zbog kojih generacije ljudi izlaze iz obrazovnog sistema sa nedovoljno praktičnog znanja, iako su u studiranje uložili mnogo energije na učenje raznoraznih nepotrebnih podataka, tako teško nađu medijski prostor, ali je zato dovoljno da se tamo neki student i profesor svađaju pa da se na to čas posla obrati pažnja.
Korisnikov avatar
By hulk
@blenta
Na snimku nije data informacija o tome da li se eventualno profesor žalio nekome tokom te tri godine, a studenta eto neko štitio, kako, zašto, na koji način... pa da to bude neka poenta.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485362#p2485362]hulk napisao:[/url]Ali meni je uvek zanimljivo kako oni sistemski, ozbiljni problemi, zbog kojih generacije ljudi izlaze iz obrazovnog sistema sa nedovoljno praktičnog znanja, iako su u studiranje uložili mnogo energije na učenje raznoraznih nepotrebnih podataka, tako teško nađu medijski prostor, ali je zato dovoljno da se tamo neki student i profesor svađaju pa da se na to čas posla obrati pažnja.
Vidi šta je gore napisao blenta. :eureka:

I kad smo već kod toga - meni je zanimljivo kako niko ne krivi te generacije loše obrazovanih ljudi za njihovo loše obrazovanje. I ja sam izašao iz tog sistema i morao sam da učim mnogo raznoraznih nepotrebnih stvari, ali sam sve to vreme pokušavao da razvijam svest o tome šta će mi zaista biti potrebno u praksi, pa sam naučio i to. Uprkos tom sistemu. Naravno, nije to bilo lako, ali sam bio svestan toga da ću sutra sam biti odgovoran za svoje neznanje. Tako da mi i to palamuđenje o jadnim studentima koji uče nepotrebne stvari ide na... živac.

Daleko od toga da se ne slažem da je kvalitet nastave, makar u Beogradu, ispod svakog nivoa. Ali za studentsko neznanje nisu odgovorni samo profesori.
Korisnikov avatar
By hulk
Osim ako tema nema za cilj da svi grupno (pošto je lako odrediti u ovoj priči dobru i lošu stranu), onako cinično govorimo "Pa, Srbija, šta očekivati".
Korisnikov avatar
By hulk
Meni se čini da tebi najviše ide na živac što ti neko udara na sujetu, ali neka si se ti pohvalio ;)
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485366#p2485366]hulk napisao:[/url]Osim ako tema nema za cilj da svi grupno (pošto je lako odrediti u ovoj priči dobru i lošu stranu), onako cinično govorimo "Pa, Srbija, šta očekivati".
Ne, naravno.

Ali moram priznati da se teško može, bez cinizma, komentarisati (privremeno) rešenje ovog problema: hajde da promenimo raspored nastave tako da se profesor i kreten manje sreću.
:love:
Korisnikov avatar
By blenta
tri godine-ocas posla

6 rsd, crne oci,
jos da nemas crne ooci
oOoOoOci

:lol:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485389#p2485389]hulk napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485381#p2485381]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485370#p2485370]hulk napisao:[/url]Meni se čini da tebi najviše ide na živac što ti neko udara na sujetu, ali neka si se ti pohvalio ;)
:lol:

Ako ti tako kažeš.
Vidiš, dosta kaže to tvoje ":lol:" u svojoj prenaglašenosti ;)
Dobro. (Ovaj put bez smajlija, jel bolje?)

Hajde još malo lamentiraj nad tužnom sudbinom nedužnih studenata uhvaćenih u loš obrazovni sistem. Žalopojke ti bolje idu, napadi su ti nevešti.
Korisnikov avatar
By blenta
kakve duboke analize
te sistemski problemi su pojedinacni slucajevi
te studenti uce mnogo nepotrebnog a nemaju pritom medijski prostor
te zakacili se prof i student pa je frka ocas posla, koja je trajala tri godine
te on se verovatno nije nikom zalio nego je tri godine trpeo torturu pa odjedared odlucio
e znas kako, ja cu da gladujem! da, to ce ga nauciti pameti
te je to sve jedna zavera s ciljem cinicnog pljuckanja po domovini nam
te ko god ima savest mora imati i sujetu
a i zna se kako kaze nasa stara poslovica iz drage nam domovine
: ko se zadnji smeje, najsujetnije se smeje

i tako
dozvaljavas li da ti prilozim bris uretre da mi kazes sta sam u horoskopu i koliko sam tvrdoglav?
:zavera:
Korisnikov avatar
By hulk
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485391#p2485391]Ulix napisao:[/url]
Hajde još malo lamentiraj nad tužnom sudbinom nedužnih studenata uhvaćenih u loš obrazovni sistem. Žalopojke ti bolje idu, napadi su ti nevešti.
Vidiš kako ti to tako menjaš samo da bi ispao u pravu. Ala si ti sujetan... Niti ja rekoh da su studenti nedužni, niti da je njihova sudbina tužna, već ti sad tu iskrivljuješ i naglašavaš da održiš rejting face pred drugarima sa foruma, pa kako sad to da tvoja ne bude zadnja, i iskrivljuješ poentu onoga što ja govorim, a to je da se sporadičnim greškama daje mnogo veća medijska pažnja nego sistemskim.

Ali pazi ti taj imperativ.
Korisnikov avatar
By blenta
novajlijo hulčе,

ulixu je i bila namera da istakne nepotizam
i korupciju kao sistemski problem od starta
Korisnikov avatar
By hulk
I onda postavi snimak tipa "ovaj meni rekao ovo, ja njemu ono, on učinio ovo, ja njemu ono"...
Korisnikov avatar
By blenta
pa to je posledica i jasna reprezentacija
sta ces vise aman

sistem koji smatra studente za kompost i radi s njihovim zivotima kako mu se oce

ne moze tri godine da resi jednog harambasu
koji otvoreno preti i pravi haos

sistem nemocan
dekan nemocan
profesor nemocan
fakultet nemocan

jel ti ne vidis vezu?
Korisnikov avatar
By hulk
Dekan, profesor i fakultet su nemoćni (ili nisu učinili ništa značajno) u tom konkretnom slučaju, ali je to još uvek nedovoljno da se samo na osnovu toga zaključi da je sistem u celini nemoćan - dekani, profesori i fakulteti, pa da se kaže "Studiranje u Srbiji". Ovo sa snimka, nije celokupno studiranje u Srbiji. To je pojedinačan slučaj. Ne možeš da donosiš generalizovan zaključak na osnovu pojedinačnog slučaja. Hajde da vidimo da li bi moglo u više situacija, u većem broju slučajeva, na različitim katedrama, na različitim fakultetima, na različitim univerzitetima, da se ponavlja i prođe nekažnjeno. Ako bi tako bilo (a teško da bi moglo baš) onda bi to bilo "Studiranje u Srbiji".
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485359#p2485359]hulk napisao:[/url]Ovo nije studiranje u Srbiji već pojedinačni slučaj.
Kao kad bi ono kada na nekom američkom univerzitetu neki student otkači pa poubija sve oko sebe nazvao "studiranje u Americi".

Promašeno. Studiranje u Srbiji ima mnogo ozbiljnijih sistemskih problema, dok je ovo samo sukob na ličnom nivou i može da se javi bilo gde.
Pa i pojedinacni slucajevi govore nesto o sistemu takodje, kao i taj student iz amerike sto puca ili pretucena devojcica u avganistanu...
Nije mi jasan deo sa sujetom.
Korisnikov avatar
By hulk
Naravno da govore. (Ali u kojoj meri govore?) Međutim, ako se samo određene informacije biraju za stvaranje celokupne slike onda ona biva iskrivljena.
Ne mora ni da ti bude jasan.
Nisam kliknuo na link nije mi zanimljiva najava linka pa cu offtopicirati :D

Mislim da i u Srbiji se moze doci do kvalitetnog znanja i to zavisi kako od pojedinca tako i od ustanove.
Isto tako je i u svetu.
Mene pomalo plasi sto je danas u velikoj meri stepen znanja odredjen kolicinom materijalne dobiti koju ce ti ono doneti pa onda po tom principu vrednujemo odnosno ne vrednujemo ustanovu koja te usavrsava ka tome.
Uopste znanje je danas precenjeno.
Korisnikov avatar
By blenta
hulk, ja sam bio na dva faxa u srbiji koji nisu ovaj gore pomenuti
i vidjao sam iste stvari
te sam stoga odmah shvatio na sta ulix misli

ne znam da li treba podneti izvestaje iz svake ucionice ponaosob da bi ti to bio jasniji pokazatelj
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!