- 27 Nov 2012, 08:36
Prevara ne postoji, to je katolička dogma koju je prihvatila i ljevičarska ateističkopravoslavna omladina živahno nacionalnocentralizirane orijentacije. 

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2478154#p2478154]space_oddity napisao:[/url]Nisu mi bliski stavovi poput "nikad ne opraštam prevaru, preko svega drugog mogu da pređem, ali prevara...".
Naravno da ne bih volela da budem "prevarena" (pošto je veza monogamna, tj. to nije deo dogovora), ali stvarno ne vidim zašto je to nešto preko čega ne bih prešla, a još manje mi je jasno zašto se to stavlja na sam vrh svih mogućih strašnih stvari.
Mada, ne znam da li ja to uopšte to svrstavam u kategoriju (ne)oprostivih stvari, jer taj čin nema šta da bude protiv mene osim ako se neko ne odluči baš da mi se time sveti, ili šta već.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481715#p2481715]Galadriel napisao:[/url]cik reci da nije genijalac![]()
za samofiltriranje
Dušan Maljković napisao:Ova rasprava o prevari je aktuelna koliko i dijalog na temu da li je zemlja ravna ploča na nekom skupu fizičara 2013. godine.Seksualni akt je akt kojim se rusi poverenje. Moje vidjenje veze je da sam ja osobi sa kojom sam u vezi iznad svih ostalih. Seks je za mene najvisi cin intimnosti i nesto sto pripada samo nama (meni i partneru), kada bi dozvolio da partner ima i druge - nista ne bi ostalo sto je "samo nase" a poenta intimnosti je bas ta - imati nesto sto ne pripada nikome drugom. Samo nama.
Iz posta VV jasno se vidi da nije uopšte problem "prevara", nego ideologija koja je okružuje tj. neupitna ideja da je imati seks sa nekim drugim od partnera nekakav veliki moralni prekršaj. Ona je izbor čitave drama i pratećih radnji, a ne čin sam po sebi. Nema naravno ničeg problematičnog samog po sebi u tom izletu, ali je vrlo problematično da se to posle skriva, laže i radi hiljadu i jedna sumanuta radnja koja pokvari odnos -- a to, dakle, još jednom, nije "prevara".
Razumem ljude koji se dogovore da budu monogamni, ali ni tu nije problem "prevara", dakle, ne sam akt, nego izigrano poverenje.
I sad, kad smo zaključili da sam seksualni akt nije problem, što ga onda lepo ne dozvoliti partneru? Što, u stvari, to učiniti nebitnim? Jel vam smeta kada partner sa drugim prijateljima ide na kafu? Jel vam smeta da se druži sa porodicom? Pa ako ej dakle u redu da bude slobodan da radi skoro sve bez vas i sa drugima, zašto je seks onda problem? Zašto oko toga praviti "puno buke ni oko čega?"
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481803#p2481803]blenta napisao:[/url]Nije samo sujeta u pitanju (iako i nje ima) ali kada te jednom neko prevari, recimo, pri tom ti onako fino nabije rogove lazima i ti mu oprostis. Oprostiti nije isto sto i zaboraviti... Sutra ces postati oprezniji, obracaces paznju na sitnice koje ce ti mozda usmeravati misli da on to mozda ponovo radi: i tako ulazis u krug u kome mucis prvenstvano sebe "da li radi - ili ne radi" - a sta je uzrok svega? Poljuljano poverenje. E sada, poverenje je nesto sto se gradi i nikada ne ulazimo u vezu sa izgradjenim poverenjem. Graditi novo poverenje na rusevinama starog verovanja je klimav posao jer na kraju samo padne.[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481715#p2481715]Galadriel napisao:[/url]![]()
za samofiltriranje
@mario
nije bas da sam dokolicar
i ne bih provodio vreme s nekim ko me ne zanima eto tek tako
njemu je to bilo sasvim jasno
cela situacija je cudna
jer je njemu bilo bitno posto poto da on zvanicno bude u vezi
i sto je trazio to je i dobio
mimo toga ne slazem se s tobom i swan ukoliko je ona isto tako rekla
nije prevara sama po sebi najproblem vec nacin kako je do nje doslo i sta je uzrok
ne smatram da je dovoljno jak razlog da nekog ko ti mozda odgovara
i mogao bi s njim/njom nesto da gradis odbacis zbog jedne greske i povredjene sujete
blenta napisao:to je cenim i problemJeste, ali zajednicke zelje i stremljenja mozes imati i sa kolegama na fakultetu, strahove svi imamo a polni organ i karleusa...hm... to je vec neka intima. Salu na stranu. Za mene je intima stvar koja je zasticena i kojoj nema pristupa. Ako ti dozvolis da ti decko uplice emocije sa nekim drugim - nece se na dobrome zavrsiti. Ako te stvarno voli - to se nece desiti - a ako ne - dzabe svi pokusaji. Neki ljudi ipak ne zasluzuju da imaju nekoga ko je spreman da voli.
sto vam je jedino sex intima
a ne zajednicke zelje, strahovi, stremljenja, ideje, posvecenost
i ono karleusino polni organ mozak
operativni kadar napisao:^
^
niko ne radi na zeleznici, koliko puta godisnje ti putujes van grada?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481873#p2481873]blenta napisao:[/url]koliko mi je klinacki taj fatalizamPa sad po tebi da kaze "shvatam sta sam uradio-znam da je lose" i sve je oprosteno? "stavljanje na led" nije kaznjavanje vec obican "stand by" na kome se vidi nakon afektivnog ragovanja. I ti i partner imate sansu da vidite sa distance koliko ko kome znaci. Partner ima sansu da dokaze da mu zaista nije nista znacilo a prevareni moze da vidi da li je partneru zaista bio bezvezan izlet ili je takav samo na recima. Znas, analiza je jedan od najboljih metoda za retrogradno sagledavanje situacije i koristi se u psihijatriji - i to siroko.
toliko je i klinacko to kaznjavanje iliti stavljanje na led
nije imbecil da ne shvata kad je zeznuo stvar
a ako ne shvata onda verovatno nece dobiti priliku da nastavi da ti trosi vreme
prosto treba deco da shvatite da je veza nesto sto je zajednicki napor-timski rad
i kad jedan zajebe stvar ne treba ga gurnuti dublje
nego ga pridrzati ukoliko vec ocete da ostanete jedan pored drugog
a ako necete onda nema sta da trosite jedan drugom vreme
ta kaznjavanja, vracanja, i merenja svega na kantar su jako losa stvar
koja ce ti vise ostetiti sansu za srecu udvoje negoli prevara
operativni kadar napisao:Ti ocigledno tumacis kako tebi odgovara. Nije tu rec o zabrani vec o izboru. Ako bi moj decko pozeleo drolju sa kojom ce se povaljivati po potrebi - ja to ne mogu da mu pruzim. A ako zeli nesto ozbiljno - ja sam za to.
U ovom vezivanju za radijator koje zagovara Mario ne bih ucestvovao.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!