hm.
kanda se nesto razumem i u taj sport i sve te gluposti, bio nekad davno neki basketash i sve to, i to 'trenirajne strogoce' ima svoje utemeljenje u ...sportskoj psihologiji, recimo, posebno u timskom duhu i blahovi zjumovi. ma koliko banalno deluje da to radi na ovaj nacin, sve banalnosti mogu da imaju svoju ...svrhu.
no, posto zaista ne znam nista o sinisi kao treneru, to dal ce on sada uspe da stvori tim & ekipu il samo glumi ludilo, to cemo tek da vidimo rezultatima & igrom.
to sa sportske strane.
..
lm - klinac je potpisao ugovor, ugovor je takav kakav je, bio glup ili ne - nije trebalo ga potpise ako ima probleme sa himnom.
a mogao je i pre potpisivanja da kaze 'imam problem sa ovom stavkom' etc. pa bi eventualno (mada malo verovatno) tu moglo nesto da se resi. al u svakom slucaju, trebalo je pre potpisivanja da dA prigovor.
sve to nije uradio, no je potpisao bez prigovora. pa prekrsio ugovor.
kraj price, sa pravne & profesionalne strane.
..
no, kapiram da uziva u publicitetu sada, nije mu ovo nesto mnogo glup potez - pola srbije ce ga voli & podrzava, pola ce ga tera u pm.
al polovinu je obezbedio, i naslove u novinama.
zanimljiva strana price, sa publicitet strane.
..
a sto se samog teksta himne tice...blah. identicna himna engleskoj, lol, boze cuvaj kralja (kraljicu),
jedina razlika je sto mi nismo monarhija
(btw, sad proverio - u textu engleske himne pise i 'da smrvimo pobunjenike shkote'

)
americka pominje da je americki moto 'u boga verujemo', francuska je takva kakva je, i uopste, sve himne u principu imaju mnogo glup text.
to je to sto se texta tice. sve himne sveta su 'diskriminatorske', manje vise. ne vidim neki specijalni problem u ovoj, u poredjenju sa drugima.
..
lm, moze nekome se svidja, ne svidja, blahovi zjumovi -- to je himna. ko sto je tomislav predsednik. ko sto ce bota biti premijer. svidjalo se to nekome ili ne.
i ugovor. i jbg.
..
smesna prica. mnogo.