Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Joj ne mogu, plakacu koliko mi smesno :/

Bolesna sam
Korisnikov avatar
By Srklet
evo situacija od sinoć: stojimo frend i ja u multipleksu pred posterom filma 'this means war', te komentiramo tko je više sexy - chris pine ili tom hardy. (tom hardy, naravno :bale: )
pored nas čeka neka cura i pomalo zbunjeno percipira da tu neka dva pedera nešto pričaju. neka.

zato sam, između ostaloga, out.
Korisnikov avatar
By Srklet
ormar je opterećenje. biti out nije. baš kao što ilustrira moj primjer iznad. ^^
By Paris
svako ima svoje razloge zasto je ormar ili out, ja samo da kazem da se ne treba opterecivati :kokice:
Korisnikov avatar
By kurac
ono sto ja nikad necu razumjeti kod ormara je taj paralizirajući strah da budes gej pred drugim pederima...ono, staviti slike lica na gej portalima i slično...ako mi druge stvari nekad jesu bile problem, taj nikad nisam imao. prvo sto sam bio napravio kad sam registrirao na gej.hr...tamo neke 2002/03, stavio sam svoju sliku s nekakvog srednješkolskog druženja. tad jos nisam poznaovao ni jednog pedera i ako je ista bio zdrav put kojim trebam poci, odmah mi je bilo jasno da se trebam poceti oslobađati svih usađenih sranja i da zapravo nema bezbolnijeg nacina od stavljanja slika na profil s namjerom da upoznam neke slicne i vec emancipirane ljude, ostalo se nekako moralo dogoditi, ako sam nisam bio spreman, ucinio sam da me situacije ucine spremnim, vec cu se nekako nositi s njima. tako sam se roditeljima zapravo bio prisiljen outati nakon sto je frend koji je bio tjedan dana kod mene, zavrsio na dnevniku izvještavajući o gay bashingu koji se tih dana dogodio u zagrebu. u biti sam sam sebe stjerao u kut, nisam dozvolio da moj socijalni i intimni zivot pati samo zato jer se ja nisam bio u stanju sam sukobiti s roditeljima...a tako sam htio.

strah vas treba motivirati da ga se oslobodite, ne da u njemu marinirate bljutavu kašu vašeg nepodnošljivog života. :kopanos:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
@paris: pretpostavljam da nisi aut jer osoba sazna koliko je opterecujuce biti u ormaru samo kad iz njega izadjes.
Korisnikov avatar
By Steevy
grozno je živjeti životom drugih. grozno je živjeti u nastojanju da se nekome dopadneš......
Korisnikov avatar
By HalfJack
Popeye napisao:(tom hardy, naravno :bale: )
Hate to burst your bubble, ali Tom Hardy je nizak. Ima 175 cm. :giggle:

OT: Outanje je bitno. U suprotnom poludiš. Enough said.
By Paris
@Anhedonie-lose pretpostavljas.

Imala sam cimera gaya tako da znam sve vase muke.
By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357387#p2357387]Popeye napisao:[/url]chris pine ili tom hardy. (tom hardy, naravno :bale: )
Chris Pine, pobogu. :drama:

:lol:

Anyway, kad već delimo utiske o tome zašto je dobro biti aut: Zato što ni ne primećuješ koliko te ormar guši. Nivo frustracije i samoprezira se samo uvećavaju. Srećan život i život u ormaru su dva antagonistička pojma.

Nažalost, imam primer u svom životu jedog takvog dečka i žao mi ga je jer nije svestan koliko sebi može da pomogne na dugi rok autovanjem, a ovako se nivo nezadovoljstva sobom i svetom oko sebe samo uvećava. I to do te mere da mi je teško da razgovaram s njim jer šta god da mu kažem, on odbija da razume. :shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
you're probably being nice to him. :odbij:
kad je sve racionalno izreceno, pa i vise puta ako treba, onda ne treba vise gubiti vrijeme na objasnjavanje, nego treba poceti vrsiti moralni pritisak i emocionalne ucjene. sad but true, ljudi vecinom bolje reagiraju na to nego na racionalne argumente. ^^
By Glasnik
I'm always nice to people. :giggle:

Sad ozbiljno. Taj nivo pesimizma mi je jako teško da probijem. I bukvalno koliko se god trudio da prebacim stvar na pozitivu i neko optimističko viđenje budućnosti, on uspe da tri puta gore uzvrati. Pitam se da li je vredno da nastavim da se trudim jer nisam siguran da sam sposoban da ''menjam taktiku'' i ucenjujem nekoga. :shrug:

Mada ko zna? Ako mi prekipi jedan dan...
Korisnikov avatar
By Srklet
ali zasto prebacivati stvari na pozitivu? :hmm:
baš suprotno: predstavi mu najgoru moguću sliku njega, njegovog života i budućnosti pod utjecajem ormara. al kad kažem najgoru, tu ne mislim samo na, štajaznam, karijeru, nego na to da će potpuno moralno propasti kao osoba, da će biti bezvrijedan bez obzira na mogući vanjski uspjeh. sve sto on percipira kao njegov nedostatak i neuspjeh predstavi kroz prizmu ormara. a naravno, pomaze i da sebe uzmes kao primjer, al ne kao uzor nego kao ogledalo njegova kukavicluka. potrebno je povecati griznju savjesti zbog toga sto nije out, da bude veca od griznje savjesti zbog toga sto je gej.
(doduse, aut ljudi koji su u suštini i dalje autohomofobi su mi manje dragi od ormaruša koje nisu autohomofobi; iz osobne perspektive, a ponekad i političke ^^ )

long story short, ljude nekad lakse pobijedis njihovim oruzjem nego svojim. :cookie:
By Glasnik
Pa po prirodi uvek volim da gledam stvari pozitivno. (Ništa novo, jel. :D ) Te tako i kad pričam o tome zašto ne treba biti u ormaru, uvek idem tim putem, tj. navodim šta je sve to dobro što proizilazi kao rezultat izlaska iz istog.

Ali ovo što si napisao je svakako za razmišljanje. Iako tu postoji još par faktora, a to je da svako ima drugačiju situaciju u porodici i ne mogu ja nekoga da osuđujem što se ne autuje a znam koliko može na loše da mu izađe, plus što smo svi različite ličnosti te je on skloniji pesimističkoj viziji svega.

Cost/benefit analiza će morati da se odradi ovde pa ću videti šta mi je činiti jer smo poslednju komunikaciju završili oštro time da će glasati za DSS. :shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
da bude jasno, ne treba nitko nikoga natjerati na autanje. ali ponekad nije loše natjerati ljude da se sami natjeraju autati. ^^
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357586#p2357586]Glasnik napisao:[/url]

Cost/benefit analiza će morati da se odradi ovde pa ću videti šta mi je činiti jer smo poslednju komunikaciju završili oštro time da će glasati za DSS. :shrug:
:lol:

to ne mora ništa značiti. jedan danas veliki prajdizan je kao 18godišnjak 2007. glasao za HDZ. dvije godine kasnije se smijao sam sebi.
By Glasnik
Je l' 2007. bio ormaruša? :lol:

Ma znam, to sam čisto naveo ovako. :D
Ide savršeno uz celu njegovu trenutnu psihičku situaciju.
Korisnikov avatar
By lenica
Ja se out-ovala svim drugaricama(a tek skoro zapravo i sebi)i svi su sjajno prihvatili!Kevi hocu onda kada budem imala zbog cega tj koga,pa kako prihvati,prihvatila je...Ne zelim da zivim u strahu da ce se saznati nesto sto je sve samo ne strasno.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Učinio sam to. Autovao sam se bratu. Ne znam zašto sam odabrao baš ovo rano jutro za to ali jesam. Sedeli smo na kauču ni metar jedan od drugoga. Osećao sam kao da će srce da mi iskoči, u glavi su mi odzvanjali otkucaji. Skupio sam snage i počeo drhtavim glasom nešto da pričam. Ni sam nisam siguran šta tačno. Sećam se samo poslednje rečenice."Ja sam homoseksualac."
Nije ništa rekao i samo me je gledao neko vreme u oči. Onda je prišao i zagrlio me jako i poljubio, pomislio sam da će mi kosti popucati od jačine zagrljaja. Nisam mogao da se suzdržim, zaplakao sam. On nije plakao. Ostali smo tako zagrljeni nekoliko minuta.
Te moje suze su bile suze olakšanja.
Onda smo počeli razgovor. Nekoliko puta me je pitao da li sam siguran u to, pa kako to, uopšte ti se ne sviđaju devojke i sve tako. :)
Složili smo se da ova spoznaja ništa ne menja u našim životima. Sve ostaje kao što je i bilo. Morao je na posao pa smo se dogovorili da ćemo posle razgovarati. Spremio se i otišao a na odlasku me još jednom zagrlio i poljubio.

Odgovoriću na pitanje autora teme, zašto je uopšte bitno autovanje. Meni je bitno zbog iskrenosti, savesti, bliskosti, istine, nade...Potvrdio sam ko sam i šta sam ja i uverio se ko je i šta je, u ovom slučaju moj brat. I pored svih briga i neprilika koje me snalaze u životu ili koje će me tek snaći znam da sam ipak sretan i bogat čovek jer mi je brat jedno divno ljudsko biće. Znao sam da će mi pružiti podršku ali sam se ipak bojao da ću njega nekako time povrediti. To je moj baćko. :radosnice: (stvarno plačem dok pišem ovo)
Korisnikov avatar
By Hys.
Joj bre divno!I bre sto mi nesto srce puno kad procitam ovako nesto <3
By Glasnik
Shorty, you go, girl! :lol:

Sad ozbiljno, najiskrenije se radujem zbog tebe. :)

Biće sve to super!

:zastava:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!