Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ne shvatam poentu takvog obeležavanja praznika, ni u slučaju dece (opasno je), a još manje u slučaju matorih idiota... zabranio bih to smeće, a na važne datume organizovao bih na nekoliko mesta u gradu javni vatromet, koji bi se video iz svih delova grada.

Da li ste kao dete divljali sa takvim glupostima?
Meni je deda uvaljivao pakovanje petardi, a meni bi dosadilo posle nekoliko bačenih komada.

Da li biste podržali zabranu, ako ne, zašto?!
Korisnikov avatar
By constantine
kao mali bacao sam patarde ali samo u svom dvoristu.
zabranio bih petarde ali vatromet ne
By Glasnik
Vatromet mi ne smeta.

Ali petarde bih zabranio ovog časa. Kad izađem ispred zgrade, kao da sam u ratnoj zoni.

Dakle, zabraniti! :sudija:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam bio sablaznut kada sam nedavno u svom rodnom gradu, u one tri ulice, video tri prodavnice pirotehnike.

Takođe su u modi mini-vatrometi. Ono "Slavim 18. rođendan...ili sam dobio sina/ćerku...pa, majku mu - ako TO ne treba obeležiti vatrometom, onda stvarno ne znam šta treba"...i onda tako svaki čas puca nešto po niskom nebu iz čista mira...oni čopori kučića po ulicama se uplaše i počnu da laju...okolo samo kineske robne kuće, banke i sad te radnje sa petardama...

Samo da dođe Nemanja Kusturica i uključi kameru...
Korisnikov avatar
By Laerem
bacis, pukne, bacis, pukne, bacis, pukne, bacis, pukne... :yawn:

Ali inace sam protiv zabrane. U svim tim marginalnim pitanjima moji pogledi su libertarijanski. Jer u prohibiciji ljudi uvijek krenu improvizirati, a to moze samo biti gore.
Za petarde sam prvi puta čuo kad sam, kao dete, tražio od babe da mi kupi pikado, a pošto je ona bila nagluva, mislila je da joj tražim da mi kupi '' petardo '', pa je počela da me kara - '' Daću ti ja petardo ! Hoćeš da ostaneš bez prstiju od toga ?! ''
A ni ja nju nisam razumeo, mislio sam da neće da mi kupi pikado da se ne bih uboo na one šiljke. Tek kasnije sam shvatio da se nismo razumeli i da matora nema ništa protiv pikada, već protiv petardi.
Koliko ja znam, postoji striktan propis koji reguliše prodaju pirotehničkih sredstava i rukovanje tim sredstvima, ali se toga nikI ne pridržava.
Meni nije interesantno to što petarda pukne, ali moram da priznam da mi je interesantno da gledam kako se ljudi prepadnu i pobesne, pa psuju, kad im petarda nenadano pukne u blizini.
:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
To svakako, Deni, ali - imaš te neke niskodometne raketice, dostupne svima, koje debili kupuju a onda ih od jedno desete, kad im to dosadi - ispaljuju HORIZONTALNO, Deni, među ljude, žene, decu i kučiće.

Bolesno!

:indijanac:

Najefektnije je kad nekom u prolazu ubaciš pozadi u kapuljaču i posle nekoliko metara mu pukne, praktično - uglavu.

Bolesno!

:klap:
By Ulix
Ne bih zabranjivao, samo bih kažnjavao ako nastrada neko sa strane i promenio bih način izveštavanja o tome, da b92 ne napiše "jadna naša deca se osakatila", nego "idiot je bacao petarde i dobio šta mu sleduje".
ovde u Pittsburgh-u, PA vatromet je svaki, bash svaki put kad Steelers-i igraju utakmicu (pobedili ili izgubili) shto u proseku zna da bude svake sedmice bar jedan dan, a petarde uz vatromet samo i jedino za Fourth of July.
za Bozic retko kad bude ikakve municije, za Novu Godinu prilichno kratak vatromet obichno oko 18 h (shto ne kontam, k'o da slave ponoc po centralnoevropskom vremenu :) ) a u ponoc po istochnoamerichkom vremenu sam ovaj put samo chuo sporadichne pucnje iz pishtolja negde u blizini, valjda ko je imao pri sebi pishtolj u tom trenutku, cheshce nishta at all.

u Mostaru dok sam bio tamo, za vreme rata do moje emigracije, za Bozic (narochito) i Novu Godinu se nije moglo opstati shto od hvo-ovskih petardi shto od hvo-ovskih pucanja iz pushaka i pishtolja. a pre rata, dok je bilo i Srba a u vremenu od prvih vishestranachkih izbora 1990-e do rata 1992-e, sds-ovci i rezervisti su isto za Bozic (starojulijanski) i za Novu Godinu (starojulijansku) sve isto to radili po delovima Mostara u kom su Srbi neshto vishe ziveli.
Korisnikov avatar
By Misfit
meni bi u principu trebalo zabranjivati te stvari, poglavito zbog homicidalnih tendencija koje se sasvim slučajno manifestuju. poslednji put kada sam za Novu godinu kroz prozor bacao petardu, pogodila je štok i odbila se ortaku u krilo. da ne pominjem da sam drugom prijatelju (nenamerno!) zamalo izbio oko pištoljem na plastične metkiće. :shocked:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ne bih zabranio, samo bih ogranicio u smislu da bi se mogle prodavati samo manje verzije svega toga, a da vece vatromete smije praviti lice sa licencom. Recimo. Tako da ako hoces detetu za rodjendan, neces iz rumunije (ovo lupam zemlju npr) svercovati ili na pijaci kupovati stvar kojom mozes ugroziti ljude oko sebe, nego ces platiti da ti taj i taj dodje i upali veliki vatromet.
Ne volim kompletno izuzimanje mogucnosti jer uzivam u vatrometima, cak i onim iz dvorista. I kapiram njihovu pricu i svrhu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja bih pre upozorio ljude da se ne igraju pistoljima jer nisu dovoljno pametni pa raznesu sebi kurac
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339751#p2339751]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339706#p2339706]Mia123 napisao:[/url]Ja sam kao klinka bas kuzila poentu obelezavanja praznika bacanjem petardi, u medjuvremenu sam je zaboravila i sad me strasno iritiraju ali ih ne bih zabranjivala zbog decurlije. Matore konje koji ih bacaju bih licno besila za muda.

koja je razlika?
Izmedju dece i odraslih? Zar stvarno treba da odgovaram?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339754#p2339754]Mia123 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339751#p2339751]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339706#p2339706]Mia123 napisao:[/url]Ja sam kao klinka bas kuzila poentu obelezavanja praznika bacanjem petardi, u medjuvremenu sam je zaboravila i sad me strasno iritiraju ali ih ne bih zabranjivala zbog decurlije. Matore konje koji ih bacaju bih licno besila za muda.

koja je razlika?

pa treba

zar i deca ne bi trebalo da provedu praznike i bez tih sranja (izvin'te sto psujem) ili eventualno prskalica ako bas treba? ti kao klinka, da li ti je bila asocijacija na praznike kicenje jelke, deda mraz, bozicna trpeza ili besmisleno bacanje petardi od kojih si mogla nepaznjom da se povredis ili nekog jako da zivciras time?

a o matorim konjima si u pravu, vidimo se kod prve bandere ;)
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja sam ove godine kupila kutiju od sto komada, al' samo sam jednu bacila, videla da to mozda okolini moze da smeta :lol: sto mi kao detetu nije padalo na pamet, jbg odraslo se i tako to, pa sa odlucila da ih ne bacam vise. inace sam do rane adolescencije bacila hiljade petardi, i bas mi je bilo zabavno. ne znam zasto, valjda pucnjava i te stvari.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339755#p2339755]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339754#p2339754]Mia123 napisao:[/url]

koja je razlika?

pa treba

zar i deca ne bi trebalo da provedu praznike i bez tih sranja (izvin'te sto psujem) ili eventualno prskalica ako bas treba? ti kao klinka, da li ti je bila asocijacija na praznike kicenje jelke, deda mraz, bozicna trpeza ili besmisleno bacanje petardi od kojih si mogla nepaznjom da se povredis ili nekog jako da zivciras time?

a o matorim konjima si u pravu, vidimo se kod prve bandere ;)
Kad vratim film, ja nisam samo praznike tako obelezavala, tokom citave godine sam ih bacala, cim nestane zaliha idem po novu kutiju. :lol: A, motiv mi nikad nije bio, kao i vecini pretpostavljam, da povredim bilo koga, samo da iziritiram uglavnom komsije i ukucane. Ali to su deciji nestasluci koji se tolerisu kao i prank calls npr. Daleko opasniji ali ipak nestasluk, a nisam bas upoznata sa statistikom ali nekako mislim da najcesce stradaju oni koji i bacaju pa ce dusebriznici uvek moci da prokomentarisu: "Tako im i treba.".
Ne bih podrzala zabranu necega sto je meni pricinjavalo zadovoljstvo, koliko god to sad iz ove pespektive delovalo besmisleno, iz razloga sto ne bih sebi htela da licim na one dzangrizave gospodje ciji su muzevi i svaleri odavno erektilno disfunkcionalni pa sad uzbudjenje traze u komentarisanju promiskuiteta seksualno aktivnih mladih dama. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
uzasno me nerviraju i volela bih da ne postoje, ali ih ne bih zabranila....nisam jos smislila bolje resenje...
Korisnikov avatar
By Hys.
Na bukvalno tri minuta od moje zgrade se nalazi prodavnica pirotehnike. Neki dan je bio red na ulici ispred radnje.

A ja celim svojim bicem mrzim ta govna. Danas idem ulicom i neki kreten baci kroz prozor petardu, neki komsija oma izaso na prozor i jebo majku.

Al sta vredi.

Inace ovde non stop petarde i valjda ti mali vatrometi, stalno nesto puca. E sad, ovo je zemun, te ne bih da podrzavam predrasude i kazem da svasta nesto puca.

Cuz it doesnt. Kevemigoce. Interventna ovde samo ponekad dodje.
By dzukela
uh uh, kako je lako zaboraviti ono što si voleo kao dete. a meni savetuju na "velikoj temi" : stavi se u ulogu deteta.

petarde mi smetaju, ali znam koliko sam to voleo kao klinac. pogotovo ono experimantisanje: stavi petadru u limenku, staklenu bocu, kokakolu ...

znači, zajebite džangrizavi matorci, stavite se u ulogu klinca, i dozvolite im malo radosti u ovom ubogom svetu.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
It's all fun and games until someone loses an eye! :deda:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!