Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Svet

LGBT GRUPE OKUPLJENE U TOKIJU: Tražimo jednaka prava pre Olimpijskih igara

https://www.novosti.rs/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 09. JUN 2021

JAPANSKE seksualne manjinske grupe i njihove pristalice organizovale su danas skup ispred tokijske stanice Šibuja pozivajući se na jednaka prava i javnu podršku za donošenje dugo traženog zakona o jednakosti pre Olimpijskih igara, uprkos tome što nemaju podršku vladajuće stranke.

Oko 100 ljudi sa maskama u duginim bojama plesalo je i držalo transparente sa sloganima na japanskom i engleskom jeziku, kao što su: "Jednakost sada!", "Legalizacija!" i "Zakon o jednakosti tokom aktuelnog parlamenta!", preneo je Rojters.

Podrška i svest o seksualnoj raznolikosti polako raste u Japanu, ali još uvek nedostaje zakonska zaštita za lezbijke, gejeve, biseksualne i transrodne osobe.

Japan pravno ne priznaje istopolne partnerske odnose, a LGBT osobe često trpe diskriminaciju u školi, na poslu, pa čak i kod kuće, zbog čega mnogi skrivaju svoje seksualne sklonosti.

Grupe za zaštitu insistiraju na usvajanju zakona o jednakosti pošto je međunarodna pažnja usmerena na Tokio dok je domaćin Olimpijade, koja treba da počne 23. jula.

Međunarodni olimpijski komitet takođe je izdao saopštenje u kojem se naglašava važnost inkluzivnosti u sportu.

 

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.