Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Azdaja
nije, covek iz zagreb grada...al, u sve se razume...

derane duso (od sad ti se 'vako obracam :) ), kad belo nije dovoljno belo? :))
Korisnikov avatar
By deran
azdaji-pa kako da kažem...kad nije... :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
nikog ne diskriminisem, trenutno...:)))
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da, da, himna se mora znati i nicice padati kada se intonira.
Dobro je sto je Srbija fudbalska velesila, takoreci, pa mozemo da dopustimo luksuziranje sa izbacivanjem igraca, jer imamo rasadnik talenata (kacmo rasni!).
Korisnikov avatar
By Kiborg
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386501#p2386501]smaug napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386474#p2386474]Kiborg napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386397#p2386397]smaug napisao:[/url]Samo jos nesto, nije rec o ugovoru nego o nekakavom 'sporazumu'.

I ne prisiljava ga samo Mihajlovic. Nego i Fudbalski savez Srbije koji je prvo pristao da se taj protivustavni i protivzakonski 'sporazum' napise i na njemu insistira, a onda je precutao i dozvolio Mihajlovicevo izivljavanje.
Velike su to i komplikovane reči za tvoj svađalački i pogan ton koji uneseš u svaku diskusiju u kojoj se pojaviš. Gledaj da se uzdržiš od njihove upotrebe, ne stoji ti.

Ništa tu nema ni protivustavno ni protivzakonito. I Ustav i Zakon o državnim obeležjima propisuju da to sve mora da se poštuje, a ne i KAKO.
Ja ne pricam o ustavu i zakonu nego o 'sorazumu'  koji je Mihajloviceva izmisljotina i koji nalaze da svi pevaju himnu. Koji je protivustavan i protivzakonit. Nego kad smo kod toga sta kaze Ustav za nesrbe koji postuju/nepostuju drzavna obelezja. Nista.
A ti pre nego sto pocnes da projektujes i radis ono sto meni prbacujes da cinim i potezes licna vredjanja procitaj sta pise. 

Cao.
Ne pričaš o Ustavu i zakonu, a kažeš da je nešto protivustavno, odnosno protivzakonito? Svaka čast. Podseti me na Otvorena vrata: Spremam piletinu sa struganim dunjama, al nit imam pile, nit imam dunje :D

Moraš da navedeš član Ustava i zakon i član zakona i odredbe sporazuma koje se sa njima kose. To je validna argumentacija. /al šta ti znaš o argumentaciji, bitno da se kontrira, zar ne?/

Inače, sve što u nekom zakonu nije eksplicitno navedeno kao kršenje zakona nije protivzakonito. Ako nađeš član koji sankcioniše pevanje državne himne svaka ti čast.

Učešće u reprezentaciji je dobrovoljno, ima svoja pravila i hijerarhiju. Ako nećeš da ih poštuješ, ne moraš da učestvuješ. Prosto ko pasulj.
Korisnikov avatar
By smaug
A ja lepo rekla cao…

Zanimljivo je da neko ko je napisao ovo:

''I Ustav i Zakon o državnim obeležjima propisuju da to sve mora da se poštuje, a ne i KAKO.''

i ovo

''Inače, sve što u nekom zakonu nije eksplicitno navedeno kao kršenje zakona nije protivzakonito’’

Od drugih trazi agrumete.

Ja moram odmah da kazem da ovakve argumente kao sto su tvoji zaista ne mogu da ti dam. Mada nije da nisam vec natuknula u kom grmu lezi zec. I mislila sam da je to dovoljno.

Ali evo zasto je postojanje tog sporazuma I onog dela koji obavezuje da se peva himna problem. I zasto je ponovo, po milioniti put na forumu, vazan kontekst.

Adem Ljajic je Bosnjak. To da u reprezentaciji ima igraca koji nisu Srbi (I koji nisu pravoslavne veroispovesti) FSS I Mihajlovic znaju. Oni takodje znaju I reci himne ciji delovi glase ovako:

Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже храни,
српске земље, српски род!

Сложи српску браћу драгу

а најјачи српству град.

Нек на српској блиста грани

Нек на српско ведро чело

Благослови Србу село

Боже спаси, Боже храни

Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај

Отаџбину српску брани
пет вековне борбе плод
Боже спаси, Боже брани
моли ти се српски род!”

Sad ja ovde mogu da pitam a kako to da je ova pesma u kojoj se eksplicitno obraca bogu himna RS, a da npr Clan 11 Ustava kaze da je RS svetovna drzava, ali necu.
Jer iako se ovom himnom potencira jedan narod ona je ta koja se intonira. Onaje je himna Republike Srbije sto kaze I Ustav u clanu 7.

I to je ujedno, koliko znam, jedini put da se himna pominje ( dakle ovo ‘ustav propisuje da mora da se postuje’ je zanimljiva stavka; a zakon o drzavnim obelezjima propisuje izgled i upotrebu grba, zastave i himne. To se u heraldici I veksilologiji zove‘standard’. I odredjeni standard se usvaja. Postoje razliciti za razlicitu upotrebu.. Kad je himna u pitanju odlucuje se o solo verziji, instrumentalnoj verziji, notnom zapisu za muski I mesoviti hor – tj o verzijama koje moraju da se koriste kada se hima intonira u tzv zvanicnim prilikama)

I da se vratim na kontekst ove price:

Pravljenje sporazuma (I insistiranje na njegovom sprovodjenu) sa timom/ reprezentacijom u kojima ima igraca nesrpske nacionalnosti kada se to zna I kada se znaju reci himne (za koju se takodje zna da ce pri intonaciji apsolutno biti postovana mirnim stajanjem) je protiv na primer clana 76, 77 pa ako hoces I clana 78.

Ovo nije prosto kao pasulj I ovo nije ‘jedan covek je negde na svetu potpisao nesto cega se posle nije pridrzavao pa zbog toga snosi posledice’’.

Naravno da su I ostali argumenti (da je Ljajic prekršio dokument koji je potpisao i time pokazao neprofesionalizam, da je valjda bitinije da se igra fudbal a ne da se peva, da reprezentacija ima mnogo vece probleme, da je Mihajlovic dok je bio igrac bio poznat po nedisciplini, da je bio Arkanov prijatelj koji je (Arkan) u svom asortimanu imao i batinanje ljudi dok ne nauce reci Boze pravde, …) vazni i validni.
Samo su meni oni mnogo manje vazni od 'sporazuma', a neki mi se cine I kao posledica postojanja istog.

I ja razumem da ti ovo ne razumes.

Ali to nije moj problem.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Razumem ja da ti braniš njegova bošnjačka prava i da si napljampala sve to da odbraniš ista. Ali tu nema nikakvih elemenata prinude, igranje u reprezentaciji nije osnovno ljudsko pravo, da bi bio prekršen ustav izbacivanjem iz nje, a zakon ne zabranjuje pravljenje ugovora koji predviđaju pevanje himne, tako da tvoje tvrdnje ne stoje.
Da se malkice razumeš u to o čemu pričaš, i da ne nastupaš sa teze da je svako ko pljuje po Srbiji i Srbima automatski u pravu mogla bi da razgraničiš neke stvari, ovako razumem tvoj hendikep.

A što se himne tiče, složiću se s tobom da je diskriminatorska i odvratna i da je ni ja ne bih pevao. Ali protivpravnosti o kojima pričaš - ne postoje.

Mada, čekamo *denija* sa ekspertskim mišljenjem, da li postoje osnove za tužbu protiv FSS ili RS.
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386760#p2386760]smaug napisao:[/url]

Pravljenje sporazuma (I insistiranje na njegovom sprovodjenu) sa timom/ reprezentacijom u kojima ima igraca nesrpske nacionalnosti kada se to zna I kada se znaju reci himne (za koju se takodje zna da ce pri intonaciji apsolutno biti postovana mirnim stajanjem) je protiv na primer clana 76, 77 pa ako hoces I clana 78.
Clanovi Ustava koje si navela nemaju veze sa tvojom pricom koja je potpuna besmislica. Nijedan od tih clanova ne pominje himnu.

Dovoljno je ukucati Ustav Srbije na google i procitati sta pise u clanovima Ustava 76, 77 i 78.

U clanu 76 pise da se nacionalnim manjinama jemci ravnopravnost pred zakonom i jednaka zakonska zastita.

Clan 77 ima jos manje veze sa ovom temom. Tu pise da pripadnici nacionalnih manjina imaju, pod istim uslovima kao ostali gradjani, pravo da ucestvuju u upravljanju javnim poslovima i da stupaju na javne funkcije. Pri zaposljavanju u drzavnim organima, javnim sluzbama, organima autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave vodi se racuna o nacionalnom sastavu stanovnistva i odgovarajucoj zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina.

Clan 78 zabranjuje nasilnu asimilaciju pripadnika nacionalnih manjina.Zabranjeno je preduzimanje mera koje bi prouzrokovale vestacko menjanje nacionalnog sastava stanovnistva na podrucjima gde pripadnici nacionalnih manjina zive tradicionalno i u znacajnom broju.

Nije mi jasno kojim si to spletom asocijacija povezala recimo stupanje na javne funkcije u drzavnim organima ili nasilno menjanje nacionalnog sastava stanovnistva sa ovim konkretnim slucajem.
Korisnikov avatar
By smaug
@ Kiborg Nema elemenata prinude ali ima elemenata kazne...Znimljivo.
A tek ne znam odakle tuzba protiv Fss i RS. :neznam:

Meni je ok da se ti ili bilo ko ne slaze.
Samo mi nije jasno zasto trazis argumente ako ih ne uzmes kako su napisani, ako sam ne razgovaras argumentovano i ako su jedini argumenti oni ad hominem.

@Kartografija =- ja te clanove Ustava nisam navela kao one koji pominju himnu. Takodje sam navela da koliko znam samo jedan clan, Clan 7, pominje himnu.
Nisam sigurna da si procitao/procitala sta sam napisala.
By kartografija
U clanu 7 Ustava Srbije doslovno se kaze sledece:

Republika Srbija ima svoj grb, zastavu i himnu.
Grb Republike Srbije se koristi kao Veliki grb i kao Mali grb.
Zastava Republike Srbije postoji i koristi se kao Narodna zastava i kao Državna zastava.
Himna Republike Srbije jeste svečana pesma "Bože pravde".
Izgled i upotreba grba, zastave i himne, uređuju se zakonom.

Od tebe je u ovoj diskusiji trazeno da navedes koji clanovi Ustava Srbije su prekrseni od strane selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Ti si navela clanove Ustava 76, 77 i 78. Napisala si doslovno sledece : ''Pravljenje sporazuma (I insistiranje na njegovom sprovodjenu) sa timom/ reprezentacijom u kojima ima igraca nesrpske nacionalnosti kada se to zna I kada se znaju reci himne (za koju se takodje zna da ce pri intonaciji apsolutno biti postovana mirnim stajanjem) je protiv na primer clana 76, 77 pa ako hoces I clana 78. ''

U prethodnom mom postu je citiran bas taj deo tvog posta, a zatim navedeno sta u tim clanovima pise.

Pitam te ponovo kojim spletom asocijacija si povezala zaposljavanje nacionalnih manjina ili nasilno menjanje nacionalnog sastava stanovnistva sa ovim konkretnim slucajem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386761#p2386761]Kiborg napisao:[/url].....i da ne nastupaš sa teze da je svako ko pljuje po Srbiji i Srbima automatski u pravu mogla bi da razgraničiš neke stvari, ovako razumem tvoj hendikep.
ovo je dovoljno da sam sebe diskreditujesh, Kiborg.
znachi, ti si ubedjen, ti znash da smaug "nastupa sa teze da je svako ko pljuje po Srbiji i Srbima automatski u pravu" ?? :odbij:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386761#p2386761]Kiborg napisao:[/url]
A što se himne tiče, složiću se s tobom da je diskriminatorska i odvratna i da je ni ja ne bih pevao.
i, tipichno, druga krajnost. idesh po stereotipu, tipichno kombinatorski smiloshevicevsko-udbashki. kombinujesh neposhtovanje prava Nesrba te nazivanje onih Srba koji se suprotstavljaju tom stereotipu "da im je svako ko pljuje po Srbiji i Srbima automatski u pravu...." na jednoj strani, s ochito inherentnim osecajem nize vrednosti zbog samog pripadanja srpskoj naciji kroz, paradoksalno ili ne, vredjanje stare srpske himne, koja jeste romanticharsko nacionalistichka ali ne mora nuzno biti agresorska ni shovinistichka pa stoga ni odvratna, na drugoj strani.

a, sve to je off. jer nit' je Adem svojim nepevanjem srpske himne pljunuo po Srbiju i Srbima niti se himna mora pevati (glupi ugovor na koje Mihajlovic insistira i jeste glup) nit' je himna nuzno odvratna.
Korisnikov avatar
By bern
mali novopazarac se prevario što nije dobro čitao ugovor, to stoji. možda ga nije čitao jer mu kao sportisti čitanje ne ide (šalim se) ili mu je jedino bilo bitno za igra za nacionalni tim, a ugovor kakav kod da je (sad se već ne šalim)?

i ko je sastavljao taj ugovor uopšte? nešto ne vidim da SVI fudbaleri stranih timova pjevaju himnu "kao da im piše u ugovoru"? wtf?

i kako se ademova privrženost matičnoj državi mjeri sa "čistim srpskim fudbalerima" koji ne žele da igraju za reprezentaciju?
Korisnikov avatar
By svejedno
ali sustina cele price zaista nije u 'ljudskim pravima', 'srBstvu', levo-desno, no u samom jebenom sportu.

duda ivkovic npr. nije ni zvao neke igrace jer ih je procenio kao 'remetilacki faktor'. a bili bi od koristi reprezentaciji, kada se gleda samo sportska strana. i propadosmo na prvenstvu. al ja se i dalje slazem da nije trebalo da ih zove.

..

prosto -- selektor moze da zove koga oce, da izbaci koga oce, zbog cega god oce.

tako funkcionise sport.

..

ja sam skroz za da se menja robovlasnicko uredjenje svih sportova.
ali sa druge strane, ja smatram da ni sportisti, ni glumci, ni pevaci ne zasluzuju tolike milione. ni umetnici, cak. iako se licno ne bih bunio, jer sam stoka licemerska.

jos manje mislim da njihovi menadzeri zasluzuju .....ista.

..

uopste, ja sam za da se rusi sve sto ima veze sa kapitalizmom, a posebno prodajom ljudi, ma kako to fino bilo upakovano.

i sport je, sa te strane, jedna od najgorih mogucih kapitalistickih manifestacija. po meni, jel.
+ je 'opijum za mase', odn 'hleba & igara' gladijatorska distrakcija.

u kojoj i sam ponekad uzivam, ne kazem. jer sam licemerna stoka.

..

a ovde.....blah. komedija. u sv sl - sport je tako uredjen. trener je bog. i sta trazi to i dobije. i moze te izbaci iz tima jer mu se ne svidja boja tvojih ociju.

i mali je potpisao ugovor i sebe u startu onemogucio da daje ozbiljne pituzbe na stavku 'himna'.

..

sad je samo fusnota, a cela ova prica je samo jedan malecni simptom svega sto je sjebano u sportu.

..

aj rusimo kapitalizam.
Korisnikov avatar
By spliff
^ sve objashnjeno

jedna mala primedba:
adem nije izbachen iz reprezentacije
on nikada nije ni bio standardni prvotimac
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2386580#p2386580]Wilhelmina napisao:[/url]Da, da, himna se mora znati i nicice padati kada se intonira.
Ko kaze da se mora znati himna. Niti se mora znati himna, niti se mora pevati himna, niti se mora igrati u reprezentaciji. Medjutim, ako hoces da igras onda slusas selektora.

Jos samo fali da neki forumski ''eksperti'' utvrde da je igranje u reprezentaciji Ustavom zagarantovano.

Evo nasa vrla pravnica smaug je zakljucila da je povredjen clan 78 Ustava koji zabranjuje vestacko menjanje nacionalnog sastava stanovnistva u krajevima gde zive nacionalne manjine. Dakle, tu ima posla i za Hag.
Korisnikov avatar
By Herald
@kartografija Ako ne budes otpevao himnu boze pravde 50 puta do 24h raspasce se srpsko nacionalno bice. Sve je na tebi :)
Korisnikov avatar
By smaug
Ali Heralde ti nisi selektor...
Korisnikov avatar
By Herald
То ꙋ мом ѹговорꙋ не пише. :awesome:

Адем је испоштовао хришћанство за расликꙋ од осталих. Не ѹзимај ѹзалꙋд имена Јахве, Бога свога, јер Јахве не опрашта ономе који ѹзалꙋд изговара име његово. Зар је важнији ѹговор са папиром него са Јахветом?
Korisnikov avatar
By smaug
Da ali ko je Jahve? Gde on trenira? Za koga igra?
Adem nije ispostovao Srbiju, ugovor i selektora. Kraj price.

Ali evo ovi maturanti sto su blokirali ulice znaju sve reci the Himne. Ne znam da li je Sinisa obavesten.
Korisnikov avatar
By Herald
Ꙋ сваком слꙋчајꙋ време истиче :evilgiggle:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!