Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

Boj DžordžBivši pevač grupe Culture Club, koji će 11. marta kao DJ nastupiti u Beogradu, kaže da je "stolar koji je probao sve religije"

Boj Džordž nastupa 11. marta u beogradskom klubu "Posejdon", u organizaciji ANDMusic, i to kao DJ! Naime, posle raspada grupe Culture Club krajem osamdesetih, započeo je solo karijeru, da bi se nešto kasnije okrenuo i "didžejisanju", u čemu je danas veoma uspešan.

Ovaj Britanac koji živi na Menhetnu objavio je dve bestseler autobiografije, čak i makrobiotički kuvar, autor je nagrađivanog brodvejskog hit mjuzikla "Tabu", a stvorio je i modnu etiketu "B Rude". Tokom više od dvadeset godina karijere ostao je skandal majstor koji privlači pažnju ekstravagantnim stilom i provokativnim izjavama, što možete videti i u ovom intervjuu.

Kojoj religiji pripadate?
- Oh, mnogima sam pripadao. Bio sam u hare krišni, probao sam hinduizam, transcendentalnu meditaciju, grljenje drveća, budizam i gomilu drugih za koje sigurno niste nikad čuli. Meni se istočnjačke religije čine najzanimljivijim, jer imaju osećaj za pozorište i odlične kostime. Mada, nikad ne mogu da poverujem u nešto bez prethodnog preispitivanja.

Šta mislite o Madoni i kabali?
- Mislim da je tipično za nju da bude deo organizacije koja kupuje Boga, pošto ne voli da stoji u redu kao svi mi ostali. Kabala kaže da je homoseksualnost bolest koja mora biti izlečena. Voleo bih da vidim Madonu da prenese tu poruku milionima gej fanova.

A Eminem?
- Elton Džon ga je nazvao jednim od najbitnijih umetnika našeg vremena. To zvuči kao kada biste poredili Šugarbejbs s Aretom Frenklin.

Ko je onda za vas najbitniji umetnik našeg vremena?
- Dejvid Bouvi. On mi je bio sve. Bouvi je bio i dalje je užasno bitan. Pravi genije.

Kakav je Vaš stav o homoseksualcima?
- Svi muškarci su gej dok se ne dokaže suprotno.

Kažu da ste svojevremeno odlazili na raznorazne terapije?
- Najbolja stvar u vezi sa terapijom je činjenica da je to prilika da razgovarate s nekim inteligentnim i objektivnim sat vremena.

S kime biste od muzičara voleli da sarađujete?
- Sa Trikijem, Misi Eliot, grupom Masiv atak, ali mislim da oni ne bi hteli da se prihvate rizika. Verovatno misle "Boj Džordž, 'Carma chamelion', uh".

Da li vam prija to što danas niste toliko popularni kao ranije?
- Sinoć sam bio na jednoj večeri i neka žena me je pitala čime se sada bavim. Rekao sam joj da sedim kod kuće i gledam svoje stare spotove i povremeno se bavim stolarijom. Ne, zaista, stvarno prija nemati takvu vrstu popularnosti više. Sada mnogo bolje zarađujem kao DJ nego što sam ikad sa Culture Clubom, a i ne moram da brinem o tabloidima. Nekad sam bio na naslovnoj strani kad god prdnem ili padnem u javnosti. Sada me stavljaju samo kada se dogodi nešto stvarno užasno, kao kada mi je ona disko kugla pala na glavu.

Kurir

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi