Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Devojke (muškarci neka pojam devojke zamene sa pojmom momak) mogu biti bivše, sadašnje, buduće i konačne.

Koliko ste skloni tome da aktuelnu ljubav posmatrate kao konačnu? Ja sam jednu svoju dugu vezu tako opažala. E, sad, nije ispalo onako kako sam ja želela, ali dok je trajalo bilo je potencijalno konačno.

Za mene je konačna ljubav najveća idejna vrednost ljubavne veze. Mislim da su sve veze pre nje samo tu da nas išlifuju, nauče i pripreme za tu konačnu.

Da, jesam malo u epskim okvirima, mada ih ne ljubim previše. Bio jednom jedan car. (...) I voleli su se do kraja života.
Korisnikov avatar
By *deni*
Nikad ne znaš kad će korisnik tvoje konačne ljubavi da napravi neku gnusnu svinjariju, tako ogavnu da ti se namah zgadi i okonča tu konačnu ljubav, oštro i naglo, kao sova kad, u napadu gladi, bez upozorenja u šetnji kroz rosnu livadu prekine i smaže pacovčića mladog.
Teoretski da, moguća je konačna ljubav, ali u praksi to teško uspeva.
:nazalost:
Korisnikov avatar
By nsc
ja sam od onih koji reci "volim te" tesko izgovara, ne razbacujem se njima cesto
i kad sam to rekao (3x), to sam i mislio, za mene je to bilo konacno
zivot tece dalje, konacnog jos trazim, jos mu se nadam
Korisnikov avatar
By Hys.
Znas kako, to sto je nesto "konacno" ne znaci apriori da valja.

Ljudi neretko ostanu zajedno do kraja zivota jer se plase promene, jer su se navikli, tu im je sigurno, itd itd itd....Ne iz razloga undajing peshnt majndbloving lov .....Cesto bre nisu ni prijatelji!

Da li aktuelnu ljubav vidim kao konacnu? Da, vidim. Ali mi se uopste ne svidja taj izraz "konacna" . Apsolutisticki je, dogmatican. I suludo mi je da nesto sto dozivljavam kao takvo stavim pored reci "ljubav" koja je za mene sve suprotno od tog konzervativizma i sveukupne krutosti.

Ja bih rekla:

"trajna"

I stvarno ne vidim zasto bih se opterecivala da li cemo biti za 20 ili 10 godina zajedno;

A recimo upoznas nekog 10 godina pre smrti-ta ljubav je konacnija zato sto je bila "do kraja zivota" od recimo prethodne koja je trajala 20?

Ljubav je nesto tako jednostavno kada je zdrava, ne vidim zasto mora kao u bajkama da se trazi najnajprinc, kada je princ uvek onaj koga trenutno volis.

I da, ne znaci da ces tog princa prestati da volis kad/ako upoznas nove.
Korisnikov avatar
By Galateja
^
Da, postoje varijacije. Samo, mene ponelo to što ništa ne radim protivu svoje volje, po inerciji i 'moranjima'. Konačna, trajna, sveobuhvatna... Kako god. Mislim na kvalitetnu vezu koja traje. Ja vezi pristupam kao nečemu za šta želim da se borim sa željom da traje. Pa šta nam Bog da. Međutim, ima ljudi koji uđu u vezu, a sasvim su sigurni da je to sa limitom. Meni je to nepojmljivo. Ja čim naslutim da je nešto sa limitom i ne upuštam se. Ništa ne radim usiljeno, ali konačna/trajna veza mi je ideal kome težim. Naravno, imam u svesti i to da možda i ne bude onako kako želim, ali ljubav, vera i nada moraju da postoje.
Korisnikov avatar
By Burak
Često razmišljam o tome, jer sam i sam u takvoj vezi (prijatelji me zajebavaju da sam više u braku, nego u vezi) :lol: Veza je, kao i sve ostale stvari u žibotu nepredvidljiva. Ako se dvoje ljudi vole i lijepo im je zajedno, predlažem im da uživaju u ljubavi bez pretjeranog fulozofiranja o tome šta će i kako će biti.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
brzo idealizujem osobe u svom zivotu, i pri najmajem odstupanju od savrsene slike u mojoj glavi, te osobe padaju u bunar ( a ja u Tihi okean )
imam u glavi tu savrsenu sliku, koja medjutim nije nemoguca i kao iz bajke. Trazim osobu odredjeih osobina koja ce biti za to "konacno i zauvek", i svakoj devojci dajem sansu da se "dokaze". Zato mi veze i nisu duge. Znam sta zelim, znam sta mogu da pruzim i necu nista ni vise ni manje od toga.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kada sam u vezi ne vidim joj kraj, niti o njemu razmisljam...

...doduse, vezu ne zapocinjem nekom odlukom nego se nekako uvek u nju upletem...zato nikad nemam onaj "datum" kada smo postali dvoje ljudi u vezi nego otprilike umem da odredim godinu kada se to desilo...

...nemam nikakvu sliku osobe sa kojom bih bila ili cu biti nego mi se desi ta ljubav ili ne...mislim da to nije pijaca i "dasmidamti" budalesanje...

ali kada mi vec u glavi/srcu/jetri bude jasno da sa nekim imam Ljubav! onda ne mislim o kraju i zavrsetku te ljubavi...razmisljam o zivotu u okvirima u kojima ta ljubav traje....

i govorim VOLIM TE stalno, mnogo i na najralicitije nacine..

jebem ti ja to "volim te" ako moze da se izlize od precestog izgovaranja!!!
By tasa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334731#p2334731]Galateja napisao:[/url]

Za mene je konačna ljubav najveća idejna vrednost ljubavne veze. Mislim da su sve veze pre nje samo tu da nas išlifuju, nauče i pripreme za tu konačnu.
:up:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334731#p2334731]Galateja napisao:[/url]

Koliko ste skloni tome da aktuelnu ljubav posmatrate kao konačnu?
dok su trajale pripreme niti jednu nisam dozivljavala kao konacnu odnosno u svakoj mi je nesto smetalo ili nedostajalo i time bilo nezamislivo kao konacna ljubav
a nije mi bilo jasno sta mi ljudi govore dok su govorili da se ta konacna jednostavno oseti i predoseti, dok se zaista nije desila na takav nacin
docekana i pracena sveprisutnim osecanjem konacnosti :)
Korisnikov avatar
By m..
pa ja svaki put kad se odlucim da sa nekim udjem u ozbiljnu vezu mislim da ce to trajati vecno, ili ono bar duuugo. inace se ne bih upustala u sve to. pa necu da investiram u nesto za sta je kao dan jasno da ce da ispadne #fail.
Korisnikov avatar
By Delete
Svaki put ulazim u vezu tezeci da ostvarimo to "konacno".
U poslednjoj vezi me partnerka otreznila u tom zanosu konacnosti rekavsi da lezbejske veze ne vidi kao perspektivne i da dve devojke ne mogu da planiraju "konacno" jer se to uvek nekako izlize.
Buduci da ta izjava nije dosla na pocetku veze, priznajem da sam svaki put pri krizi u nasoj vezi vracala te reci i pitala se ima li svrhe boriti se za nesto, sto druga strana vidi kao prolazno.
Korisnikov avatar
By Marvin
Mora da je jako strašno kad ti se raspadne nešto za šta si ubeđen da je trajno.

I jako mi je čudno da neko veruje u to.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nemam nista (nikog?) pri sebi, ali sam u tom jadnokonacnom fazonu. Jednom, uz koju desetinu zaljubljivanja, da.
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334978#p2334978]Marvin napisao:[/url]Mora da je jako strašno kad ti se raspadne nešto za šta si ubeđen da je trajno.

Meni je mnogo cudnije da razmisljam da ce se nesto poput 'dobre veze' jednoga dana zavrsiti. Zapravo, ne bih usao u takav odnos ako negde unapred definisemo i 'kraj'. .
Tako neromanticno.

ont: svaka veza koja mi se desi 'planirana' je kao konacna, lisena bilo kakvih ideja da ce se jednoga dana zavrsiti.
Ne bih pristao na bilo sta drugacije.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nista vise ne posmatram konacno, sudbonosno i isprepadano ili to ili nista.
TU smo dok je lepo, dok traje, dok mozemo zajedno, dok se volimo, postujemo, cenimo, dok imamo neznost, bliskost, ljubav, paznju, dok smo nesebicni, neposesivni, humani, dok smo ljudi jedni prema drugima.
Kada prestane bilo sta, idemo dalje. Svaka nova veza nas regenerise, uci, gradi, pomaze i za svaku sledecu vezu, ali pre svega obogacuje nasu licnost na toliko mnogo nacina.

Ne shvatam katastroficno prekid ni jedne veze, boli, naravno, ali bol prodje, a ono sto smo naucili iz te boli zauvek ostaje deo nas, cak i kada ta bol bude daleka proslost i veoma cenim to i zahvalna sam na naucenom, koliko god to ludacki i mazohisticki zvucalo.

Konacni ili poslednji partner/ka u nasoj glavi samo stvaraju konfuziju, ogranicavamo se nesvesno, ne dozvoljavamo sebi da se pustimo i prepustimo, stalno smo pod pritiskom: STA AKO NIJE PRAVA? STA AKO RASKINEMO? STA AKO JE JEDINA?
I to su klasicne gluposti kojima smo nauceni od malena. Postoji jedna jedina osoba kao stvorena za nas u celom univerzumU? MA dajte. Postoji brdo osoba koje ce nam u nekom periodu zivota znaciti da budemo sa njima, naucicemo nesto od njih, bice korisne, onda cemo preci na neku novu osobu i tako dalje i tako dalje.
Prilicno mi je jeziva koncepcija JEDNE PRAVE LJUBAVI. Ja sam imala do sada 3 prave ljubavi u svojih 27 godina i ne bi ni jednu od njih menjala za tu JEDNU pravu do kraja zivota, cak iako ni jedna od tih veza vise nije u zivotu.

Obogacena sam, zrelija, jaca, sigurnija, bolja sam za neku novu osobu i bicu sve bolja. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335036#p2335036]Kragi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334978#p2334978]Marvin napisao:[/url]Mora da je jako strašno kad ti se raspadne nešto za šta si ubeđen da je trajno.

Meni je mnogo cudnije da razmisljam da ce se nesto poput 'dobre veze' jednoga dana zavrsiti. Zapravo, ne bih usao u takav odnos ako negde unapred definisemo i 'kraj'. .
Tako neromanticno.

ont: svaka veza koja mi se desi 'planirana' je kao konacna, lisena bilo kakvih ideja da ce se jednoga dana zavrsiti.
Ne bih pristao na bilo sta drugacije.
Slazem se sa Kragijem. Kada znas da nesto nije trajno, kada ides sa tom idejom, mislim da to nije pravo ulazenje u vezu. Lepo je kada nekoga volis i pozelis da se nikad ne zavrsi.

Mada, ja nista ne znam vise o tome.
Korisnikov avatar
By Laerem
Moja formula je vrlo jednostavna: naci sto vise ljudi koje mogu da volim, i voliti ih dokle god mogu. Tuzan je onaj kojemu jedna ljubav iskljucuje drugu.
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335047#p2335047]Zwezdica napisao:[/url]Nista vise ne posmatram konacno, sudbonosno i isprepadano ili to ili nista.
TU smo dok je lepo, dok traje, dok mozemo zajedno, dok se volimo, postujemo, cenimo, dok imamo neznost, bliskost, ljubav, paznju, dok smo nesebicni, neposesivni, humani, dok smo ljudi jedni prema drugima.
Kada prestane bilo sta, idemo dalje. Svaka nova veza nas regenerise, uci, gradi, pomaze i za svaku sledecu vezu, ali pre svega obogacuje nasu licnost na toliko mnogo nacina.

Ne shvatam katastroficno prekid ni jedne veze, boli, naravno, ali bol prodje, a ono sto smo naucili iz te boli zauvek ostaje deo nas, cak i kada ta bol bude daleka proslost i veoma cenim to i zahvalna sam na naucenom, koliko god to ludacki i mazohisticki zvucalo.

Konacni ili poslednji partner/ka u nasoj glavi samo stvaraju konfuziju, ogranicavamo se nesvesno, ne dozvoljavamo sebi da se pustimo i prepustimo, stalno smo pod pritiskom: STA AKO NIJE PRAVA? STA AKO RASKINEMO? STA AKO JE JEDINA?
I to su klasicne gluposti kojima smo nauceni od malena. Postoji jedna jedina osoba kao stvorena za nas u celom univerzumU? MA dajte. Postoji brdo osoba koje ce nam u nekom periodu zivota znaciti da budemo sa njima, naucicemo nesto od njih, bice korisne, onda cemo preci na neku novu osobu i tako dalje i tako dalje.
Prilicno mi je jeziva koncepcija JEDNE PRAVE LJUBAVI. Ja sam imala do sada 3 prave ljubavi u svojih 27 godina i ne bi ni jednu od njih menjala za tu JEDNU pravu do kraja zivota, cak iako ni jedna od tih veza vise nije u zivotu.

Obogacena sam, zrelija, jaca, sigurnija, bolja sam za neku novu osobu i bicu sve bolja. :)

To je mozda zato sto si svaku svoju devojku prevarila, kako sama rece na jednoj temi. ;)
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334849#p2334849]hlaefdige napisao:[/url]kada sam u vezi ne vidim joj kraj, niti o njemu razmisljam...

...doduse, vezu ne zapocinjem nekom odlukom nego se nekako uvek u nju upletem...zato nikad nemam onaj "datum" kada smo postali dvoje ljudi u vezi nego otprilike umem da odredim godinu kada se to desilo...

...nemam nikakvu sliku osobe sa kojom bih bila ili cu biti nego mi se desi ta ljubav ili ne...mislim da to nije pijaca i "dasmidamti" budalesanje...

ali kada mi vec u glavi/srcu/jetri bude jasno da sa nekim imam Ljubav! onda ne mislim o kraju i zavrsetku te ljubavi...razmisljam o zivotu u okvirima u kojima ta ljubav traje....

i govorim VOLIM TE stalno, mnogo i na najralicitije nacine..

jebem ti ja to "volim te" ako moze da se izlize od precestog izgovaranja!!!
:up:

Eto, skroz ovako, da se ne ponavljam i bzvz trazim drugacije reci.
Korisnikov avatar
By Tungi
Zwezdica napisao:
Obogacena sam, zrelija, jaca, sigurnija, bolja sam za neku novu osobu i bicu sve
bolja. :)

Iz prethodnog izlaganja nazire se nesigurnost i averzija prema takvom pristupu ulaska u vezu i građenja takvog odnosa. Paradoksalno zvuči ova rečenica, ako se ne traži ona 'konačna' (veza).

ot:

Slažem se sa hlaef.
Korisnikov avatar
By Mage
Bila poslednja ili ne, ja znam da ću ja njega uvek voleti i da ću mu uvek biti zahvalan za svu lepotu i nežnost koju mi je pružio. On je moj najbolji prijatelj i želim mu samo najbolje, bio uz mene ili ne.
By alexandermagic
Ovaj moj stalni partner je onaj konačni, jer me je "svezao" sa tisuće nevidljivih niti, što ne znači da se neću seksati i dalje sa svakim kog poželim. No, njegova pozicija je sigurna. :awesome:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335065#p2335065]Kragi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335047#p2335047]Zwezdica napisao:[/url]Nista vise ne posmatram konacno, sudbonosno i isprepadano ili to ili nista.

To je mozda zato sto si svaku svoju devojku prevarila, kako sama rece na jednoj temi. ;)
burn! :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335332#p2335332]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335065#p2335065]Kragi napisao:[/url]

kakve veze, konkretno, to ima s tim sto je napisala?

potpuno je u pravu.
By Kragi
Valjda u tome sto su 'iskustva' posledica nasih stavova, na stranu to sto vise od pola posta, zapravo, nema veze sa temom.
I da, skroz mislim da nije u pravu, narocito ne za ono da je trenutni/a odskocna daska za buduceg/u. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!