Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Novi Sad -- U napadima na navijače Hrvatske u Novom Sadu i Rumi jedna osoba povređena. Oštećeno 15 vozila. MUP: Privedeno 9 osoba. Veljović se izvinio zbog napada.

Do sukoba je došlo nakon sinoćne utakmice u rukometu između Hrvatske i Francuske.

Prema saznanjima B92, nakon rukometne utakmice navijači Hrvatske su organizovano, kolima, krenuli ka granici sa Hrvatskom, ali ih je u jednom trenutkum, kod Veternika, presrela veća kolona automobila, srpskih registarskih tablica, i preprečila im put.

Kako se pretpostavlja, između 30 i 50 huligana izašlo je iz svojih vozila i počelo da razbija šoferšajbne na hrvatskim automobilima. Kako takođe nezvanično saznajemo, huligani su koristili palice, pa čak i sekiru u razbijanju automobila hrvatskih navijača.

Mediji prenose da je u Rumi zapaljen jedan kombi i da je jedan putnik uboden nožem.

Hrvatski navijači s kojima je dopisnik B92 iz Novog sada razgovarao, kažu da je ceo napad na njih izgledao kao veoma dobro organizovan, s obzirom na to da su napadači tačno znali put kojim će se navijači kretati. Oni dodaju da su u šoku kao i da se neki od njih morali da prime lekove za smirenje.

"Bilo je užasno. Odjednom su se stvorili kraj auta. Bili su maskirani s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa. Odjednom su počeli bacati kamenje. Jedan kamen me pogodio u vrat. Ubrzali smo do prve benzinske pumpe i stali", ispričala je za zagrebački "Jutarnji list" Renata Bičanić iz Županje.

Napad je osudila i Demokratska zajednica Hrvata. "Ovo je loša slika koja ne doprinosi dobrosusedskim odnosima", navedeno je u saopštenju zajednice Hrvata, koja je istakla da su ti navijači "došli da podrže svoju reprezentaciju, a ne da budu fizički napadnuti od grupe huligana u gradu koji je nekada bio primer tolerancije i suživota".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=576858
Korisnikov avatar
By Stripi
Ma nije valjda da se I to dogadja u Srbiji?
U iscwkivanju sam Sheytanovog vidjenja cijelog dogadjaja.
Korisnikov avatar
By Tungi
Hrvati su oduvek voleli Novosađane i Vojvođane uopšte. Nešto se ne sećam da su takvih incidenata imali u ostalim delovima Srbije. I šta sad? Srbi su mnogo puta bili napadani što verbalno, što fizički, pa se to nekako guralo pod tepih i nije se pridavao neki veliki značaj od strane hrvatskih medija. Ne branim ni jednu, ni drugu stranu. Potpuno sam indiferentan što se tiče ovakvih izgreda. Naviknuti smo, je li.
Mada... Mnogo su mi gore uvrede poput 'Srbe na vrbe' kao što je bio slučaj u Splitu za vreme teniskog meča između Hrvatske i Srbije i uopšte, takav vid 'nasilja'.
Prejadno je sve to. I s jedne i s druge strane. :shrug:
Žao mi je što se ovakve stvari iznova i iznova ponavljaju.
I vaši i naši navijači se makljaju i medjusobno, sa pristalicama protivničkih klubova. Zašto bi onda ovo bilo toliko važno, mada je za osudu i u potpunosti se slažem sa predhodnim postom Tungija.

Mnogo su teži ispadi bili - ne samo navijača - u Hrvatskoj protiv Srba, nego što je ovaj srpskih prema hrvatskim u NS.

No, bitno je da su Hrvati odmah požurili da dogadjaj preuveličavaju, a ministarstvo spoljnih poslova uruči protestnu notu srpskom ambasadoru u Zagrebu.

Šta li je tek naša država trebalo da radi povodom učestalih napada na preostale srpske svetinje po Hrvatskoj ili poruke "Srbe na vrbe"... no, mi se uglavnom nismo oglašavali da ne bi kvarili izglede Hrvatske za ulazak u EU... Kako nam se vraća vidimo, a tek ćemo videti! Mene od Hrvata više ništa ne može da iznenadi!
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348698#p2348698]Sheytan napisao:[/url]
Mnogo su teži ispadi bili - ne samo navijača - u Hrvatskoj protiv Srba, nego što je ovaj srpskih prema hrvatskim u NS.

No, bitno je da su Hrvati odmah požurili da dogadjaj preuveličavaju, a ministarstvo spoljnih poslova uruči protestnu notu srpskom ambasadoru u Zagrebu.

Šta li je tek naša država trebalo da radi povodom učestalih napada na preostale srpske svetinje po Hrvatskoj ili poruke "Srbe na vrbe"... no, mi se uglavnom nismo oglašavali da ne bi kvarili izglede Hrvatske za ulazak u EU... Kako nam se vraća vidimo, a tek ćemo videti! Mene od Hrvata više ništa ne može da iznenadi!
Ma stvarno...Da nije mozda ono kad je Batica uhvatio za jaja Jarica?
Poruke-Srbe na vrbe?...Ma da, mi nemamo uopste nikakve poruke za njih osim sto ih samo psujemo i gadjamo nas sve nacine...

I kakve sad ima veze to sto su oni glasali za EU osim sto je samo nasa mrznja veca prema njima?

Mene od tebe vise nista ne moze da iznenadi.

p.s.Koja god drzava da je bila osudila bih ovde samo nas.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348698#p2348698]Sheytan napisao:[/url]I vaši i naši navijači se makljaju i medjusobno, sa pristalicama protivničkih klubova. Zašto bi onda ovo bilo toliko važno, mada je za osudu i u potpunosti se slažem sa predhodnim postom Tungija.

ma da
srbe na vrbe je problem
a ubij, zakolji... to je sasvim ok
crkni
:P
s navijacima je uvijek tako. nije da odobravam ili opravdavam, nego nisam nimalo iznenadjen. ista ekipa koja je napadnuta u novom sadu bi u osijeku ili zagrebu napadala navijace iz srbije.
nema tu zrtava, nego su svi počinitelji. :)
NAJNOVIJE: Privedeno 12 osoba zbog napada na Hrvate

Srpska policija do sada je privela 12 osoba zbog sumnje da su učestvovali u napadima na navijače hrvatske rukometne reprezentacije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas povodom ovog napada u Novom Sadu da policija već preduzima mere na utvrđivanju činjenica, kažnjavanju vinovnika, kao i zaštiti navijača iz Hrvatske.

Dačić je, takođe, istakao da je potrebno da se hrvatski državljani prilikom dolaska u Srbiju na granici prijave kao navijači kako bi dobili policijsku zaštitu.

Direktor policije je Tanjugu rekao da je u toku indentifikacija osumnjičenih za sinoćnje napade.

Direktor srpske policije je naveo da su u incidentima lakše povrede zadobila tri hrvatska državljana.

Veljović je ukazao da je u stalnom kontaktu sa ambasadom Hrvatske i kolegama iz te države.

Povodom ovog događaja oglasio se saopštenjem i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

On je u ime grada izrazio žaljenje zbog incidenata koji su se desili u utorak uveče, posle odigrane utakmice između reprezentacija Hrvatske i Francuske na Evropskom rukometnom prvenstvu, čiji je Novi Sad jedan od gradova domaćina, navedeno je u saopštenju.

Napominjući da je Novi Sad ugostio nekoliko hiljada navijača iz Hrvatske i da su se Novosađani svih ovih dana trudili da budu dobri domaćin, Pavličić je dodao da je grupa huligana “organizovano i smišljeno izazvala incidente u želji da pokvari sjajnu atmosferu koja je vladala za vreme i nakon utakmice”.

Na više lokacija su napali hrvatske navijače koji su se svojim vozilima vraćali kući, naveo je gradonačelnik i naglasio da je takvo ponašanje direktan napad na Grad Novi Sad.

“Većina huligana nije iz Novog Sada, već je u naš grad došla smišljeno, da napravi incidentete i naruši sjajnu atmosferu i duh tolerancije koji neguje naš grad”, istakao je Pavličić i dodao da su oni time “nanali štetu, ne samo hrvatskim navijačima, koje su bestidno napali, već i Gradu Novom Sadu i Republici Srbiji koji se iskreno trude da uspostave dobrsusedske odnose”.

Napad se desio sinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik i prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan".

Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli, i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Mediji su javili i da je oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.

Još dvoje navijača potražili su medicinsku pomoć, jer su pogođeni kamenom u glavu.

U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu.

Razbijeno je najmanje 15 automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje.

"Bilo je užasno. Ođednom su se stvorili kraj auta. Bili su maskirani s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa.
Ođednom su počeli bacati kamenje. Jedan kamen me pogodio u vrat.
Ubrzali smo do prve benzinske pumpe i stali", ispričala je za zagrebački "Jutarnji list" Renata Bičanić iz Županje.

Vlasnik pumpe Miloš Jakšić je svim državljanima Hrvatske koji su se zaustavili ponudio pomoć i počastio ih pićem, prenosi list.

Mediji navode da je i u samom Novom Sadu bilo incidenata, jer su nasilnici skidali registarske tablice sa automobila iz Hrvatske i sprejom ispisivali srpski simbol četiri S.

Hrvatska se sinoć plasirala u polufinale Evropskog prvenstva i u petak i nedelju će odigrati dva susreta u Beogradskoj areni.

Na dva susreta na Spensu, hrvatsku reprezentaciju bodrilo je oko 4.000 navijača, a večeras ta reprezentacija igra meč sa Mađarskom.

Pojedini mediji su pisali i da su neki navijači Hrvatske prethodnih dana vređali volontere na Spensu, da su uzvikivali uvredljive parole u samoj dvorani, kao i da su pre dva dana navodno napali i maskotu prvenstva ispod koje je bio 15-ogodišnji dečak.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348705#p2348705]Popeye napisao:[/url]s navijacima je uvijek tako. nije da odobravam ili opravdavam, nego nisam nimalo iznenadjen. ista ekipa koja je napadnuta u novom sadu bi u osijeku ili zagrebu napadala navijace iz srbije.
To sam i ja htio reći.
Nikakvo larmanje zbog toga, nego samo ukazivanje na jednostavnu činjenicu.
off: ovde je bio jos jedan post identican prethodnom...

@Orlandu preporucujem da se iskesi u facu (ne u bulju) onima koji su "napravili" ovaj traljavi forum (ako ima ono sto nema da to ucini :pickice:).
Traljavom, sa sve automatskim logout-om i blabla pregrst pocetnickih gresaka, pa se desavaju stvari kojima je @Orlando brze bolje polizao dupe :bljak:
(toliko off-om o tvom off-u koji je u duhu novosadskih "navijaca")

:piski:

ont: navijanje ima svoju lepotu kao i sport naravno
pravi navijaci su odraz duha i kulture jednog tima i grada iz koga su - pod uslovom da su navijaci a ne huligani
lepo navijanje se moze videti kod grobara i medju zemunskim navijacima
a da nam nije huligana na utakmice bi mogli porodicno, sa decom kao sto to rade normalni ljudi

:litvanija: :gol: :srpska:
Napad na navijače dobro organizovan

IZVOR: B92

Beograd/Novi Sad -- Policija je privela 37 osoba osumnjičenih da su napali navijače Hrvatske, posle utakmice njihove i francuske rukometne reprezentacije u Novom Sadu, saznaje B92.

11 osoba iz Beograda i Novog Sada je osumnjičeno da su organizatori napada.

Kako saznaje B92, među uhapšenima su Ivan Ključovski i Jovan Bajić, vođe grupe navijača po nazivom "Firma" iz Novog Sada. Direktor policije Milorad Veljović kaže da je napad, ukome su tri hrvatska državljanina lakše povređena, bio dobro organizvan.

Prema tvrdnjama svedoka, jedno vozilo naglo je zakočilo ispred kolone automobila sa hrvatskim tablicama. Potom je pedesetak mladića počelo da razbija stakla na automobilima - kamenjem, ciglama, pa čak i sekirama.

Hrvatskim navijačima pomoć je ukazana na najbližoj benzinskoj pumpi.

"Ja sam zatekao puno razbijenih automobila, ljudi, žena, dece... Svi su bili uznemireni, mi smo im dali vode, sredstva za smirenje.... Uradili smo ono što bi svako uradio kad su ljudi u takvom stanju", kaže Miloš Jakšić, očevidac.

Iako je šest automobila razbijeno, prava sreća je da je samo jedan čovek povređen.

"Oko 21 čas primljen je jedan hrvatski državljanin, rođen 1979. godine, sa lakšim telesnim povredama. On je oko 22 sata pušten kući. Zadobio je udarac u glavu i ima posekotine na čelu...", rekla je Jelena Jurišin iz Kliničkog centra Vojvodine.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova izrazilo je protest ambasadoru Srbije u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću povodom incidenata i zatražilo pojačan angažman službi bezbednosti u Srbiji.

Ipak, hrvatski novinari koji borave u Novom Sadu kažu da do juče nije bilo incidenata.

"Spaljeni automobili, probušene gume, pre toga sve bilo sjajno...", kaže Kristina Dominković, novinarka "Sportskih novosti" iz Zagreba.

"Novosađani su se jako trudili da pokažu da su nas lepo ugostili i ovo što se desilo je očigledno dokaz da ni posle 20 godina sportski mečevi između naših država ne mogu da prođu bez incidenata", smatra Marko Vargek, novinar zagrebačkog RTL-a.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348806#p2348806]tasa napisao:[/url]
lepo navijanje se moze videti kod grobara i medju zemunskim navijacima
a da nam nije huligana na utakmice bi mogli porodicno, sa decom kao sto to rade normalni ljudi

:litvanija: :gol: :srpska:
Kod onih, pedeljenih grobara, koji se ubijaju na ulicama i koji jedni drugima brane da udju na tradicionalno grobarsku-juznu tribinu? Ti "mili" i "dragi" crno-beli ili Alkatraza i Zabranjenih su se toliko zaigrali da je stradao mladic od 20-ak godina.

Medju navijacima Hrvatske, koji su napadnuti su, verovala ili ne, bili upravo normalni ljudi, sa decom, koji su porodicno u susednu drzavu da navijaju, ne nadajuci se da ce ih, mozda bas oni, ljupki gorespomenuti grobari presresti.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348705#p2348705]Popeye napisao:[/url]s navijacima je uvijek tako. nije da odobravam ili opravdavam, nego nisam nimalo iznenadjen. ista ekipa koja je napadnuta u novom sadu bi u osijeku ili zagrebu napadala navijace iz srbije.

Što si bolan tako nepristrasan, umjesto da se isključivo opljuje po srpskim navijačima i zanemari činjenično stanje po svaku cijenu? :ozbiljan:

Šala. Valjda. :kija:
By Glasnik
Kreativnost srpske ekstremne desnice/fašista/huligana/ortodoksnih rodoljuba/njima sličnih je na zapanjujuće visokom nivou oduvek.

Nažalost. :shrug:

Uvek se setim one informacije da su ti idioti planirali da sa zgrada bacaju košnice s pčelama na učesnike Prajda. :roll:
Korisnikov avatar
By Stripi

Hm, ima i zapaljenih auta, barem tako tvrdi gđa iz zagrebačkih sportskih novosti, pred kraj snimka.
Međutim, ja moram naglasiti da se meni ovako nešto nikada nije dogodilo i da auto parkiram sasvim najnormalnije u centru grada, pa čak i ispred zgrade gdje mi stanuje frend kojem je susjed Goran Davidović.
Jebeš ti takaav sport gdje je cilj da se što bolje nešto razbije.
Korisnikov avatar
By Hellas
I sta sad ocekivati ako se u Hrvatsku ode kolima sa srpskim tablicama?
Posle se cudimo zasto u nekim delovima Hrvatske kola sa srpskim tablicama budu razlupana.
Make love, not war :peace:!

:smilegrin:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348858#p2348858]Popeye napisao:[/url]doduše, čini mi se da je sjekirom po šoferšajbi iznad uobičajenih navijačkih fajtova. srbi uvijek moraju pretjerati. ^^
:piski:

Ti (ne znam kako covek da te nazove), osim sto nakon nekoliko postova pobijas sam svoje misljenje nauci da stvari treba/s uvek nazvati pravim imenom i da nije svako ko se (sam) nekim imenom nazove TO za sta se IMENUJE.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348705#p2348705]Popeye napisao:[/url]s navijacima je uvijek tako. nije da odobravam ili opravdavam, nego nisam nimalo iznenadjen. ista ekipa koja je napadnuta u novom sadu bi u osijeku ili zagrebu napadala navijace iz srbije.

Huligani nisu navijaci kao sto ni pravi navijaci nisu huligani.
(da nije tako onda bi svi bili isti i onda bi se moglo reci da je grupa iz HR ustvari grupa huligana jer ih nazivaju navijacima)
Isto tako ako vec ne mozes da zadrzis stav onda ga nemoj niti iznositi i pobogu prestani unositi svoju bolesnu politicku ideju u ama bas sve a posebno ne tamo gde joj nije mesto.

@Delete duso svet ima puno drzava i ima nas i iz tih drugih drzava koji idemo porodicno na utakmice unutar drzave i u druge drzave. Zar je potrebno da trubimo kako smo mi normalni navijaci i uzivaoci u sportu jer smo Hrvati ili Srbi. Sport i kulturu treba osloboditi takvog smeca i smrada. I jos jednom nije svako ok ko kaze da je ok. Samo su dela/nedela dostojna imena suda o tome.
Korisnikov avatar
By Stripi
Hellas napisao:I sta sad ocekivati ako se u Hrvatsku ode kolima sa srpskim tablicama?
Posle se cudimo zasto u nekim delovima Hrvatske kola sa srpskim tablicama budu razlupana.
Make love, not war :peace:!

:smilegrin:
pa i treba se čuditi, obzirom je godina u kojoj se trenutno nalazimo 2012a.
Korisnikov avatar
By Hellas
^ Slazem se. Ali ne mozemo se cuditi ako nam posle ovoga uzvrate istom merom.
Sve dok je ovakih mestana Srbije, tesko da ce nas uopste i uzeti opet u razmatranje za kandidaturu (za EU).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!