Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By barni011
evo o cemu se radi...boja, konflikti, energija...

Ja sam slikar :) i ljude ponekad posmatram kroz boje otuda sam uvideo neka ponavljanja, da ne kazem pravila.
Boje delim na konfliktne i nekonfliktne.
Boje ne dozivljavam kao vesele i tmurne kako ih cesto ljudi razdvajaju, njihova vaznost za mene je sasvim drugacija.
Ta moja podela se moze primeniti i na coveka.
Slikarstvo se cak menja i prilagodjava coveku pod uticajem te dve podele i ono je danas u velikoj meri svedeno na figuraciju boja, ili cak samo jedne boje.

Pitanja sa pocetka teme postavio sam pod pretpostavkom da su to neka mesta gde prosecan covek moze biti sam i sastavni su deo svacijeg zivota, naravno postoje i odredjeni detalji koji cine nas zivot ali njih sada zanemarujemo.
Naglasio sam da odgovarajuci na pitanja sve podredite iskljucivo sebi, nema drugih oko vas.
Bio sam ili okruzen ljudima svesno ili nesvesno covek ce uvek traziti izvor energije.

U komunikaciji ljudi medjusobno razmenjuju energiju, neki je uzimaju i daju, neki je "kradu" i nista ne daju, opet svesno i nesvesno, to smo svi osetili.
Ima cak i nekih nasih narodnih poslovica koje govore o tome ...pametniji popusta...ali ako baratate istinom u komunikaciji, koliko god komunikacija bila iscrpljujuca, istina ce uvek uzeti energiju, zato ja cesto znam ovde da naglasim bitnost istine.
Ukoliko sumnjate u vasu istinu, moj savet je da odustanete bezuslovno :)
Istina se spoznaje kroz energiju "jedinstvenog izvora energije", nemoguce ju je pobediti!

Neki ljudi uzimaju energiju da covek kome je ona uzeta to i ne oseti, zato sto komunikacija nije inicirana konfliktom.
Neki ljudi uzimaju energiju da covek kome je ona uzeta ne moze citav dan da se oporavi, zato sto je komunikacija inicirana konfliktom.

Da bi covek sacuvao sebe od "kradljivaca energije" najcesce ih izbegava, sto je skoro nemoguce i pravo resenje je prepoznati tip coveka i nauciti sebe komunikaciji sa njima.
Prepoznati ih mozemo kroz boje.

Kada nema ljudi oko sebe covek crpi energiju iz drugih izvora, svesno ili nesvesno on pazljivo bira, a zapravo je on odabran.Boje su te koje odredjuju iz cega crpimo energiju.Kao nekakav okidac.
Boja kao boja nije nikakva "hrana", kada bi smo je mogli izdvojiti od materije i energije ona coveku nista ne bi mogla dati.
Kao da imate upaljac a nemate cigaretu.

Ljudi koje sam gore naveo, koji konfliktom sa drugim ljudima crpe energiju isto ce preneti na boje.
Konfliktne boje su crvena, zelena, narandzasta, zuta i plava.Te boje u svojim intenzivnim nijansama poput krv crvene, kiwi zelene, limun zute...pozivaju na konflikt koji neko prihvati a neko jednostavno kaze ne volim te boje, deluju agresivno.
Boje poput bele, crne, braon, nijanse "ugasenih boja" na primer teget plava, bordo crvena, oker zuta... ne pozivaju na konflikt.
Ljudi koji vole te ugasene boje od vas ce uzeti energije nikada vise od onoga sto vi mozete ponuditi.Te boje su po pravilu dosadne i depresivne ovima sto vole konfliktne boje :).
Zapravo ljudi koji vole konfliktne boje su se najvise udaljili od "jedinstvenog izvora energije" i gladni su energije, da bi crpili energiju potreban im je nekakav BUM koji daje konfliktna boja.
Ovi drugi se samo dopunjuju sa lakocom.

Kada se ovo prenese na odredjene drustvene zajednice, na primer ljude koji zive na selu i one koji zive u epicentrima gradskih sredina vidi se ta razlika u trazenju energije kroz boje.Konflikt je najveci u gradovima a najmanji u seoskim sredinama.
To je zato sto ljudi u gradovima energiju crpe jedni od drugih uglavnom kofliktom a sve u nedostatku "organskog" izvora energije kakvog imamo recimo u sumi.

Primer su i deca, nepresusan izvor energije kako se nama cini.Ali nije tako, dete je prinudjeno da crpi energiju iz svega oko sebe nesvesno iako je povezano sa "jedinstvenim izvorom energije" ono je najbrze gubi, jer ne ume jos da je sacuva.
Dete je izvor energije za roditelje, babe, dede, komsije... i prinudjeno je da trazi dodatnu energiju bez izgradjenih vestina.
Uglavnom je to svedeno na boje koje bezuslovno nude energiju iz materije i nikakva vestina nije potrebna za to.

Dete ce pruziti ruku uglavnom ka intezivnim bojama, konfliktnim, sve dok svesno ili nesvesno ne pocne crpiti energiju na drugaciji nacin.
Postoji odredjena slicnost u ponasanju deteta i odraslog coveka koji crpi energiju kroz konfliktne boje.Posmatrajte to :)

Da me pogresno ne shvatite, te konfliktne boje nisu nezdrave i ne treba ih izbegavati, naprotiv, da nije njih zivot bi bio daleko tezi za svakoga coveka.One cine svet lepim ali u odredjenom odnosu.
Na primer ruza je crvena sa zelenom stabljikom.U tom odnosu boja krv crvena je daleko manje zastupljena od zagasite zelene.
Kada se posmatra biljni i zivotinjski svet, priroda moze se videti kako izgleda nenaruseni odnos boja u njoj.
Sredina koju je covek prilagodio sebi izgleda drugacije.Za to su zasluzni konflikti bez kojih za neke nema hrane.
Vecina onoga sto je namenjeno potrosackom drustvu upakovano je u konfliktne boje jer takvi ljudi su danas vecina drustva.

Zapravo sustina ovoga je da se naucimo vestini da kroz boje prepoznamo coveka, pre nego se rukujemo sa njim ili progovorimo.
Ukoliko to uspemo nasa komunikacija sa njim ce ici u smeru u kome mi zelimo i nece nas uspeti uvuci u konflikt.
Kao nekakva preventiva koja je dobra i za suprotnu stranu, jer tera coveka da pronadje drugaciju vestinu dolaska do energije.
Ljudi se menjaju ako im pokazes pravac.

Nadam se da vam je bilo interesantno i da se niste zamorili citajuci, trudio sam se da vam bude zanimljivo pa sam kuci napisao ovo pre nego sam otisao na internet.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Jaaaaaaoooo.... znao sam da sam ljubičanstveno nekonfliktan! :sweet:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Prvi red - u sredini, ili možda poslednji red - prva. Monitor me zeza, ali izabrao bih obe najverovatnije. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By barni011
pa dobro nije tako strasno, rekao sam vec u jednom postu da nije isto ofarbati kosu i kucu u crno.
tako je recimo i u tvom slucaju...

uostalom ti sebe bolje poznajes od bilo koga :)

.......

malo sam se razocarao sto niko nece da pisemo o ovome a mene interesuju neki primeri iz vasih zivota, jeste li zapazili nesto od toga itd...

ponekad mi bas smeta sto mi nik barni011
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a nisi uzeo u obzir da neko mozda voli boju SAMO ZBOG BOJE i da to nema uvek znacaja?
Korisnikov avatar
By barni011
na osnovu onoga sto ste napisali ispalo bi ovako...
neki od vas se poznaju pa eto....

KorvinOdAmbera - crpi energiju kroz konflikt

Kragi - ne crpi energiju koz konflikt

Bern - crpi energiju kroz konflikt

nsc - ne crpi energiju kroz konflikt

acid drop - crpi energiju kroz konflikt

Anhedonie - ume da crpi energiju kroz konflikt, i kad to radi svestan je toga

Sunce - ne crpi energiju kroz konflikt

Blady - ne crpi energiju kroz konflikt

Alexandermagic - ume da crpi energiju kroz konflikt, i kad to radi svestan je toga

eto to bi bilo to

ja vas ne poznajem ali nekako tako sam vas i doziveo ovde, sto svakako moze biti drugacije uzivo
By alexandermagic
Bwawo, barnići.

Imam dovoljno vlastite energije, zlobnici bi rekli i na pretek, ali volim drugima 'isisavati krv' češće direktno, a nešto rjeđe i na slamčicu, natenane. I to uvijek radim namjerno. :D
Korisnikov avatar
By Blady
Mogu konacno da odgovorim na pitanje :lol:

1. Nemam dnevnu sobu, ali ova dnevno spavaca soba koju upravo renoviram je kombinacija drveta, crne i sive boje, sa zelenim detaljima..

2. Garnitura mi je crno bela

3. Dominira crna

4. Moja kuca iz snova je Slika :lol:

5. Zelena
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Jedva čekam super objašnjenje ali-nisam-ja-rekao-da-je-zelena-za-konfliktne-nego-samo-ljudi-vole-da-se-svađaju-i-dobijaju-energiju-iz-konflikta-koji-bi-obojili-sobu-u-istu.
Korisnikov avatar
By blenta
meni omiljena boja tamno zelena
sa onih tacaka i dve osobe koje korvin ostavio
mislim da je oznacena sa FERN
Korisnikov avatar
By *deni*
Barni, od kad si prestao da komuniciraš sa mnom na Forumu, moja boja je crna i samo crna, po sistemu - crno, pa se ne vidi.
:gotika:
Korisnikov avatar
By acid drop
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409657#p2409657]barni011 napisao:[/url]na osnovu onoga sto ste napisali ispalo bi ovako...
neki od vas se poznaju pa eto....

KorvinOdAmbera - crpi energiju kroz konflikt

Kragi - ne crpi energiju koz konflikt

Bern - crpi energiju kroz konflikt

nsc - ne crpi energiju kroz konflikt

Anhedonie - ume da crpi energiju kroz konflikt, i kad to radi svestan je toga

Sunce - ne crpi energiju kroz konflikt

Blady - ne crpi energiju kroz konflikt

Alexandermagic - ume da crpi energiju kroz konflikt, i kad to radi svestan je toga

eto to bi bilo to

ja vas ne poznajem ali nekako tako sam vas i doziveo ovde, sto svakako moze biti drugacije uzivo
:roll:
Ja inače retko kad ulazim u konflikte uopšte.
Korisnikov avatar
By mOwbid
1.Zamislite vasu dnevnu sobu, kojom bojom bi ste je okrecili? - CRNOM

2.Zamislite vasu garnituru, koje je boje? -BELE

3.Vasa spavaca soba, koja boja dominira u njoj? -BELA

4.Zamislite vasu kucu ili zgradu iz snova, koje je boje? -BELE

5.Da mozete i morate okreciti planetu u jednu boju, koja bi to bila? -ZUTA
Korisnikov avatar
By bern

You with the sad eyes
Don't be discouraged
Oh I realize
Its hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410068#p2410068]starsailor napisao:[/url]ovih dana sam glupa, nemoj mi strelice, objasni mi :)
strelice idu on minimalno do maksimalno konfliktne boje, zelena je najkonfliktnija

ti si pomenula plavu, mada nisi odogovorila na pitanja, ne moze se na osnovu tvog posta odrediti...., upravo zbog toga sto si navela u svom slucaju da si nekada ovakva a nekada onakva...soba se ipak ne kreci svaki dan :)

bitno je odgovoriti na ta pitanja sa pocetka teme

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410079#p2410079]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410072#p2410072]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Zelena najkonfliktnija. :wundy:
da! bog je uredio da vidljivi spektar boja bude tako poređan nakon prolaska kroz prizmu:

http://apod.nasa.gov/apod/ap070624.html" target="_blank

iz toga proizilazi da je zelena konfliktna boja!

ah, svi ti neobuzdani, konfliktni biljojedi, vegani i hippie tree-huggers!
ti ili ne mozes da razumes ovo ili ne zelis ili uopste nisi citao sta sam napisao u onome dugackom postu

ili jednostavno trazis konflikt, ti jesi konfliktan i bez ovoga testa ja sam to uvideo, nacin kako ti krades energiju doduse ne poznajem te licno pa ne znam jer to radis namerno ili nesvesno, ali radis

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409756#p2409756]gnossi℮nn℮ napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2408998#p2408998]barni011 napisao:[/url]
Nadam se da vam je bilo interesantno i da se niste zamorili citajuci, trudio sam se da vam bude zanimljivo pa sam kuci napisao ovo pre nego sam otisao na internet.
:)
Meni je zanimljivo to što si napisao zato što doživljavam boje kao ličnosti.
smatraj sebe nadarenom osobom, malo ljudi ume to :)

onda ce ti ova tema dobro doci jer se bavi uzrokom necijeg karaktera, a to odredjuje energija

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410109#p2410109]*deni* napisao:[/url]Barni, od kad si prestao da komuniciraš sa mnom na Forumu, moja boja je crna i samo crna, po sistemu - crno, pa se ne vidi.
:gotika:
obecavas da neces vise onako pricati samnom?
kritiku i salu prihvatam.... ali onako ne

eto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410204#p2410204]acid drop napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409657#p2409657]barni011 napisao:[/url]

:roll:
Ja inače retko kad ulazim u konflikte uopšte.
ne bih rekao, bar po forumu, mada ti si odgovarao na pitanja ne ja

kada samnom razgovaras onda se to svodi na bacanje "otrovnih strelica"

ako ti je za utehu....radis to onda nesvesno

sto se tice cele ove teme, ja sam davno ovo zakljucio i primenio na ljude, nikada nije omanulo, ni u jednom slucaju

i ovo nije nista novo odredjivanja karaktera po bojama, samo sto se niko nije bavio u psihologiji uzrokom, a to je meni fetis :)

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410207#p2410207]mOwbid napisao:[/url]1.Zamislite vasu dnevnu sobu, kojom bojom bi ste je okrecili? - CRNOM

2.Zamislite vasu garnituru, koje je boje? -BELE

3.Vasa spavaca soba, koja boja dominira u njoj? -BELA

4.Zamislite vasu kucu ili zgradu iz snova, koje je boje? -BELE

5.Da mozete i morate okreciti planetu u jednu boju, koja bi to bila? -ZUTA
ne crpis energiju iz konflikta

bela je inace celokupna energija mnogi je i ne stavljaju u boje jer iz nje je ne moguce crpiti energiju, nema konflikta, ja je nazivam bojom jer u kontekstu energije ona je bitna kao i ostale.

ta boja je ekvivalent ljudima koji poseduju puno energije, lako se dopunjuju i to uglavnom iz "jedinstvenog izvora energije" od njih je tesko ukrasti energiju, ako se nauci odredjenim vestinama takva osoba moze i leciti ljude svojom energijom

zasto bi ti sve okrecila u belo?
zato sto ti ne treba energije kada bi te stavili u kiwi zelenu sobu na par dana verovatno bi odlepila :)

mowbid ti si mi ovde veliko iznenadjenje, prijatno
Korisnikov avatar
By starsailor
ali mene ne zanima konflikt tj dali ja crpim energiju ili ne.
ja sam mislila reci ces nesto u vezikada je plava omiljena i sto eto hocu da imam la casa azul
Korisnikov avatar
By mOwbid
drugarica mi radila nesto sa bojama, tj sa vratima pa sta se nalazi iza vrata itd... mnogo zanimljivo. i sve je to bilo vezano za moju licnost.
to ima malo vise smisla nego ova tema.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!