Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Svet

Drag je umetnost

www.xxzmagazin.com/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 22. JUN 2023

Homofobi širom sveta nasrću na drag kraljice, a pod izgovorom da im umetnost kvari decu. Zamenik gradonačelnika Stokholma Jan Jönsson je odlučio da tome stane na put, pa se usprotivio onima koji traže da se zabrani "Čas čitanja" u okviru kojeg kraljice čitaju deci. Sjajan primer kako bi političari trebalo da rade svoj posao
Na stranici udruženja Da se zna može da se pročita da se zamenik gradonačelnika Stokholma oprobao u ulozi drag kraljice, a s ciljem da pošalje poruku protiv homofobične retorike i populizma.

Radi se o tome da su desničari u Stokholmu protestvovali protiv popularnog "Drag Queen Story Hour" događaja na kome kraljice čitaju deci bajke, pa je zamenik gradonačelnika odlučio da i sam postane drag kraljica uz pomoć pobednice švedskog Drag Race-a i pročita deci bajku. On je tim povodom izjavio: "Bajke nisu opasne za decu, kao ni drag kraljice. Naprotiv, populizam i netolerancija su kroz istoriju uništili snove mnoge dece, ali i odraslih".

Moderator Instagram stranice Da se zna je postavio i jedno zanimljivo pitanje: Da li možete da zamislite Aleksandra Šapića koji se umesto što i sam zloupotrebljava populizam suprotstavlja istom na ovako autentičan način?

 

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.